Vooruit kijken, en vandaag doen

Aan het roer van Groendus

Het directieteam van Groendus; gedreven, ervaren en opgestroopte mouwen.

Aan het roer van Groendus
Maak kennis

De mensen achter Groendus

Maak kennis

De mensen achter Groendus

Groendus is jong, maar geen groentje. Want de gedreven mensen achter de organisatie hebben heel veel ervaring. Die ervaring deden ze allemaal op in hun eigen vakgebied. Ze vullen elkaar aan, versterken elkaar en vormen samen het perfecte totaalplaatje. De kennis die zij in het verleden op deden, zetten zij nu in voor het doen van vandaag.

Jeroen de Haas

Voorzitter Raad van Commissarissen

René Raaijmakers

Algemeen directeur

Daan Bouwman

Financieel directeur

Marc van Putte

Commercieel directeur

Joost Zonneveld

Directeur Het Meetbedrijf

Stefan Hooijer

Directeur Mijn Groendus

Gerhard van de Lagemaat

Directeur Groendus Projecten

Jeroen de Haas

Voorzitter Raad van Commissarissen

Jeroen de Haas is voorzitter van de RvC van Groendus. Vanuit deze rol is Jeroen sterk betrokken bij Groendus en stuurt hij met het directieteam aan op duurzame ontwikkeling van Groendus, en het waarmaken van onze missie. In 1996 stapte Jeroen de energiewereld binnen en sinds 2007 met sterke focus op duurzame energie, als CEO bij Eneco. De kracht van Groendus schuilt volgens Jeroen in het complete perspectief dat we kunnen bieden op de volledige verduurzaming van de bedrijfsvoering. Met als speerpunt het platform Mijn Groendus en de Energiemarktplaats. De Groendus kernwaarden doen en duurzaam spreken hem het meest aan. Groendus biedt met haar producten en diensten namelijk een praktische en meetbare reis naar schone energie.

René Raaijmakers

Algemeen directeur

René Raaijmakers is algemeen directeur van Groendus. Met roots in de hydrodynamica deed René begin deze eeuw als technisch directeur bij Bluewater al onderzoek naar drijvende offshore windmolens en getijdencentrales. Daarna startte hij een bedrijf in getijdencentrales, en gaf later vanuit de directie van IHC leiding aan de “Renewables” divisie. De laatste 4 jaar was René CEO in de sleepbotensector en realiseerde een fusie van 4 bedrijven. René gelooft in Groendus door de brede en innovatie aanpak. Hij hoopt met Groendus een beweging op gang te krijgen, waarbij bedrijven echt de route naar duurzaamheid ontdekken. Duurzaam ziet René als de belangrijkste Groendus kernwaarde. Echt 100% schone energie voor iedereen op een manier die houdbaar, haalbaar en logisch is.

Daan Bouwman

Financieel directeur

Daan Bouwman was dertien jaar werkzaam bij corporate finance-adviesbureau Nielen Schuman, waarvan zo’n tien jaar als partner. Gedurende die tijd heeft hij gewerkt aan meer dan tweehonderd debt & capital advisory-transacties, variërend van corporate herfinancieringen tot complexe hybride financieringsoplossingen voor klanten in uiteenlopende sectoren. Daan: “Ik kies bewust voor een bestuurlijke rol bij een duurzame onderneming”, zo vertelt hij over zijn nieuwe uitdaging. Samen met CEO René Raaijmakers vormt hij per 1 september de statutaire directie van Groendus – het duo geeft dan leiding aan een team van 110 medewerkers werkzaam vanuit kantoren in Utrecht en Haarlem.

Marc van Putte

Commercieel directeur

Marc van Putte is de commercieel directeur van Groendus. Als bedrijfseconoom heeft hij inmiddels meer dan 25 jaar ervaring binnen en buiten de grootzakelijke energiemarkt. Marc gelooft in Groendus omdat het een puur Nederlands bedrijf is met alle expertise in huis om de zakelijke markt te ontzorgen. Met Groendus hoopt hij een lange termijn partner voor de klanten te zijn die hen helpt vooruit te denken en kansen te zien. Zijn ambitie voor Groendus is groot; binnen enkele jaren ziet zakelijk Nederland Groendus als dé partner voor volledige verduurzaming. Hij gelooft heilig in de kernwaarde doen: niet te ver vooruit denken maar vandaag starten door vooruit te doen.

Joost Zonneveld

Directeur Het Meetbedrijf

Joost Zonneveld is directeur bij Het Meetbedrijf van Groendus. Na een periode van 10 jaar bij leverancier Essent startte hij zijn eigen bedrijf. Met Het Meetbedrijf ging hij aan de slag met het installeren van slimme zakelijke energiemeters door heel Nederland. Inmiddels leest het bedrijf dagelijks 150.000 meters uit en distribueren zij de data naar alle mogelijke platformen. Volgens Joost heeft Groendus een unieke set aan producten en diensten in handen om de energiewereld op z’n kop te zetten. Samen met Groendus hoopt hij een fundamentele verandering teweeg te brengen in de sector. Morgen ziet de wereld er anders uit. Er is een wereld voor en na het fototoestel, een wereld voor en na de pinpas, een wereld voor en na Corona en … een wereld voor en na Groendus. De kernwaarde doen spreekt hem het meest aan. Groendus gaat samen met haar klanten aan de slag om de ambities voor een duurzamere wereld sneller waar te maken.

Stefan Hooijer

Directeur Mijn Groendus

Stefan Hooijer is directeur klantbedrijf. Samen met een gedreven team, en met meer dan 20 jaar ervaring op de energiemarkt, helpt hij de zakelijke energiegebruiker op weg naar 100% schone energie. In 2004 richtte hij CT Energy op om de onnodig complexe zakelijke energiemarkt te versimpelen en te verduurzamen. Het softwareplatform dat CT Energy ontwikkelde heet nu Mijn Groendus. Mijn Groendus omvat energiemonitoring tools en de Groendus Energiemarktplaats, waarmee ruim 42.000 aansluitingen aangestuurd worden op besparen, verduurzamen en slimmer energie inkopen. Met Groendus wil Stefan de aanstichter zijn van een nieuw energienetwerk dat duurzamer is en beter in balans. De Groendus kernwaarde duurzaam spreekt hem het meest aan, omdat het erom gaat dat je betrokken bent met je leefomgeving, de natuur en de mens.

Gerhard van de Lagemaat

Directeur Groendus Projecten

Gerhard van de Lagemaat is directeur Groendus Projecten. Met zijn technische achtergrond houdt hij zich sinds 2000 bezig met de verduurzaming van gebouwen en energievoorzieningen. Als directeur van Greenspread deed hij veel ervaring op met het vaststellen van de technische en financiële haalbaarheid van duurzame energieprojecten. Hij is ervan overtuigd dat Groendus samen met haar klanten een belangrijke en grote rol gaat spelen in de noodzakelijke energietransitie. De kernwaarde doen spreekt hem het meeste aan. Niet alleen praten over het terugdringen van de CO2-uitstoot, maar met elkaar aan de slag.