Energie-investeringsaftrek

Koop je energiebesparende apparaten? Krijg 45% van je aankoopbedrag terug; trek het af van je fiscale winst.

Investeringen in energiebesparingen aftrekbaar

Over de energie-investeringsaftrek

Investeringen in energiebesparingen aftrekbaar

Over de energie-investeringsaftrek

EIA staat voor Energie-investeringsaftrek. Met deze financiële aftrekpost wil de overheid het bedrijfsleven aanmoedigen om energie te besparen en daarmee de uitstoot van CO₂ te verminderen. Waar de SDE++ regeling gericht is op duurzaam opwekken, draait het bij EIA-regeling om besparen.

Het voordeel van de EIA is dat een ondernemer 45% van de kosten van een duurzame investering kan aftrekken van de fiscale winst. Investeringen die onder deze regeling vallen staan op de energielijst van de RVO. Ze variëren van investeringen in duurzame apparaten tot energieadvies, optimalisatie van bedrijfsprocessen, transportmiddelen en energie balancering.

Groendus helpt organisaties op weg naar 100% schone energie. Die weg is voor iedereen anders. We creëren samen een unieke routekaart om je organisatie stap voor stap inzicht te geven in de weg hiernaartoe. Rendabel, slim en toekomstbestendig.

We adviseren welke investeringen het meest geschikt zijn voor je onderneming, vragen de EIA-subsidie aan en realiseren we de energiebesparende oplossing(en). Dat is winst voor je onderneming en voor de planeet.

Neem contact op om je mogelijkheden met een van onze experts door te nemen.

Meer weten?

Neem contact op