Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Week 13

Een nieuwe week; een nieuwe marktupdate. Blijf op de hoogte van de energiemarkt met de laatste trends en ontwikkelingen. Deze week is de marktupdate geschreven door:

Marco Buishand
Key account manager Mijn Groendus
marcobuishand@groendus.nl

CAL-22
Aardgas +2%

De marktprijs van aardgas voor CAL-22 is afgelopen week 2% gestegen tot 0,1769 €/m3, exclusief opslagen. Afgelopen donderdag heeft de vergadering van de Opec+ landen plaatsgevonden en tegen de verwachting van veel marktkenners in wordt de productie van olie geleidelijk in de maanden mei tot juli verhoogd met een half miljoen vaten per dag. Met de continuerende corona crisis is het de vraag of de markt de extra productie volume kan verwerken. De prijs van aardgas is licht gestegen, dit komt met name door de blokkade in het Suez kanaal en het aankomende koudere weer.

marktupdate-13-aardgas
CAL-22
Elektriciteit +3%

De marktprijs van elektriciteit voor CAL-22 is met 3% gestegen tot 61,93 €/MWh voor PeakLoad, exclusief opslagen. De markt voor CO2 emissie rechten blijft in een bandbreedte van €2 stabiel hoog liggen. Het wachten is hier op de nieuwste EU-emissiegegevens, die begin april worden gepubliceerd.

De kolenprijs blijft ook stijgen, met name door grote vraag vanuit Azië en de blokkade in het Suez kanaal werkte ook prijsopdrijvend.

De elektriciteit prijs blijft onverminderd hoog ten opzichte van leveringsjaar 2020 en op de korte termijn lijkt dit nog niet te veranderen. Interessant is de ontwikkeling van de verhouding van de peakload prijs en baseload prijs. Voorheen lag de peakload prijs altijd boven de baseload prijs, maar door de opkomst van de zonopwekking is dit tegenwoordig in de lente, zomer en een deel van herfst niet meer altijd zo.

marktupdate-13-elektriciteit
Marktupdate-13-facts

Wekelijkse Marktupdates

Met meer inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen in de energiemarkt maak je slimmere keuzes voor je bedrijf of organisatie. Geen tijd om de markt op de voet te volgen? Geen probleem, wij doen het voor jou. Iedere week geven de energie-experts van Mijn Groendus een heldere update van wat er speelt in de markt. Zo krijg jij de kans om optimaal in te spelen op de kansen in de markt.

Auteur: Marco Buishand
Deze editie werd voor je opgesteld door Marco Buishand, key accountmanager van Mijn Groendus.

Wekelijkse Marktupdates
Iedere vrijdag de Groendus Marktupdate in je inbox?

Ja, ik blijf graag op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de energiemarkt.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door