Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Week 46

Een nieuwe week, een nieuwe marktupdate. Blijf op de hoogte van de energiemarkt met de laatste trends en ontwikkelingen. Deze week is de marktupdate geschreven door:

Marco Buishand
Energieconsultant Mijn Groendus
marcobuishand@groendus.nl

CAL-22 Aardgas
+17%

De marktprijs van aardgas voor CAL-22 is afgelopen week met 17% gestegen tot 0,5466 €/m3, exclusief opslagen. Deze forse stijging werd met name veroorzaakt door het bericht dat de Duitse toezichthouder heeft besloten om de certificering van de Nord Stream 2 wederom uit te stellen. Opvolgend aan dit bericht reageerde de markt heftig en steeg het eerste maand contract naar boven de €90.

Als de weersvoorspellingen uitkomen en we inderdaad een koufront krijgen in de aankomende periode dan kan de prijsdruk voor gas nog verder oplopen.

CAL-22 Elektriciteit
+15%

De marktprijs van elektriciteit voor CAL-22 is met 15% gestegen tot 161,32 €/MWh voor PeakLoad, exclusief opslagen. Wanneer de prijs voor kolen, aardgas en CO2 stijgen is de kans groot dat elektriciteit ook stijgt. De prijs voor CO2 emissierechten steeg afgelopen week naar nieuwe hoogten, €69 per ton. De stijging lijkt speculatief van aard te zijn waarbij ook de uitkomst van Glasgow een prijs opdrijvend effect had.

De olieprijs staat momenteel iets onderdruk. De oorzaak hiervoor is met name te vinden volgens Bloomberg in China, waar men olie uit de strategische reserves wil gaan vrij geven om het prijs niveau verder te laten dalen. De kolenmarkt reageert op het bericht van de uitblijvende opening van de Nord Stream 2, indien daar voorlopig nog geen gas door gaat zal de vraag naar kolen deze winter gaan stijgen in Europa.Wekelijkse Marktupdates

Met meer inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen in de energiemarkt maak je slimmere keuzes voor je bedrijf of organisatie. Geen tijd om de markt op de voet te volgen? Geen probleem, wij doen het voor je. Iedere week geven de energie-experts van Mijn Groendus een heldere update van wat er speelt in de markt. Zo krijg jij de kans om optimaal in te spelen op de kansen in de markt.

Auteur: Marco Buishand
Energieconsultant bij Groendus.

Wekelijkse Marktupdates
Iedere vrijdag de Groendus Marktupdate in je inbox?

Ja, ik blijf graag op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de energiemarkt.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door