Hebben we je aandacht? Mooi!

Het is hoog tijd voor een transparante en écht groene energiemarkt. Wat Margot Robbie in 'The Big Short' deed over de huizencrisis, doet Nicolette Kluijver voor ons over de escalerende energiecrisis.

Vanuit bad roept ze Zakelijk Nederland op om kritisch te zijn op de huidige systemen en om het heft in eigen handen te nemen als het aankomt op verduurzamen. Goed nieuws: dat is vaak eenvoudiger en zeker lucratiever dan je denkt!

De klimaatcrisis lijkt misschien een ver-van-mijn-bed-show. Maar hij gaat hand in hand met de economische en energiecrisis die bedrijven, klein en groot, recht in het hart raken. Het is dus tijd om stappen te zetten. En dat kunnen we alleen samen.

Verduurzamen is dé oplossing
De toevoer van fossiele brandstoffen staan enorm onder de druk. De energieprijzen zijn onberekenbaar en ongekend hoog.

Organisaties hebben steeds meer moeite om hun bedrijfsvoering hier op af te stemmen en houden hun kostprijzen niet meer onder controle.

Besparen en verduurzamen zijn hier het antwoord op! Voorspelbare, lagere en stabiele prijzen en meer autonomie door zelf je energie op te wekken en onderling duurzame energie uit te wisselen.

Hoe? Wij helpen je graag!

Verduurzamen complex?

We moeten eerlijk zijn...

Wij helpen je graag te verduurzamen. Dit doen we liever gisteren dan vandaag. Want we moeten opschieten. En we moeten eerlijk zijn over de weg die we nog te gaan hebben.

Dat is dus niet: blind vertrouwen op het verouderde systeem van GVO’s. Dat is dus ook niet: blijven afwachten omdat er problemen zijn als netcongestie. Dat is wel: handen uit de mouwen en aanpakken wat je zelf kunt doen om de energietransitie te versnellen.

Energietransitie

De energietransitie. Het woord verschijnt dagelijks in de media. Maar wat houdt het in en hoe maken we 'm waar?

Lees meer

GvO's

Koop je groene stroom in? Toch komt het vaak uit kolen- of gascentrales. Hoe zit dat? En hoe kom je wel aan écht groene stroom?

Lees meer

Netcongestie

Ons elektriciteitsnet overbelast? Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Hoe zit dat? En hoe gaan we hiermee om?

Lees meer

We helpen je door de energietransitie

Wij zijn Groendus, en hebben alles onder één dak om jouw energie zo duurzaam mogelijk te beheren, op te wekken en te innoveren. Meer dan 4.200 organisaties zijn al met ons op weg naar 100% schone energie. Samen vormen we het nieuwe energienetwerk van zakelijk Nederland. Doe je mee?
Wij zijn Groendus

We helpen je door de energietransitie


Slim beheren

Bespaar tijd en kosten door slim energiemanagement.

  • Beheer en inzicht in al je energiezaken vanuit één online omgeving.
  • Veel vestigingen? Geef je energiemanagement uit handen.
Beheren

Zelf opwekken

Zelf groene stroom opwekken is de meest duurzame en voordelige energievoorziening.

  • We realiseerden meer dan 300 zonnecentrales.
  • Van financiering tot bouw en onderhoud: we regelen alles.
Opwekken

Duurzaam innoveren

Stap over op het energiesysteem van de toekomst. Wij bieden de slimste oplossingen.

  • Koop écht groene stroom via onze Energiemarktplaats.
  • Plaats slimme laadpalen en sla energie op in batterijen.


Innoveren
Mag ik je op de hoogte houden?

In elke boardroom schuilt een wereldverbeteraar. Ben jij het?

De ontwikkelingen in de energietransitie volgen elkaar in rap tempo op. Wat betekent dat voor jouw bedrijf? Wat zijn slimme keuzes, en wat doen andere ondernemers? Zes keer per jaar sturen we je inspiratie; klantverhalen, kennisartikelen, markttrends en uitnodigingen voor webinars en seminars over jouw sector. En wie weet een nieuwe video vanuit het bubbelbad...