Over de campagne: In bad met Nicolette Kluijver

Met onze campagne trekken we de aandacht voor het feit dat de energiemarkten niet transparant en groen genoeg zijn. Net als in 'The Big Short’ spreekt Nicolette Kluijver zakelijke beslissers daarom aan vanuit een bubbelbad. Terwijl Nicolette in bad stapt legt zij uit over de verstoorde energiemarkten, de energietransitie, GvO’s en netcongestie. Termen waarvan je de betekenis moet kennen als je wilt weten wat er schort aan het huidige fossiele energiesysteem.

Wat is er dan aan de hand? Het energienetwerk loopt vast, zonnepanelen worden uitgezet als de zon te veel schijnt en groene stroomcertificaten blijken een stuk minder groen dan ze lijken. We kunnen niet blijven baden in luxe. We moeten nú veranderen. Voor een leefbare planeet, maar ook omdat verduurzamen vaak eenvoudiger en zeker lucratiever is dan de meeste bedrijven denken.

Groendus CEO René Raaijmakers: ‘We zitten tot over onze oren in een crisis. Onduidelijkheid, complexiteit en verkeerde beloftes over duurzame energie houden velen van ons in de wachtstand. Daarom zijn we blij dat Nicolette Kluijver voor ons het bubbelbad instapt en zakelijk Nederland wakker schudt.’

Wil je jouw bedrijf ook verduurzamen en kan je wel wat hulp gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Nicolette: onze 'Margot Robbie'

Nicolette: onze 'Margot Robbie'

Nicolette: onze 'Margot Robbie'

Juist. De vrouw op deze foto is niet Nicolette Kluijver, maar de beroemde actrice Margot Robbie. In de film ‘The Big Short’ maakt zij vanuit een bubbelbad duidelijk wat er misgaat in een verouderd, ondoorzichtig, financieel systeem.

Ook wij begeven ons middenin een crisis, met een achterhaald energiesysteem. We zijn blij dat we Nicolette bereid vonden om ook het bubbelbad in te stappen. Vanuit bad legt zij voor eens en altijd uit wat er misgaat in het energiesysteem én hoe het anders kan.

Nieuwsgierig naar de originele scène uit The Big Short?

Scène uit de Big Short bekijken

Wat is er mis met het huidige systeem?

Verduurzamen lijkt binnen het huidige, verouderde systeem onnodig complex. Terwijl het juist broodnodig is om weerbaar te zijn tegen de onvoorspelbare energieprijzen. Nicolette schept duidelijkheid.

Energietransitie

De energietransitie. Het woord verschijnt dagelijks in de media. Maar wat houdt het in en hoe maken we 'm waar?

Lees meer

GvO's

Koop je groene stroom in? Toch komt het vaak uit kolen- of gascentrales. Hoe zit dat? En hoe kom je wel aan écht groene stroom?

Lees meer

Netcongestie

Ons elektriciteitsnet overbelast? Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Hoe zit dat? En hoe gaan we hiermee om?

Lees meer

Veel gestelde vragen

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vragen over de energiemarkt? Onze aanpak? Jouw mogelijkheden? Lees verder, of neem contact op via info@groendus.nl of via 085-1307300.

Neem voor vragen over het realiseren van een duurzaam project contact op met een van onze allesweters. Bijvoorbeeld Gunnar, Marcel of Kirsten. Zij denken graag mee over wat wél kan.

Vragen over de campagnespot:

Waarom zit Nicolette in bad?

Met onze campagne grijpen we de aandacht zakelijk Nederland zodat we samen snel toewerken naar een gezond energiesysteem en betaalbare energie. Maar waarom moet dat vanuit een bad?

Wat je ziet is een remake van een scène uit The Big Short. In deze film zie je een absurde setting, met actrice Margot Robbie in een bubbelbad, om de aandacht te trekken en uit te leggen wat er schort aan een ingewikkeld financieel systeem. Een systeem waardoor de wereld in 2008 afstevent op een ongekende huizencrisis.

Net als in de film zijn de crisissen waar wij mee te maken hebben (klimaat / energie) te groot om te overzien. Bovendien zijn verouderde systemen, beleid en partijen niet (meer) constructief. Het is onnodig complex en verwarrend (gemaakt), wat bedrijven ervan weerhoudt te verduurzamen. De vergelijking met de film is groot. Daarom kozen we voor een remake. En in Nicolette Kluijver vonden we de perfecte opvolger van Margot Robbie.

Benieuwd naar de originele scène? Je bekijkt ‘m hier.

Een reclame voor duurzaamheid vanuit een bubbelbad? Hoe duurzaam is dat?

Lang badderen in een overdreven groot bubbelbad is inderdaad niet duurzaam. Toch kozen we voor deze opzet, om zo een remake te kunnen maken van de scene uit The Big Short (zie vraag 1).

Wat je in de campagne video niet ziet, maar wél leuk is om te weten; in het bad zit nagenoeg geen water. En veel biologisch onschadelijk schuim. De voetafdruk van de spot blijft dus binnen de perken. Zeker als het ons lukt om steeds meer bedrijven te verduurzamen. Doe je mee?


Vragen over verduurzamen:

Wat kan ik doen als ik last heb van netcongestie?

Er wordt steeds meer gevraagd van ons landelijke elektriciteitsnet, zowel voor de levering als de teruglevering van elektriciteit. Het is erg vervelend als jouw bedrijf zich in een gebied bevindt waar het elektriciteitsnet de groei momenteel niet aankan. Toch zijn er binnen de beperkingen van netcongestie vaak nog mogelijkheden om nieuwe duurzame energieprojecten én een positieve business case te realiseren. We schreven hier een interessant artikel over en delen ter inspiratie graag twee voorbeelden van klanten waar we ondanks netcongestie mooie projecten realiseerden.

Artikel: 6 manieren om duurzame energie op te wekken in netcongestiegebieden
Mooie voorbeelden: HAK en Holland Food Service

Hoe groen is de groene stroom die ik inkoop bij mijn leverancier?

Steeds meer bedrijven adverteren dat zij produceren of leveren op 100% groene stroom. Vaak wordt dit echter behaald door het inkopen van GvO's; of Garanties van Oorsprong. Nicolette legt in de campagne uit waarom dit niet zo groen is als het lijkt. Hoe dan wel? We schreven een artikel over de 3 stappen richting écht schone energie. Lees je mee?

Nicolette: Wat zijn GvO's en hoe groen zijn ze echt?
Artikel: In 3 stappen naar 100% realtime groene stroom

Bespaar ik gas door mijn bedrijfsprocessen te elektrificeren?

Hoge prijzen. Slinkende voorraden. Ingewikkelde geopolitieke verhoudingen. En natuurlijk: vervuilende CO2 uitstoot en gevaarlijke lekken bij winning en transport. Aardgas als energiebron wordt steeds minder aantrekkelijk. De urgentie om gas te besparen is dan ook enorm. Is elektrificatie dan de oplossing? Omdat wij hier veel vragen over krijgen vanuit onze klanten en de campagne schreef onze specialist Youri hier een interessant artikel over.

Artikel: Gas besparen door elektrificatie?

Ik ben geïnteresseerd in batterijopslag, maar is dit (financieel) interessant voor mijn bedrijf?

Of energieopslag interessant is voor je bedrijf hangt van veel factoren af. Is er voldoende netcapaciteit beschikbaar? Is er voldoende ruimte beschikbaar voor plaatsing van de batterij? Zijn er al transformatoren aanwezig met voldoende capaciteit? Hoe wordt de batterij ingezet? Is er een solide business case? Heb je een focus op duurzaamheid of meer op financieel rendement? Kan er slim gebruik gemaakt worden van zonnepanelen op de locatie?

Onze specialist Floris schreef er een artikel over. Hij ontwikkelt business cases voor het plaatsen, financieren en exploiteren van energieopslag in batterij-oplossingen. Heb je interesse in een batterij? Dan denken we graag met je mee.

Artikel: De rendabele business case van batterijen

Mag ik je op de hoogte houden?

In elke boardroom schuilt een wereldverbeteraar. Ben jij het?

De ontwikkelingen in de energietransitie volgen elkaar in rap tempo op. Wat betekent dat voor jouw bedrijf? Wat zijn slimme keuzes, en wat doen andere ondernemers? Zes keer per jaar sturen we je inspiratie; klantverhalen, kennisartikelen, markttrends en uitnodigingen voor webinars en seminars over jouw sector. En wie weet een nieuwe video vanuit het bubbelbad...