Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Inspiratiesessie: Energiesturing in de praktijk

In het toekomstige energiesysteem wordt flexibiliteit het uitgangspunt. En die toekomst begint nú. Want ook vandaag kun jij je energieverbruik al gaan afstemmen op de beschikbaarheid van groene en goedkope energie. Hoe je dat doet? De handvatten daarvoor krijg je in deze inspiratiesessie.

Inspiratiesessie: Energiesturing in de praktijk

Duurzamer en goedkoper door slimme sturing

De energiemarkt verandert razendsnel. Intelligente en flexibele energiesturing helpt ons om met die veranderingen mee te bewegen. Maar wat betekent energiesturing nu precies voor de dagelijkse praktijk van jouw bedrijf? En belangrijker nog: wat levert het je op?

Drie sprekers nemen je mee in de wereld van slimme energiesturing. Bob Prinsen (Guidehouse) geeft je inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op weg naar het energiesysteem van de toekomst. Paul Mignot (Withthegrid) deelt hoe je IT kunt inzetten om energie-assets slim aan te sturen. En Louis Custers (Groendus) neemt je mee in de wereld van slimme en duurzame energiesturing.

Aan het eind van deze inspiratiesessie weet je hoe energiesturing werkt en wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn. Je gaat naar huis met kennis over slimme manieren om je energieverbruik af te stemmen op het duurzame aanbod. Kortom: jij weet na deze sessie hoe je jouw energie stuurt op basis van gelijktijdigheid. Dat is duurzaam én lucratief.

Interessant, ik meld me aan!

Wat is energiesturing?

Energiesturing stelt bedrijven in staat hun energiestromen optimaal op elkaar af te stemmen. Met Internet of Things (IoT) technologie stuur je de inzet van apparaten die energie verbruiken en apparaten die energie opwekken en opslaan. Concreet betekent dit dat je vanuit één platform al je energieintensieve apparatuur kunt aansturen. Van productielijnen, vriescellen of elektrische auto’s tot batterijen, zonnepanelen en laadpalen.

Bij dit aansturen kun je rekening houden met de beschikbare hoeveelheid schone energie en de actuele stroomtarieven. Daarmee kun je dus verduurzamen. En je krijgt diepgaand inzicht in en controle over je energiestromen en energiekosten.

Slimme aansturing van energie is niet alleen interessant als je beschikt over een grote zonnecentrale met batterij. Sterker nog: het is al lucratief en levert een wezenlijke bijdrage aan jullie verduurzaming bij het gebruik van één laadpaal. Op 20 november leer je in één middag hoe jij je voordeel kunt doen met energiesturing.

Ben je erbij?

Hoe, wat, waar?

Datum: maandag 20 november
Voor wie
: iedereen die verantwoordelijk is voor energiemanagement en/of duurzaamheid. (middelgrote en grote bedrijven)
Inloop:
13.30 - 14.00
Inspiratiesessie:
14.00 - 16.30
Borrel:
16.30 - 17.30
Locatie: Jaarbeurs, Jaarbeursplein 6, Utrecht (2 minuten lopen van Centraal Station)

Ik ben erbij!

Aan het woord
Dit zijn de sprekers op 20 november
Bob Prinsen - Associate Director, Guidehouse
Bob Prinsen - Associate Director, Guidehouse

Volgens Bob Prinsen neemt de energietransitie de komende jaren een grotere vlucht dan ooit. Hij noemt een integrale blik noodzakelijk: er liggen een aantal uitdagingen in het verschiet die energiebedrijven, verbruikers, netbeheerders én overheid samen moeten oppakken. Vanuit Guidehouse begeleidt Bob organisaties in hun verduurzamingsstrategie. Dat doet hij met een stevige achtergrond in diverse adviesrollen en een voorliefde voor windenergie.

Tijdens de sessie neemt hij ons mee in de trends en ontwikkelingen die hij ziet in de energietransitie. Daarbij zoomt hij in op het strategisch inzetten van energiesturing.

Paul Mignot - CEO Withthegrid
Paul Mignot - CEO Withthegrid

In 2016 stond Paul Mignot aan de wieg van Withthegrid. Zijn doel? Een revolutie in de energiesector starten met digitale oplossingen. Withthegrid ontwikkelt soft- en hardware die energie-intensieve apparatuur aanstuurbaar maakt. Zo helpen zij zowel netbeheerders als bedrijven de beschikbare netcapaciteit flexibel in te zetten.

Paul neemt ons mee in de theorie en de praktijk van energiesturing. Hij leert je begrijpen waarom flexibiliteit jouw bedrijf groot concurrentievoordeel kan opleveren.

Louis Custers - Directeur Groendus Energiesturing
Louis Custers - Directeur Groendus Energiesturing

Louis Custers bekijkt alles graag vanuit een integrale bril. Hij gelooft er heilig in dat alleen geïntegreerde energieoplossingen bedrijven toekomstbestendig maken. Zijn technische kennis, commerciële voelsprieten en duurzame drive maken hem een prettige gesprekspartner die visie met pragmatisme combineert.

Louis laat tijdens deze sessie zien hoe je slimme energiesturing lucratief inzet. Zijn inzichten zorgen ervoor dat jij weet hoe je jouw energiestromen toekomstbestendig inricht.

Moderatie: Kirsten Barnhoorn

Kirsten’s drive om het verschil te maken werkt aanstekelijk. Ze gelooft in de kracht van bedrijven om verandering in gang te zetten. In 2014 deed zij haar intrede in de energiesector. Bij Eneco lag haar focus al op duurzame energie. Toen Groendus op haar pad kwam, kon ze zich volledig storten op de verduurzaming van zakelijk Nederland. Inmiddels vervult Kirsten verschillende rollen binnen Groendus, waaronder die van Partnermanager. Kirsten is de aangewezen persoon om een energieke sessie te begeleiden. Heb je voorafgaand aan de sessie alvast vragen? Dan ben je bij Kirsten aan het juiste adres!

Contact met Kirsten

Moderatie: Kirsten Barnhoorn

Beeldimpressie vorige inspiratiesessies

We organiseren ongeveer 5 keer per jaar een inspiratiesessie. Ontmoeten we elkaar bij de volgende?