Legal Counsel

Groendus is de alles-in-één energiepartner voor zakelijk Nederland. Wat klanten ook nodig hebben om hun energiehuishouding te verduurzamen, wij regelen het! Onze kernwaarden zijn: Slim, Helder, Duurzaam en Doen! Mooie waarden die wij zoveel mogelijk verwerken in onze dienstverlening richting klanten alsook intern. Spreekt het je aan om hier als Legal Counsel invulling aan te geven? Lees dan snel verder en solliciteer, we maken graag kennis met je!

Over Groendus en projecten

Groendus is de alles-in-één energiepartner die zakelijk Nederland op weg helpt naar 100% écht schone energie en bevordert daarmee de transitie naar een duurzaam energiesysteem. We zijn een innovatieve en snelgroeiende onderneming en spelen een leidende rol in de energietransitie. Dit doen we door onder meer onze zakelijke klanten te helpen, zonder investering duurzame stroom te laten opwekken met zonnepanelen op de daken van hun bedrijfspanden of op hun bedrijfsterreinen. Het hele traject van subsidieaanvraag, ontwerp, financiering, tot en met realisatie en beheer van zonnestroomprojecten, nemen we volledig uit handen. Tot één van onze brede dienstverlening en verduurzamingsoplossingen, behoort ons online handelsplatform de Energiemarktplaats, tevens beschikken we over een meetbedrijf.

Met een team van ruim 160 mensen, werken we vanuit een inspirerende werkomgeving in het Creative Valley gebouw aan het Stationsplein in het centrum van Utrecht. Groendus heeft een klantenbestand van ruim 4.000 bedrijven, gemeenten en instellingen. We beheren op dit moment al meer dan 300 zonnecentrales in Nederland die in totaal 170 MWp aan zonnevermogen vertegenwoordigen, en hebben de ambitie om dit aantal stevig uit te breiden. Daarnaast willen we klanten steeds meer verduurzamingsoplossingen blijven bieden, zoals het slim aansturen van assets en batterijopslag.

Over de rol en werkzaamheden

De rol van Legal Counsel binnen Groendus is zeer veelzijdig en uitdagend. Primaire focus gaat uit naar alle juridisch commerciële aangelegenheden op het vlak van renewable energy projecten. Je houdt je naast de contracten voor de Energiemarkplaats en het Meetbedrijf, ook bezig met projecten met betrekking tot batterijen (storage) en laadpalen. Voorts help je mee met het bedenken van oplossingen, bijvoorbeeld voor netcongestie. Je werkt veel samen met de Project- en Business Developers van het Sales team.

Naast je focus op de renewable energy projecten, ondersteun je de General Counsel bij groepsbrede projecten en activiteiten, en voorkomende aanbestedingstrajecten.

Meer in detail houd je je bezig met:

 • Opstellen, beoordelen en onderhandelen van juridische projectdocumenten (zoals klantovereenkomsten en partnerovereenkomsten) voor de Energiemarktplaats, het Meetbedrijf, de Charging Stations (laadpalen) en Storage (batterijen);
 • Behandelen van juridische vraagstukken op het gebied van commerciële contracten en energierecht, en waar nodig, aansturen van een advocaat;
 • Ondersteunen van het Sales team bij klantvragen over contracten.

Als Legal Counsel rapporteer je aan de General Counsel.

Over jou

Als Legal Counsel ben je in staat mee te denken met de business en weet dit te vertalen in juridische oplossingen. Professioneel, proactief en juridisch goed onderlegd zijn woorden die goed bij jou passen. Je werkt secuur, kunt goed prioriteiten stellen en staat stevig in je schoenen. Daarnaast herken je je ook in onze kernwaarden: Slim, Helder, Duurzaam en Doen! En het spreekt je aan om bij te dragen aan een maatschappij waar de energie op duurzame wijze wordt opgewekt. Om in deze rol succesvol te zijn, breng je verder het volgende mee:

 • Afgeronde Master in Nederlands recht;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring, bij voorkeur in de advocatuur;
 • Ervaring met commerciële contracten;
 • Affiniteit met of kennis van de (solar)energiemarkt en/of energierecht is een pré;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (in woord en schrift);
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen. Eén van onze kernwaarden is niet voor niets Doen! 😊
Wat bieden wij?

Een mooie en inspirerende positie als Legal Counsel in een professionele en snelgroeiende organisatie. Een dynamische omgeving waar ondernemerschap, ontwikkeling en teamwork belangrijk zijn en waar je dus ook veel variatie ervaart in je werk. Je werkt in een slagvaardig en flexibel opererend Legal team, met bevlogen vakspecialisten als collega’s en draagt bij aan een duurzamere wereld.

 • Fulltime of parttime dienstverband (32 tot 40uur);

 • Salaris afhankelijk van werkervaring (€ 4.000 tot € 6.000 bruto per maand op fulltime basis);
 • Discretionaire bonus;
 • 26 vakantiedagen;
 • Pensioenregeling;
 • Deelname aan collectieve zorgverzekering;
 • Laptop & telefoonregeling;
 • NS Businesscard;
 • Uitstekend bereikbare locatie per OV midden in centrum Utrecht;
 • De ruimte en mogelijkheid om jezelf binnen de organisatie en een dynamische markt te ontwikkelen;
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan sociale en sportieve events;
 • Open en informele werksfeer en een start-up cultuur.
Solliciteren

Wil jij ons team versterken als Legal Counsel en bijdragen aan een duurzamere toekomst? Reageer snel op onze vacature, we nemen dan graag spoedig contact met je op!

Voor meer inhoudelijke informatie of vragen over de vacature, stuur een mail naar liesbethtenbrink@groendus.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure, neem contact op met Seren Taylan 06 5750 0319 of mail naar serentaylan@groendus.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.