Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Aangenaam. Wij zijn Groendus.

Wij zijn de alles-in-één duurzame energiepartner voor zakelijk Nederland. Samen met ruim 5.000 klanten bouwen we aan een nieuw, toekomstbestendig energiesysteem. We gaan voor schone en betaalbare energie voor iedereen. Door vooruit te denken én vooruit te doen.

Aangenaam. Wij zijn Groendus.
Wat we doen
Schone en betaalbare energie voor iedereen

Verduurzamen betekent voor elke organisatie iets anders. Maar één ding is zeker: er is altijd energie voor nodig. Groendus helpt bedrijven om hun energiehuishouding te verduurzamen. Door energie te besparen, zelf op te wekken en slim te verbruiken. Wij maken voor iedere organisatie een persoonlijke routekaart naar schone en betaalbare energie. Jouw duurzame ambities veranderen zo in een helder plan en concrete acties.

Slimme meters. Zonnepanelen. Laadpalen. En batterijen. Allemaal zijn ze onderdeel van het energiesysteem van de toekomst. Wij zorgen ervoor dat jij over alle apparatuur beschikt voor het optimaal opwekken en benutten van duurzame energie voor jouw organisatie. Met slimme energiesturing maken we jullie energiestromen realtime inzichtelijk en bestuurbaar. En via de Energiemarktplaats koop of verkoop je jullie energie rechtstreeks en lokaal.

Al deze oplossingen laten we harmonieus samenwerken. Zo maak jij optimaal gebruik van goedkope en duurzame energie. 

Dat is slim, voordelig en groen dus!


Onze visie

Wie we zijn

Het energiebedrijf van de toekomst

Op 1 maart 2021 zag Groendus het levenslicht. We zijn dus nieuw, maar zeker geen groentje. Groendus komt voort uit 8 gespecialiseerde bedrijven actief in onder andere zakelijke zonprojecten, slimme meetdiensten, innovatieve laadoplossingen, duurzame energie-inkoop en intelligente energiesturing. Door de krachten te bundelen, maken we vaart in de energietransitie.

We bouwen elke dag aan het energiesysteem van de toekomst. Dat is nodig om onze planeet leefbaar te houden. En het biedt onze klanten bovendien mooie businesskansen. Met onze uitgebreide kennis helpen we daarom organisaties om hun energiestromen op alle vlakken te verduurzamen.

Groendus in een notendop


We werken vanuit Central Park, op 1 minuut loopafstand van Utrecht CS. Groendus bestaat nu uit ruim 250 gedreven en enthousiaste collega's met een aanbod naar de markt waar we trots op zijn. Wil jij ook deel uitmaken van het energiebedrijf van de toekomst? Kijk dan snel bij onze vacatures.

Werken bij Groendus

Onze investeerders

De stuwende kracht achter Groendus

Achter Groendus staan twee kapitaalkrachtige investeerders met een ambitieuze langetermijnvisie op de energietransitie. Pensioenuitvoerder APG en het Canadese OMERS Infrastructure zijn een belangrijke stuwende kracht voor Groendus. Zij helpen ons om onze inspanningen te vergroten en onze diensten voor onze klanten sneller uit te bouwen.

APG

ABP, het pensioenfonds van overheid en onderwijs heeft via haar pensioenuitvoerder APG een belang van 50% in Groendus. APG is wereldwijd een actieve belegger in infrastructuur en ondersteunt bedrijven die zich bezighouden met hernieuwbare energiebronnen en innovatieve oplossingen voor het energievraagstuk. Jan-Willem Ruisbroek, hoofd investeringsstrategie infrastructuur bij APG: “Wij zien de investering in Groendus als een zeldzame kans om bij te dragen aan het versnellen van de Nederlandse energietransitie. De investering in Groendus leidt niet alleen tot solide rendementen, maar draagt ​​eveneens bij aan de bespoediging en opschaling van de energietransitie en aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties (SDG’s).”

OMERS Infrastructure

OMERS Infrastructure investeert in Groendus namens OMERS, een van de grootste pensioenfondsen in Canada. Alastair Hall, Senior Managing Director en Head of Europe van OMERS Infrastructure: “In Groendus zagen we een uitstekende kans om te investeren in een partij met een grote groeipotentie, die een significante bijdrage levert aan de energietransitie en de verduurzaming van commerciële, industriële en publieke partijen. We kijken ernaar uit om, samen met APG, een actieve rol te spelen in de toekomst van het bedrijf en het leiderschapsteam van Groendus te adviseren over versnelde groei en het behalen van het ultieme doel; 100% schone energie voor iedere organisatie. ”

Onze inspiratie: The pale blue dot

In 1990 was de ruimtesonde Voyager 1 op weg om ons zonnestelsel te verlaten. Op ruim 6 miljard kilometer afstand liet astronoom Carl Sagan vanuit de sonde een foto van de aarde maken. Op die inmiddels beroemde foto is de aarde niets meer dan een miniscuul blauw stipje. Sagan schreef over de foto:

That’s here
That’s home

On it everyone you love
Everyone you know
Everyone y
ou’ve ever heard of

Every human being who ever was

Dat blauwe bolletje inspireert Groendus. Daarom is de blauwe stip ons logo.

We moeten zuinig zijn op onze blauwe, kwetsbare bol. Niet morgen, maar vandaag. Niet te veel vooruit denken, maar nu vooruit doen.

Doe je mee?

Onze inspiratie: The pale blue dot