Aangenaam

Wij zijn Groendus

Wij zijn het nieuwe energienetwerk van en voor zakelijk Nederland. Samen gaan we voor 100% schone energie, en helpen ondernemers die daar ook voor willen gaan. Niet door al te ver vooruit te denken, maar door vooruit te doen.

Wij zijn Groendus

Elon gaat voor Mars, wij voor de Aarde🌎

Onze inspiratie

The pale blue dot

That’s here
That’s home

On it everyone you love
Everyone you know
Everyone you’ve ever heard of

Every human being who ever was

Carl Sagan - astronoom

Meer weten?

Wat we doen

Alles wat we doen, draagt bij aan onze missie: 100% schone energie voor elke organisatie.

Verduurzamen is een proces dat voor elke organisatie anders is. Wij maken voor iedere organisatie een persoonlijke routekaart naar 100% schone energie. Zodat elke organisatie stappen kan zetten. Van advies tot realisatie en onderhoud; we hebben alle facetten in huis om organisaties te verduurzamen.

Minder energie verspillen, dankzij slimme meters en ons Verspilalarm. Gebruikmaken van de kracht van zon, wind en energieopslag. Meer grip en minder kosten dankzij slim beheer. Automatisch en slim duurzame energie inkopen van een producent in jouw omgeving, zonder tussenkomst van een energiebedrijf. Het kan in op de Groendus Energiemarktplaats. En ook het opslaan van energie in batterijen faciliteren we.

We brengen je volledige energiehuishouding in kaart in een overzichtelijk, datagedreven platform: Mijn.Groendus. Slimme meters en kunstmatige intelligentie zorgen voor inzicht én actie. Daaromheen leveren we alle benodigde diensten voor een slimme, duurzame en betaalbare energiehuishouding. Doe je mee?

Organisatie

Iets meer over ons

We zijn gestart op 1 maart 2021, en komen voort uit zes gespecialiseerde bedrijven. We helpen organisaties die verduurzamen serieus nemen in hun weg naar 100% schone energie met een totaalaanbod. We werken vanuit Creative Valley, op 2 minuten loopafstand van Utrecht CS. Ons team bestaat nu uit ruim 130 gedreven en enthousiaste collega's met een aanbod naar de markt waar we trots op zijn.

Onze investeerders

De stuwende kracht achter Groendus

APG & OMERS

APG is wereldwijd een actieve belegger in infrastructuur en altijd op zoek naar mogelijkheden om bedrijven te ondersteunen die zich bezighouden met hernieuwbare energiebronnen en innovatieve oplossingen voor het energievraagstuk. Jan-Willem Ruisbroek, hoofd investeringsstrategie infrastructuur bij APG: “Wij zien de investering in Groendus als een zeldzame kans om bij te dragen aan het versnellen van de Nederlandse energietransitie. De investering in Groendus leidt niet alleen tot solide rendementen, maar draagt ​​eveneens bij aan de bespoediging en opschaling van de energietransitie en aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties (SDG’s).

We zijn NPM dankbaar voor de basis die met het Groendus-platform is gelegd voor toekomstige groei. Samen met OMERS willen we het concern verder uitbouwen en stabiele en duurzame rendementen over de lange termijn realiseren voor onze pensioenfondsklant ABP en zijn deelnemers.”

Persbericht nieuwe investeerders

Pensioenuitvoerder APG en het Canadese OMERS Infrastructure kondigden op 18 mei 2022 aan Groendus in het derde kwartaal van 2022 over te nemen van NPM Capital en Meewind. Via de volgende link vind je een persbericht met meer informatie.

Jeroen de Haas

De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groendus is Jeroen de Haas, oud-topman van Eneco. Zijn expertise van en visie op de energiemarkt is ontzettend waardevol voor de organisatie, zijn bekendheid komt goed van pas en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Juist bij het selecteren van geschikte spelers voor het verder uitbouwen van de organisatie is de jarenlange ervaring van Jeroen onmisbaar.

Jeroen de haas gecomprimeerd en cropped

Kernwaarden

Onze focus

Dit zijn onze belangrijkste waarden. Deze combinatie maakt ons typisch Groendus.

1. Doen
We zijn ondernemend. We doen het gewoon. We zien kansen en realiseren onze ideeën. Recht op ons doel af. Minder mijlenver vooruit denken, meer handen uit de mouwen.

2. Duurzaam

We streven naar duurzame relaties. Met mensen én planeet. Door bewuste, toekomstgerichte keuzes maken we van duurzaamheid de business case.

3. Helder

Schone energie was nog nooit zo eenvoudig. Dat komt omdat we transparant zijn en alles zo duidelijk mogelijk maken. Of het nu gaat om afspraken of inhoudelijk over schone energie.

4. Slim

We zijn vindingrijk. Zoeken continu naar oplossingen en betere, slimmere alternatieven, gedreven door data en technologie.