Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Koop én verkoop jouw groene stroom.

Jij bent producent van jouw eigen groene stroom met zonnepanelen of windmolens. Tegelijkertijd ben je consument omdat je nog een deel van jouw energie inkoopt. Kortom: jij bent prosument.

Via de Energiemarktplaats zorg jij ervoor dat je energieportfolio goed en groen geregeld is. Zowel voor de in- als verkoop van jouw duurzame stroom.

Koop én verkoop jouw groene stroom.
Prosumenten in het energiesysteem van de toekomst
Jij bent de sterspeler in de energiemarkt

In het nieuwe energiesysteem vervaagt de traditionele rolverdeling tussen energieproducent en consument. Als eigenaar van zonnepanelen of een windmolen gebruik je vaak een deel van die groene stroom zelf. Daarmee ben je je eigen energieleverancier. Je houdt meestal ook nog stroom over. Daarmee betreed je de energiemarkt als verkoper. Tot slot zijn er momenten waarop je niets opwekt, maar wel energie nodig hebt. Deze energie zul je moeten inkopen. Je bent dus producent én consument, ofwel: prosument.

Prosumenten zijn de toekomst. Maar het lijkt het beheren van je energieportfolio wel een stuk complexer te maken. Zeker in een tijd waarin de prijzen op de energiemarkt enorm volatiel zijn. De ene dag betaal je een torenhoge prijs voor je energie-inkoop. De andere dag moet je geld bijleggen om je zelfopgewekte energie terug te leveren. De Energiemarktplaats zorgt ervoor dat jij het meest uit je energie haalt.

Door contracten af te sluiten met afnemers en producenten bij jou in de omgeving, verzeker je jezelf van groene stroom tegen goede prijzen. Je eigen opwek verkoop je lucratief. En je inkoop is scherp en goed afgestemd op jouw verbruiksprofiel. Zo haal je er alles uit wat er in zit!

Dit wil ik ook!

De Groendus Energiemarktplaats

Waar vraag en aanbod van duurzame energie samenkomen

De Groendus Energiemarktplaats in het kort:

  • Verkoop de groene stroom die je opwekt, maar niet zelf verbruikt
  • Vul je eigen opwek aan met groene stroom uit jouw omgeving
  • Sluit vaste of variabele contracten af
  • Kies voor een plafond- of bodemprijzen
  • Wissel stroom uit met bedrijven uit je eigen regio
  • Combineer wind en zon voor optimale dekking
  • Lever zelfopgewekte stroom door aan je eigen locaties
  • Nieuw! Nu ook voor kleinverbruik aansluitingen

Vertel mij meer!

Toetreden doe je simpel en snel
Stap 1: Jij stapt in
Ontvang een businesscase op maat

Je bent enthousiast over de Energiemarktplaats. Maar je hebt waarschijnlijk ook nog vragen over de mogelijkheden en voordelen voor jouw organisatie. Daarom ontvang je van ons een voorstel op maat met een uitgewerkte businesscase. Dit geeft je een goed beeld van wat deelname voor jouw organisatie oplevert.

De businesscase baseren we op een simulatie vanuit je eigen meetdata. We nemen je eigen opwek, je zelfconsumptie en je aanvullende energiebehoefte mee. Als je akkoord gaat met ons voorstel, maken we een profiel voor jullie aan waarin deze elementen samenkomen. Nu ben je klaar om te handelen op ons platform.

Businesscase aanvragen
Stap 2: Wij zoeken de perfecte matches
Koppelingen op basis van gelijktijdigheid

Met slimme algoritmes koppelt de Energiemarktplaats de energiebehoefte van jouw organisatie aan één of meerdere producenten. Zon en wind vullen elkaar mooi aan. Daarom is het vaak slim om deze twee duurzame bronnen te combineren. Andersom zoekt het platform naar afnemers voor de energie die jij over hebt. Aan beide kanten gaan we voor een zo hoog mogelijke gelijktijdigheidsscore.

Uiteraard kies je zelf welke match(es) je accepteert. Je hebt dus volledig de regie in handen en kunt zelfstandig op ons platform handelen.

Heb je behoefte aan advies over de prijsstructuren of je in- en verkoopstrategie? Ons portfoliodesk team staat voor je klaar!

Stap 3: Je handelt schoon
Echte groene stroom, direct en lokaal

Zodra jij en jouw matches de deal accepteren, kan de levering van start volgens jullie afspraken. Goed bezig, je handelt vanaf dat moment écht groen!

Alle uitwisselafspraken leggen wij automatisch in contracten vast. Bovendien regelen we de hele financiële administratie en facturatie. Vanaf dag één krijg je inzicht in de echte gelijktijdigheid. En dus in hoeveel stroom je groen of grijs verbruikt.

We helpen je vervolgens om je gelijktijdigheidsscore te verhogen. Dat doen we door je matches verder te optimaliseren en met aanvullende oplossingen als energiesturing en energieopslag.

Ik wil deelnemen
In 3 stappen op de Energiemarktplaats
Toetreden doe je simpel en snel

Als deelnemer van de Energiemarktplaats koop en verkoop je geautomatiseerd de energie voor jouw bedrijf. Je sluit hiervoor contracten af met opwekkers en afnemers uit je eigen omgeving.

Schijnt de zon niet of is het windstil?
Dan krijg je automatisch energie geleverd van de energie groothandelsmarkt.

Ik wil graag deelnemen!

Hedin profiteert van eigen zon en van wind van boer Jan

Hedin Automotive is opwekker én afnemer op de Energiemarktplaats. Alle vestigingen van Hedin profiteren daarmee van zelfopgewekte zonnestroom. En dankzij een slimme mix met de wind van boer Jan komen zij op een gelijktijdigheid van 65%.

Slimme strategieën voor scherpe inkoop

Aanbod en prijzen

Op de Energiemarktplaats maken opwekkers en afnemers rechtstreeks prijsafspraken met elkaar. Hierin zijn grofweg 3 smaken:

1. Vaste prijs
2. Variabele prijs, EPEX volgend
3. Variabele prijs, met een bodem en plafond

Wil je graag weten waar je aan toe bent?
Kies dan voor een vaste prijs.

Wil je gebruikmaken van de volatiliteit van de prijzen in de dagmarkt?
Kies dan voor een variabele prijs.

Of combineer!
Zet een deel vast voor zekerheid en profiteer van gunstige marktontwikkelingen met je flexibele deel. Met prijsafspraken over een bodemprijs (floor) en maximumprijs (cap) beperk je risico’s en zorgen we er samen voor dat productie van zonne- en windenergie niet onnodig stil wordt gelegd bij negatieve dagmarktprijzen.

Ons portfoliodesk team adviseert je graag over mogelijke prijs- en inkoopstrategieën.

Interessant om te weten! Bedrijven die in 2022 alle stroom groen via de Energiemarktplaats inkochten, waren gemiddeld 28% goedkoper uit.

Advies van ons portfolioteam

Wil jij de energie voor jouw bedrijf duurzaam in- en verkopen?

Ik praat je graag bij over de mogelijkheden op weg naar een groen energieportfolio. Samen ontwerpen we de beste aanpak voor jouw situatie. Laat vooral weten wanneer het je uitkomt, dan neem ik contact met je op!

You Jong Chow - New Business Developer

Contact opnemen

Wil jij de energie voor jouw bedrijf duurzaam in- en verkopen?