Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Energieopslag

Energie opslaan is een belangrijke stap op weg naar 100% schone energie. Hiermee maak je groene stroom op elk moment beschikbaar. Oók als de zon niet schijnt of de wind niet waait.

Energieopslag
Waarom energie opslaan in een batterij?
Optimaal gebruikmaken van schone energie

We wekken steeds meer duurzame stroom op. Dat is mooi! Maar het zorgt ook voor een groeiend aantal momenten waarop er een overschot aan energie is. En we ontkomen er niet aan dat er op andere momenten juist heel weinig duurzame energie beschikbaar is. Door energieopslag en slimme energiesturing gebruik je de opgeslagen zonne-energie van overdag ook tijdens donkere uren. Of profiteer je tijdens windstille momenten van eerder opgewekte windenergie.

Balans tussen vraag en aanbod
Batterijen brengen vraag en aanbod van hernieuwbare energie in evenwicht. Daarmee gebruik je dus op elk gewenst moment je zelfopgewekte groene stroom. Bovendien zorgt opslag ervoor dat we het elektriciteitsnet minder belasten. Een ideale oplossing voor bedrijven in netcongestiegebieden. Zo groei je duurzaam verder, zonder uitbreiding van je aansluiting.

Meer weten?

Nu opwekken, later verbruiken
Groendus Energieopslag
Nu opwekken, later verbruiken
Van vraaggestuurd...
Grijs op afroep

Met fossiele brandstof wek je energie op wanneer dat nodig is. Dit is de basis van ons traditionele vraaggestuurde energiesysteem. De opwek van duurzame energie is lastiger te sturen. Wij bepalen niet wanneer de zon schijnt of hoe hard de wind waait. Daarom moeten we naar een energiesysteem waarin we energie verbruiken wanneer het beschikbaar is. Blijft er duurzaam opgewekte energie over? Dan slaan we dat op voor een later moment. Want: wie wat bewaart, die heeft wat!

...naar aanbodgedreven!
Groen opgeslagen

Batterijsystemen slaan opgewekte energie op. Deze stroom zet je vervolgens in wanneer je meer energie nodig hebt dan op dat moment beschikbaar is. Je hoeft die stroom dan niet in te kopen, dat scheelt. En het zorgt er ook nog eens voor dat je de capaciteit van je netaansluiting beter inzet en netcongestie helpt voorkomen.

Er zijn veel verschillende soorten batterijen en veel verschillende toepassingen. Ook zijn er meerdere verdienmodellen voor een batterijsysteem. Groendus helpt je bij het maken van een passende en rendabele keuze. Zo weet je zeker dat je verduurzaamt met een lucratieve businesscase.

Dat wil ik!

Groeien én verduurzamen
Zelf stroom opwekken in gebieden met netcongestie

Door zelf groene stroom op te wekken en deze direct te gebruiken, heb je geen extra netcapaciteit nodig. De stroom wordt dan immers niet via het net geleverd, maar direct vanaf je eigen dak. En je hoeft het net ook niet te belasten met teruglevering, want je zorgt dat je de opgewekte elektriciteit direct inzet in je bedrijfsprocessen. Het afstemmen van opwek en verbruik is dan uiteraard wel een voorwaarde. Daarin biedt innovatieve energiesturing uitkomst.

Meer over energiesturing

Zelf stroom opwekken in gebieden met netcongestie
Groene ambities waarmaken
Zo doen we dat

Wil jij een batterij voor jouw organisatie? Een slimme keuze! We gaan graag samen aan de slag.

Op locatie nemen we jullie wensen en mogelijkheden door. Je kunt een batterij namelijk op veel manieren inzetten. Leg je de focus op verduurzamen? Zoek je financieel rendement? Wil je optimaal gebruik maken van je netaansluiting? Of heb je een ander doel voor ogen? Batterijen vormen namelijk ook de perfecte oplossing bij beperkte netaansluitingen, als back-up power of als noodstroom. Samen komen we tot de beste oplossing voor jouw situatie.

Advies en begeleiding
Aan de slag met energieopslag

Groendus adviseert en begeleidt bij de integratie van het batterijsysteem. We focussen ons op het realiseren van batterijen voor de zakelijke markt. We rekenen uit wat de batterij je oplevert en we inventariseren de technische randvoorwaarden. Een batterijoplossing is al mogelijk door een 10 ft container op je terrein te plaatsen en op een transformator aan te sluiten. Vergunningen en toestemming van alle betrokken partijen nodig? Ook dat regelen we.

Financiering
In verschillende vormen

Op basis van de technische specificaties, de ruimte op de netaansluiting en de toepassing van de batterij stellen we een businesscase op. Vervolgens kies je of jijzelf de investering doet of dat Groendus de financiering op zich neemt. Is de financiering rond? Dan gaan we aan de slag!

Batterij plaatsen
De handen gaan uit de mouwen

Een veilige uitvoering van alle werkzaamheden en afstemming met alle betrokken stakeholders zijn essentieel. Wij zorgen voor een perfect samenspel tussen jou en de leveranciers, installateurs en verzekeringsmaatschappij. We zorgen dat de batterij geen risico’s oplevert. Dit betekent dat plaatsing geen of minimale hinder veroorzaakt voor jouw organisatie.

De realisatie en oplevering van deze innovatieve vorm van energieopslag is een mooi moment dat uiteraard gevierd moet worden. Samen zorgen we voor de officiële opening, met genodigden en bijvoorbeeld lokale pers. Natuurlijk schieten we mooie beelden die je met trots kunt delen.

Exploitatie en beheer
Verspilde energie voorkomen

Na oplevering en aansluiting op het energienet wordt de batterij actief beheerd. Wij verzorgen op een transparante manier de gehele exploitatie. Samen met partners laten we de batterij optimaal presteren. Dit kunnen we ook combineren met intelligente energiesturing. We monitoren het laden en ontladen van de batterij en verzorgen het onderhoud. Storingen en afwijkingen betekenen gemiste kansen. Die verhelpen we dus zo snel mogelijk.

Benieuwd naar wat de batterij heeft gedaan? Dit wordt inzichtelijk weergegeven in je eigen dashboard in Mijn.Groendus.

De voordelen van Groendus Energieopslag
Minder afwachten, meer vooroplopen

1. Voortaan beschik jij op elk moment over 100% schone energie.

2. Van advies tot realisatie: Groendus ontzorgt je in alles.

3. Samen zorgen we voor een rendabele businesscase.

Start vandaag

Maak van een kroket een batterij

Bij energieopslag denk je misschien meteen aan een batterij. Maar er zijn meer manieren om energie op te slaan en later te verbruiken. Gebruik bijvoorbeeld wat je al hebt. Een zwembad. Een vriescel. Een warmtepomp. Of airconditioning. Alle verwarmings- en koelapparaten die niet constant dezelfde temperatuur moet hebben, kunnen als buffer in energiesturing dienen.

Op die manier maak je dus van een kroket in je vriescel een batterij. Of doop je een ijswatersilo om tot energiebuffer. Dat laatste deden we bij Hessing Supervers. Benieuwd hoe? Bekijk de video hieronder of lees het hele klantverhaal.

Het verhaal van Hessing

IJswatersilo's bufferen energie en voorkomen teruglevering aan het net.

De rendabele businesscase van batterijen

In een ideale wereld is schone energie de hele dag beschikbaar. Maar helaas, de zon schijnt niet altijd en soms is het windstil. Daarom is energieopslag een onvermijdelijke voorwaarde voor een goed functionerend en duurzaam energiesysteem. Benieuwd hoe dit precies zit? Onze specialist Floris schreef er een uitgebreid kennisartikel over. Lees het hele artikel of neem contact op via onderstaande knop!

Floris van Vliet - Project- & Business development manager

Neem contact op

De rendabele businesscase van batterijen