Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

De OpbrengstOpwekker

Jouw groene stroom is meer geld waard! En met de OpbrengstOpwekker haal je eruit wat erin zit. Je verzekert je inkomsten door direct te leveren aan vaste afnemers. Wij verhogen jouw opbrengst door slim te sturen. En jij draagt maximaal bij aan de energietransitie. Voortaan haal je optimaal rendement uit jouw duurzame zonnecentrale.

De OpbrengstOpwekker
20%
meer rendement
80
zonnecentrales gingen je voor
10
extra omzet per MWh
Duurzame pioniers opgelet
Zo krijg jij weer grip op je inkomsten

Jij loopt in de voorhoede van de energietransitie met je eigen zonnecentrale. Een mooie duurzame investering, dacht jij. Totdat de energiemarkt ineens op zijn kop stond. Soms profiteer je van hoge prijzen. Maar steeds vaker moet je geld bijleggen om je zelfopgewekte energie terug te leveren aan het net. Opeens is de opbrengst van je installatie onzeker.

Neem het heft weer in eigen handen! Groendus helpt jou om je inkomsten veilig te stellen. We koppelen je direct aan afnemers voor jouw energie. Zo krijg je gegarandeerd een vaste prijs voor een groot deel van jouw opwek. En op de stroom die jij overhoudt, gaan wij slim sturen. Negatieve prijzen zijn daarmee voor jou verleden tijd.

Samen maken we jouw duurzame opwek rendabel. Bovendien draag je jouw steentje bij aan het bewaken van de balans op het energienet. Win-win! Dus kom los van de grillen van de energiemarkt en maak van jouw zonnecentrale weer een groene winstpakker.

Dit wil ik ook!

Vijf unieke voordelen

Waarom kies je voor de OpbrengstOpwekker ?

Met de Groendus OpbrengstOpwekker stel je de businesscase van jouw bestaande zonnecentrale veilig. Je behaalt optimaal rendement én je draagt maximaal bij aan de energietransitie.

 • Gegarandeerd goede inkomsten
  Verkoop je energie tegen een prijs en looptijd die je zelf bepaalt. Zo verzeker je jezelf van vaste en voorspelbare inkomsten.

 • Directe afspraken met afnemers
  Vind eenvoudig afnemers op de Groendus Energiemarktplaats. Sluit rechtstreeks contracten af met één of meerdere verbruikers op basis van een overlappend opwek- en verbruiksprofiel.
 • Prijszekerheid en slimme sturing in één
  Combineer de voordelen van rechtstreekse verkoop met slimme energiesturing. Voor het grootste deel van je opwek zoeken we een vaste afnemer en met de rest sturen we automatisch op de energiemarkten.
 • Verzeker jezelf tegen negatieve prijzen
  Geld betalen om je energie terug te leveren aan het energienet is met de OpbrengstOpwekker verleden tijd.

 • Bepaal zelf je risico
  Leg je zoveel mogelijk van jouw opwek vast in lange-termijncontracten met afnemers? Of houd je een deel van je opwek vrij om te kunnen speculeren op onverwachte ontwikkelingen in de energiemarkt? Jij bepaalt zelf hoeveel risico je neemt.
Jouw groene stroom is meer geld waard
De OpbrengstOpwekker
De Groendus OpbrengstOpwekker
Slim en duurzaam geld verdienen
Maak vaste prijsafspraken
Vind jouw ideale match

Via de Groendus Energiemarktplaats heb jij direct toegang tot heel veel potentiële afnemers. Zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier. We zoeken naar de beste matches op basis van verbruiksprofielen. Het streven: zoveel mogelijk gelijktijdigheid in jouw opwek en het verbruik van de afnemer. Samen bepalen jullie de prijs en de duur van het levercontract. Zo krijg jij een eerlijke prijs voor jouw eerlijke stroom.

Alle uitwisselafspraken leggen wij automatisch in contracten vast. Bovendien regelen we de hele financiële administratie en facturatie. We kunnen je vervolgens helpen om de gelijktijdigheidsscore met jouw afnemers te verhogen. Zo kun je een nog groter deel van je opwek gegarandeerd afzetten.

Verhoog je rendement
Stuur op winst

Je zult niet al jouw opwek in contracten kunnen of willen vastleggen. Een deel verkopen we daarom via de dagvooruit-markt (EPEX). Daarin sturen we slim. Want juist op die markt ontstaan de negatieve prijzen. Het kan daarom op momenten rendabel zijn om je opwekinstallatie tijdelijk te dimmen. Sterker nog, je kunt geld verdienen door de markt te helpen een energieoverschot weg te werken.

Daarom maken we jouw installatie op afstand stuurbaar. We plaatsen een kastje bij jouw installatie om deze te verbinden met ons sturingsplatform. Zo kunnen we deze automatisch afschakelen zodra we negatieve energieprijzen zien aankomen. Ook sturen we op de onbalansmarkt. Dat betekent dat jij geld ontvangt voor het afschakelen van jouw centrale als er een teveel aan energie is. En maak je geen zorgen: we schakelen nooit verder af dan je eigen verbruik en afspraken met jouw afnemers. Je komt je leveringsafspraken dus altijd na.

Al 80 zonnecentrales gingen je voor!

Slimme algoritmes. Real-time sturen. Koppelen op basis van gelijktijdigheid. Het klinkt allemaal alsof het net uit de ontwikkelkamer komt. Maar niets is minder waar. We passen deze strategie al toe voor ruim 80 zonneparken en 10 windturbines. We doen het voor onze klanten. Maar ook voor de zonneparken die Groendus zelf in beheer heeft. We maximaliseren zo de opbrengst van al deze centrales. En we blijven onze sturingsalgoritmes ontwikkelen. De toekomst heeft dus nog meer in petto.

Ik doe mee!

Al 80 zonnecentrales gingen je voor!
Wil jij jouw energie ook goed verkopen?

Ik praat je graag bij over de mogelijkheden om aan de slag te gaan met de OpbrengstOpwekker. Samen ontwerpen we de beste aanpak voor jouw situatie. Laat vooral weten wanneer het je uitkomt, dan neem ik contact met je op!

Derk Jepma - Sales Manager

Contact opnemen

Wil jij jouw energie ook goed verkopen?