Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Nationale CO2 heffing voor industrie

Hoe voorkom je hoge CO2 heffingen voor industrie? Door nu te investeren in schonere technologie.

Over de nationale CO2 heffing voor industrie

De doelen uit het klimaatakkoord komen snel op ons af. In 2030 moeten we samen onze CO2-uitstoot gehalveerd hebben. En dát is best een opgave. Om dit te doel te halen heeft de overheid op 1 januari 2021 een Nederlandse CO2 heffing ingevoerd. Deze heffing sluit aan op het huidige Europese Emissie Handelssysteem, voor de kenners: het EU-ETS.

Maar wat betekent dit voor je onderneming? We leggen het je graag uit in heldere taal. De hoeveelheid CO2 die je ‘gratis’ mag uitstoten gaat omlaag, de prijs die je betaalt voor de CO2-uitstoot van je onderneming gaat flink omhoog en het aantal sectoren dat moet meebetalen aan de heffing is uitgebreid. Door deze uitbreiding geldt de heffing nu bijvoorbeeld ook voor het verwarmen of koelen van gebouwen. De impact op energie grootverbruikers is groot en met het oog op de toekomst; deze wordt alsmaar groter.

Hoe voorkom je torenhoge heffingen? Door nu te investeren in schonere technologie. Goed voor je portemonnee en goed voor de toekomst! Denk bijvoorbeeld aan een zonnecentrale op je bedrijfsdak of het besparen van energie met kunstmatige intelligentie. Het mooie van deze oplossing(en) is dat het je vaak niets kost, maar juist veel oplevert. Op dit moment zijn er gunstige regelingen voor CO2-besparende projecten.

De details van de nieuwe CO2 heffing, welke impact deze exact op je onderneming heeft en hoe Groendus je kan helpen bij het maken en uitvoeren van de juiste keuze, delen we graag met je in het whitepaper ‘Nieuwe CO2 wetgeving vanuit Europa én Nederland: de impact voor grootverbruikers’. Je download ‘m hier.

Meer weten?
Meer weten?
Neem contact op