Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Hoe duurzaam is 100% groene stroom?

Bedrijven zijn vaak niet zo groen als ze denken. Dat heeft te maken met het systeem van GVO's (Garanties van Oorsprong). Tijd voor een betere oplossing!

De uitdaging van duurzame energie
Hoe duurzaam is 100% groene energie?

Steeds meer bedrijven profileren zich ermee: een treinreis, een telefoonabonnement of een drankje op basis van enkel schone energie. Maar kan dat wel? Vaak is deze stroom ingekocht met Garantie van Oorsprong-certificaten. Dat garandeert dat de gebruikte stroom ergens in Europa duurzaam is opgewekt. Maar in de praktijk komt de energie gewoon uit gas- en kolencentrales uit Nederland.

100% groene stroom moet 100% lokaal zijn. Dat betekent dat we in Nederland meer moeten opwekken. Maar er is nóg een uitdaging. Aanbod van duurzame energie is moeilijk te reguleren. We kunnen wind en zon niet aan- of uitzetten. Het huidige stroomnet is niet ingericht op continu veranderende omstandigheden; het raakt overbelast. Daarom is het tijd voor een nieuw energiesysteem waarbij aanbod en verbruik gebalanceerd zijn. Dat betekent: stroom gebruiken wanneer het wordt opgewekt.

Groendus is een zakelijk energienetwerk dat duurzame energieproductie direct koppelt aan gebruik. Hierin spelen elementen als zonne- en windenergie, opslag in batterijen, energiebesparing, data en slimme technologie een onmisbare rol. Algemeen directeur René Raaijmakers: “We transformeren de zakelijke energiemarkt van vraaggestuurd naar aanbodgedreven; een toekomstbestendige oplossing, essentieel voor de energietransitie. Steeds meer organisaties zien dat het anders moet en stappen over op onze aanpak.”

Gelijktijdigheid in de praktijk

Ontdek waarom gelijktijdigheid het antwoord is voor een echt duurzame energiehuishouding.

Gelijktijdigheid in de praktijk
Ontdek alles in ons whitepaper

Ik ontvang graag het whitepaper via onderstaande gegevens.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Wil je de Groendus nieuwsbrief ontvangen?
Marketing door