Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Het ontstaan van Groendus: de grondleggers van het nieuwe energienetwerk

Groendus is opgericht op 1 maart 2021. Van een geschiedenis van Groendus kun je dus niet echt spreken. Maar de vijf gespecialiseerde bedrijven die nu samen Groendus zijn, hebben hun strepen meer dan verdiend.

Groendus betekent het samenvoegen van: Rooftop Energy, Solaris Industria, Greenspread, CT Energy en Het Meetbedrijf. Een nieuw bedrijf maar dus zeker geen groentje. Elk van deze bedrijven leverde al een essentiële bijdrage aan de energietransitie waarin we ons bevinden. Door de krachten te bundelen maken we nu het verschil door een nieuw energienetwerk van en voor zakelijk Nederland te bouwen.


Rooftop Energy

Rooftop Energy werd opgericht in 2012, en was een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van zonnecentrales in Nederland, met name op bedrijfsdaken. Rooftop Energy ontwikkelde een totaalconcept, en nam het gehele traject van ontwerp, financiering, voorbereiding, installatie en beheer voor haar rekening.


Solaris Industria

In 2015 werd Solaris Industria opgericht in Utrecht. Een snelgroeiende pionier in de solarmarkt, gespecialiseerd in grote zonnecentrales op grond en dak. Duurzame energie in combinatie met een aantrekkelijke business case maken verandering mogelijk. Solaris Industria realiseerde grootschalige zonnepanelenprojecten, die door onze financieringsoplossingen rendabel zijn.


Greenspread

Greenspread werd opgericht in september 2010, omdat de gevestigde orde in de energiemarkt destijds nauwelijks iets deed aan duurzame, decentrale energie. Greenspread had een breed portfolio, en werkte aan energiebesparingsprojecten, energie producerende projecten en projecten waar duurzame energie mee wordt opgeslagen. Vaak in de adviesrol; organisaties helpen bij het terugdringen van het energieverbruik en het opwekken van duurzame energie. En indien gewenst inclusief een (deel van de) investering voor het project.


CT Energy

CT Energy is al vanaf de liberalisering van de energiemarkt actief. Sinds het prille begin verbeterden zij energiemarkt vanuit een objectieve adviesrol. CT Energy ontwikkelde een innovatief platform dat de energiemarkt totaal kan veranderen. Door duurzame producenten direct te koppelen aan afnemers heeft CT-Energie de traditionele energieleverancier overbodig gemaakt. De producent ziet dat als er geen vraag is, de duurzame opwekking niet effectief ingezet kan worden. Die bewustwording is nodig voor het afstemmen van vraag en aanbod in Nederland en daarbuiten.


Het Meetbedrijf

Het Meetbedrijf is inmiddels 10 jaar succesvol actief op de energiemarkt en levert als onafhankelijk bedrijf landelijk haar diensten. De snelgroeiende onderneming plaatst, beheert, en onderhoudt slimme energiemeters voor de zakelijke markt. Inmiddels leest het bedrijf dagelijks 150.000 meters uit en distribueren zij de data naar alle mogelijke platformen. Het Meetbedrijf is een erkend meetbedrijf en kan als meetverantwoordelijke energiemeters kosteloos plaatsen of vervangen. Goede meters zorgen voor het inzicht dat nodig is voor een toekomstbestendige energiehuishouding.


NPM Capital

Stuwende kracht achter Groendus is investeringsmaatschappij NPM Capital. Niet alleen met financiële slagkracht, maar ook dankzij de scherpe visie op de energietransitie, waardoor NPM Capital in de juiste partijen investeerde. Stephan van Dongen, investment director bij NPM Capital: “De komende decennia moeten we om naar een 100% duurzaam energiesysteem. In onze overtuiging is de integrale aanpak van Groendus de toekomstbestendige weg daar naartoe. Het is indrukwekkend wat het team van Groendus heeft neergezet als basis om door te kunnen bijdragen in deze energietransitie."