Ons aanbod >

Slim beheren

Slim en duurzaam energiebeheer begint met goed inzicht via meetdiensten. Vanuit ons eigen Meetbedrijf leveren wij perfect geregistreerde verbruiksdata.

Met slimme technologieën en snelle analyses geven we je inzicht in je energieverbruik en zie je direct hoe je kunt besparen. Bovendien helpen we je strategisch in te kopen en kun je de energie administratie aan ons overlaten.

Slim beheren
1.247gecontroleerde facturen per klant
7%gemiddeld gerealiseerde energiebesparing
13kbesparing door factuurcontrole
Slim beheren

Je complete energiebeheer vanuit één omgeving

Je complete energiebeheer vanuit één omgeving
Slim beheren

Je complete energiebeheer vanuit één omgeving

Wat we meten, maken we inzichtelijk op Mijn.Groendus. In deze persoonlijke online omgeving zie je maandrapportages, weekoverzichten, energieprestaties en andere zaken die hier invloed op kunnen hebben.

Zo helpen we je vanuit één omgeving met drie diensten voor duurzaam energiebeheer:

  1. Inzicht
  2. Inkoop
  3. Compleet beheer

Meer weten?

1. Inzicht

Data als uitgangspunt

Inzicht begint met meetdata die klopt. We interpreteren de meetdata voor je en maken deze begrijpelijk.

1. Inzicht

Energiemeetdiensten

Inzicht in energieverbruik begint met juiste geregistreerde, gedetailleerde verbruiksdata. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar gaat lang niet altijd goed. Met onze geaccrediteerde meetdivisie halen wij zelf jullie meetdata op. We vervangen je meters zodra dit nodig blijkt of wenselijk is.

Energiemonitoring

Ons platform toont en analyseert jullie data uit de energiemeters en vergelijkt deze met referenties en marktdata. Zo heb je volledig inzicht in jullie energieprestaties. Dit vormt de basis om jullie energieverbruik te optimaliseren.

Verspilalarm

Veel bedrijven verspillen onbewust energie. Hier zit dus een eenvoudige besparingskans. Ons Verspilalarm waarschuwt je bij onnodig energieverbruik op basis van kunstmatige intelligentie. Je krijgt bijvoorbeeld een melding als je klimaatinstallatie aan staat buiten openingstijden. Of als je gecontracteerde transportvermogen naar beneden kan worden gebracht. Je kunt direct in actie komen als dat nodig blijkt en ziet ook nog eens concreet hoeveel kosten je hiermee bespaart.

Dashboards & rapporten

Op Mijn.Groendus heb je realtime inzicht in jullie energiedashboard. Verder vind je er maand- & jaarrapportages. Hierin rapporteren we alle energie-inzichten die relevant voor jullie zijn.

Locatie benchmarks

Met locatie benchmarks vergelijk je de energieprestaties tussen verschillende vestigingen met elkaar. Met een deepdive in de data ontdek je waar verschillen vandaan komen, zodat je hier goed op kunt bijsturen.

1. Inzicht

2. Inkoop

Bespaar op energiekosten

Energieprijzen fluctueren enorm. Het moment van inkopen op de energiemarkt is daarom allesbepalend. Inkoopbeheer geeft veel marktinformatie om je inkooppositie te verbeteren.

2. Inkoop

Contractbeheer

We houden de collectieve energiecontracten van jullie vestigingen bij. Je ziet de inkoopstatus en welke contracten bijna aan verlenging toe zijn. Dit doen we onafhankelijk van wie je leverancier is. Dit geeft je keuzevrijheid en de mogelijkheid over te stappen wanneer je wil. Bovendien houd je via ons platform toegang tot je geschiedenis, dus óók na je overstap op een andere leverancier.

Inzicht

Je ziet precies het volume dat je al hebt ingekocht, met daarbij de gefixeerde prijs. Verder zie je welk volume je nog hebt openstaan. En de prijs als je die vandaag zou vastklikken. Daarmee houd je grip op je energiebegroting.

Marktpositie

Ons platform geeft realtime weer voor welke prijs je op dit moment kunt inkopen en wat dit doet met jullie inkooppositie. Zo is de marktsituatie en jullie inkooppositie altijd helder en koop je steeds slimmer in.

Marktupdates

Onze specialisten houden jullie op de hoogte van de laatste informatie van de energiemarkt. Ook kun je hen altijd benaderen voor vragen bij inkoopbeslissingen zodat je goed gefundeerde keuzes maakt.

2. Inkoop

3. Compleet beheer

Ga voor gemak

We controleren facturen en lossen problemen met leveranciers snel voor je op. Dat scheelt jullie tijd, geld én energie.

3. Compleet beheer

Factuurcontrole

De financiële administratie heeft vaak te weinig kennis en tijd om facturen op inhoud te controleren. Een gemiste kans, want 1 op de 10 facturen bevat fouten. Wij halen ze eruit en laten ze direct herstellen door de betreffende energieleverancier. Je bespaart daarmee op energiekosten en het werk van de administratie.

Automatische verwerking

Facturen van netbeheerders, energieleverancier(s), meetdiensten en gas-, en waterbedrijven komen bij bedrijven vaak op verschillende plekken binnen. Wij verwerken al deze facturen op één plek en houden hier een totaaloverzicht bij met alleen correcte facturen.

Managementinfo

Uit Mijn.Groendus exporteer je alle relevante informatie voor je managementverslagen. We geven inzicht in de opbouw van de energiekosten, het aandeel leveringskosten, netwerkkosten, energiebelasting en meetdiensten. Deze inzichten zijn tevens beschikbaar op alle niveaus, van bedrijfs- tot locatieniveau. Zo zie je in een oogopslag waar de kosten het meest zijn toe- of afgenomen.

Energiebegrotingen

Met een totaaloverzicht van o.a. stelposten, kosten en verbruik heb je informatie snel beschikbaar en maak je eenvoudig (toekomstige) energiebegrotingen per locatie. Maanden sluit je zo af aan het begin van de volgende maand af, en een jaar al in januari. Tel uit je (tijds)winst!

3. Compleet beheer

Alles op een rij

Zo verduurzaam je jouw energiehuishouden.
Slim beheren

1. Inzicht

Wat zit erbij?
Energiemeetdiensten (IVT)EnergiemonitoringVerspilalarmDashboards & rapportenLocatie benchmarks
Slim inkopen door inzicht

2. Inkoop

Alles uit 1. Inzicht en:
Onafhankelijk contractbeheerInzicht in openstaande volumesInzicht in marktpositieDoorlopende budgetprognoseWekelijkse marktupdate
leaf
Meest groen dus.
Maximaal duurzaam besparen

3. Compleet beheer

Alles van 1. Inzicht, 2. Inkoop
Doorlopende factuurcontrole en correctieAutomatische verwerking facturenManagementinformatieEnergiebegrotingenManagementrapportages
Groendus Meetdiensten van Het Meetbedrijf

Grip op je energieverbruik

Als zakelijk energieverbruiker ben je verplicht om de meetinrichting en de bijbehorende meetdiensten te regelen. Groendus neemt dit voor je uit handen. Zo weet je zeker dat je voldoet aan de wet- en regelgeving. En belangrijker nog: je maakt van deze verplichting een kans.


Wij meten jouw energieverbruik nauwkeurig en delen de informatie met jullie netbeheerder. Zo betaal je alleen voor de energie die je daadwerkelijk gebruikt. En we gaan verder: we vertalen de meetgegevens door naar concrete besparingsmogelijkheden binnen jullie energieverbruik. Dat is duurzaam én voordelig voor jullie energierekening.

Wij zijn ervan overtuigd dat je recht hebt op je eigen verbruiksdata. En dat deze gebaseerd moeten zijn op betrouwbare, stabiele meetgegevens. Dat is de basis van een toekomstbestendige energiehuishouding. Groendus heeft daarom een eigen meetverantwoordelijke in huis: Het Meetbedrijf.

Meer over Groendus Meetdiensten

Diovanni Duarte

Diovanni Duarte

Aangenaam, ik ben Diovanni Duarte van Groendus. Ik help je graag verder.

Plan een meeting in

Aanvullend Groendus Onderzoek

Naast onze doorlopende dienstverlening helpen we graag met het verbeteren van je energiebeheer.
Slim Beheren

Inkoopstrategie

Het moment van inkopen op de energiemarkt is allesbepalend. Samen analyseren we de huidige inkoopstrategie en we optimaliseren deze op basis van slimme martktinzichten.

Lees meer

Slim Beheren

Bespaarplan

Het bespaarplan brengt binnen jouw organisatie alle besparingsmogelijkheden in kaart. Goed inzicht in je verbruik scheelt veel geld op je energierekening en levert mooie kansen voor de toekomst.

Lees meer

Slim Beheren

EED-Audit

De EED is een verplichting én een kans. Groendus heeft alle kennis in huis om de EED-audit uit te voeren. En om de verduurzamings- en bespaarkansen direct samen te implementeren.

Lees meer