Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Group Tax Manager

Fiscaliteit is een essentieel onderdeel van de activiteiten van Groendus en Kenter. Niet alleen voor compliance, maar ook bij alle beslissingen rondom investeringen en de producten en services die we aanbieden. Jij zorgt ervoor dat wij dit goed op orde hebben.

Utrecht/Duiven
32-40 uur
Finance
Wat ga je doen bij Groendus?

Groendus en Kenter zijn twee ondernemingen die met hun activiteiten een belangrijke rol spelen in het centrum van de energietransitie. Recent zijn beide ondernemingen onder de paraplu van dezelfde (lange termijn) aandeelhouders gekomen. Als Group Tax Manager zorg jij ervoor dat wij onze fiscale zaken goed op orde hebben.

Op dit moment zitten we middenin een herstructureringstraject en daaropvolgend zal ook een fusietraject worden ingezet om het aantal entiteiten – op dit moment nog meer dan 70 – drastisch te verminderen. Een van jouw eerste taken is om dit proces vanuit de fiscaliteit te begeleiden.

Gelijktijdig ga je aan de slag om de fiscaliteit verder te professionaliseren en optimaliseren. Het opzetten van een tax control framework, het administratief helpen opzetten van een groep brede fiscale eenheid voor de omzetbelasting, het verfijnen van het transfer pricing mechanisme en tax accounting t.b.v. jaarverslagen staan onder meer op jouw to-do-lijst.

Ook bij M&A trajecten ben je uiteraard betrokken (uitvoerend en/of coördinerend, afhankelijk van de omvang). En Kenter is ook internationaal actief, dus ook grensoverschrijdende fiscaliteit behoort tot je domein.

Daarnaast adviseer je collega’s over een groot aantal belastingsoorten, waaronder Vpb, omzetbelasting, overdrachtsbelasting, energiebelasting, loonheffingen en gemeentelijke belastingen en heffingen.

Ook speel je een coördinerende rol op het gebied van fiscale compliance: deze is deels uitbesteed en wordt ook deels door collega’s van financial control uitgevoerd. Zelf verzorg je ook een deel van de compliance, zoals voor de energiebelasting.

De combinatie van Groendus en Kenter groeit hard en doet veel investeringen. Dat betekent dat je veel ad hoc vragen krijgt en veel dossiers tegelijk onder je hoede hebt (waarbij het selecteren van de juiste informatie bepalend is). Fiscaliteit wordt binnen onze organisatie steeds belangrijker en omvangrijker en daarmee jouw rol dus ook. En je draagt er indirect mee bij aan de meer duurzame wereld van morgen.


Wie is Groendus en met wie werk je samen?

Slimme meters. Zonnepanelen. Laadpalen. Trafosystemen. En batterijen. Allemaal zijn ze onderdeel van het energiesysteem van de toekomst. Bij Groendus en Kenter zorgen wij ervoor dat bedrijven over alle apparatuur én over slim energiemanagement beschikken om duurzame energie voor hun organisatie op te wekken en te benutten. Dat is slim, voordelig en groen dus!

Groendus bestaat nu uit ruim 250 enthousiaste collega’s die werken vanuit Central Park, op 1 minuut loopafstand van Utrecht CS. Omdat je in deze functie voor de gecombineerde Groendus- Kenter organisatie werkt, is (afwisselend) een werkplek in Utrecht (Groendus) en Duiven (Kenter) ook een mogelijkheid!

Je bent onderdeel van de Finance afdeling, met ongeveer 25 collega’s verdeeld over Administratie, Financial en Business control, Treasury en Corporate development. Daarnaast werk je veel samen met Legal, Sales, Operations en de Business Development, zodat nieuwe producten op de juiste wijze in de structuur wordt ingericht. Je rapporteert direct aan de CFO.

Jouw kennis en ervaring
 • Een WO-diploma fiscaal recht of fiscale economie
 • Minimaal 8 jaar ervaring, bij voorkeur (ook) als in-house tax manager bij een groter MKB-bedrijf.
 • Ervaring met nagenoeg alle voorkomende belastingmiddelen, maar zeker met vennootschapsbelasting, omzetbelasting en overdrachtsbelasting.
 • Ervaring met (financiele) consolidatie, liefst ook met Lucanet als rapportage- en consolidatietool.
 • De kennis en ervaring om zelfstandig een mening te vormen en beslissingen te nemen, maar ook weten wanneer je de hulp van een (externe) specialist moet inroepen.
Onze Arbeidsvoorwaarden

Bij Groendus geloven we in de kracht van een gezamenlijke visie. Je standplaats zal in de basis op het kantoor van Groendus in Utrecht zijn. We werken daar samen vanuit Central Park, op slechts 1 minuut lopen van Utrecht CS waar je niet alleen de voordelen van een groenere wereld ervaart, maar ook van een inspirerende werkplek die wij speciaal voor jou hebben gecreëerd. In onze open en informele werksfeer delen we niet alleen kennis en ideeën, maar ook een gevoel van eenheid en betrokkenheid. Daarnaast bieden wij jou

 • Marktconform salaris;
 • Werkplek in Utrecht en/of Duiven (Kenter);
 • Dienstverband tussen 32 – 40 uur per week;
 • Jaarlijkse bonus afhankelijk van het bedrijfsresultaat;
 • Mobiliteitsvergoeding;
 • 26 vakantiedagen (en mogelijkheid om er 10 bij te kopen);
 • Pensioenregeling;
 • Laptop & telefoonregeling;
 • NS Businesscard.


Interesse?

Nieuwe avonturen wachten bij de combinatie van Groendus en Kenter, waar we niet alleen praten over een groenere wereld, maar er ook echt voor gaan. Klaar om impact te maken? Solliciteer en groei met ons mee!

Voor meer info/vragen over de vacature, neem per mail contact op met het recruitment team via werkenbij@groendus.nl

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een vacature wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!

Terug naar overzicht