Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Jurist (groene) Energie

Jij zorgt dat wij juridisch gezien de juiste stappen zetten in ons aanbod van duurzame energie-oplossingen.
Utrecht, Central Park
32-40 uur
Legal
Wat ga je doen?

De energiemarkt wordt steeds complexer. Als jurist help jij ons bij het zoeken van de speelruimte voor onze innovatieve producten op het gebied van laadpleinen en opslagmogelijkheden.,Jij behoedt ons voor het ondertekenen van contracten met onhandige afspraken. En je voorkomt dat we de verkeerde dingen doen waardoor onze relaties met anderen op scherp komen te staan. Daarnaast bouw je mee aan de groei van Groendus door in multidisciplinaire teams bezig te zijn met de aankoop van nieuwe bedrijven of bedrijfsonderdelen.

Je geeft dan ook zelfstandig juridisch advies aan de afdelingen die zich bezig houden met onze e laadoplossingen, batterijen, en corporate development.

Daarnaast is de juridische afdeling volop bezig met een aantal ontwikkelingen. Bijvoorbeeld:

 • een professionaliseringstraject, waarbij de afdeling strategischer nadenkt over bijvoorbeeld de inzet en inhoud van template contracten en playbooks, het aantrekken van een vast adviseurspanel en het vastleggen van documentatie. Onderwijs aan de diverse afdelingen binnen Groendus over hoe templates werken en waar de speelruimte zit tijdens onderhandelingen, hoort hier ook bij.
 • Een IT-traject, met als doel om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden van de afdeling, en de kwaliteit van de informatie die aan de afdeling wordt aangeleverd te verbeteren.
 • het analyseren van de nieuwe Energiewet en de veranderingen in het juridische energielandschap. Deze nieuwe wet is straks van grote impact op Groendus. En daar moet dus een implementatieplan voor uitgedacht en uitgevoerd worden.

Je bent aan alle kanten welkom om hier jouw kennis en ervaring op los te laten en zo bij te dragen aan deze projecten!

Wie is Groendus en met wie werk je samen?

Slimme meters. Zonnepanelen. Laadpalen. En batterijen. Allemaal zijn ze onderdeel van het energiesysteem van de toekomst. Bij Groendus zorgen wij ervoor dat bedrijven over alle apparatuur én over slim energiemanagement beschikken om duurzame energie voor hun organisatie op te wekken en te benutten. Dat is slim en groen dus!

Heel Groendus bestaat nu uit ruim 250 enthousiaste collega’s die werken vanuit  de 16de verdieping van Central Park, een werkplek mét uitzicht op 1 minuut loopafstand van Utrecht CS.

Jouw jonge en ambitieuze team bestaat nu uit drie legal counsels, een paralegal en een assistent. Continu zijn we op zoek naar een antwoord op de vraag hoe we als afdeling meer waarde kunnen toevoegen aan Groendus. We werken zelfstandig maar helpen elkaar wanneer er grote beslissingen genomen moeten worden, bijvoorbeeld bij het opstellen van een template of wanneer er een grote rechtszaak speelt of dreigt. En naast serieus werk, is er ook zeker ruimte voor jou als persoon, jouw leven en activiteiten buiten het werk.

Jouw Kennis & Ervaring

Je herkent jezelf in de volgende kenmerken:

 • Afgeronde HBO-WO-Bachelor aangevuld met een WO-master Rechten;
 • of een hbo-bachelor Rechten met relevante werkervaring én relevante bijscholing;
 • Je bent communicatief vaardig en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als jurist of je hebt werkervaring als jurist opgedaan in het bedrijfsleven.
Onze Arbeidsvoorwaarden

Bij Groendus geloven we in de kracht van een gezamenlijke visie. We werken daarom samen vanuit Central Park, op slechts 1 minuut lopen van Utrecht CS waar je niet alleen de voordelen van een groenere wereld ervaart, maar ook van een inspirerende werkplek die wij speciaal voor jou hebben gecreëerd. In onze open en informele werksfeer delen we niet alleen kennis en ideeën, maar ook een gevoel van eenheid en betrokkenheid. Daarnaast bieden wij jou;

 • Marktconform salaris
 • Gezonde werk- en privébalans. Werktijden zijn van 9.00-17.00 uur;
 • Dienstverband tussen 32 – 40 uur per week;
 • Jaarlijkse bonus afhankelijk van het bedrijfsresultaat;
 • Pensioenregeling;
 • Laptop & telefoonregeling;
 • NS Businesscard.


Heb je interesse?

Nieuwe avonturen wachten bij Groendus, waar we niet alleen praten over een groenere wereld, maar er ook echt voor gaan. Klaar om impact te maken? Solliciteer en groei met ons mee!

Voor meer info/vragen over de vacature, neem per mail contact op met het recruitment team via werkenbij@groendus.nl.

Terug naar overzicht