Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Virtual Power Plant Operator

We willen meer en meer klanten verwelkomen op Groendus Energiesturing. Als Virtual Power Plant Operator
zorg jij ervoor dat zij een zachte landing krijgen.

Utrecht, Central Park
Technisch
32-40 uur
Wat ga je doen?

Ons energiemanagementsysteem stuurt de apparatuur die energie verbruikt - zoals koelingen, boilers, elektrische auto's - en apparatuur die energie opwekt en opslaat - zoals batterijen, laadpalen en zonnepanelen. Dit energiemanagementsysteem gebruiken wij om energiestromen te optimaliseren. Dit doen wij voor klanten achter de meter, waarbij wij hun energiestromen optimaliseren zodat ze bijvoorbeeld zo duurzaam mogelijk hun productieproces draaiende kunnen houden. Maar we optimaliseren niet alleen achter de meter maar ook in relatie tot de energiemarkt. Daarbij dragen wij zorg voor de optimale dispatch van productie-, consumptie- en opslagassets.

Je komt te werken in het Groendus Energiesturings Operations team. En team dat nauw samenwerkt met onze andere teams. Bijvoorbeeld met ons analytics- en forecast team dat voorspellingen doet, het marktplaats team dat de trading verzorgt en ons assetmanagement team dat er zorg voor draagt dat alle assets operationeel blijven.

Wie is Groendus en met wie werk je samen?

Slimme meters. Zonnepanelen. Laadpalen. En batterijen. Allemaal zijn ze onderdeel van het energiesysteem van de toekomst. Bij Groendus zorgen wij ervoor dat bedrijven over alle apparatuur én over slim energiemanagement beschikken om duurzame energie voor hun organisatie op te wekken en te benutten. Dat is slim, voordelig en groen dus!

Heel Groendus bestaat nu uit ruim 250 enthousiaste collega’s die werken vanuit Central Park, op 1 minuut loopafstand van Utrecht CS.

Jouw bevlogen team is nu nog klein, maar door intensief samen te werken en op elkaar te vertrouwen weten we een hoop te bereiken. In de praktijk betekent dit dat je nauw samenwerkt met de operations manager, product owners, business development manager, projectmanagers en asset- en projectmanagement.

Het werk kan soms hectisch zijn; prioriteiten veranderen met de week. Maar met elkaar houden we alle ballen hoog en vangen af en toe een ‘bal’ van een collega op. En naast serieus werk is er ook ruimte voor jou als persoon en activiteiten buiten het werk.


Jouw Kennis & Ervaring
 • Een hbo-opleiding in technische bedrijfskunde, elektrotechniek, duurzame energie of vergelijkbaar;
 • Of een mbo-opleiding met werkervaring in een technisch operationele functie en een stevige ambitie om door te groeien;
 • 0-3 jaar werkervaring in een technisch operationele functie
 • Zin om in een operationele, klantgerichte rol met veel raakvlakken in de organisatie te werken.
 • De bereidheid om soms even gas te geven en terug te schakelen wanneer dat kan;
 • Het besef dat samenwerken cruciaal is in deze fase. En het talent om dat met veel partijen goed te doen.
Onze Arbeidsvoorwaarden

Bij Groendus geloven we in de kracht van een gezamenlijke visie. We werken daarom samen vanuit Central Park op slechts 1 minuut lopen van Utrecht CS waar je niet alleen de voordelen van een groenere wereld ervaart, maar ook van een inspirerende werkplek die wij speciaal voor jou hebben gecreëerd. In onze open en informele werksfeer delen we niet alleen kennis en ideeën, maar ook een gevoel van eenheid en betrokkenheid. Daarnaast bieden wij jou;

 • Salaris tussen € 2.900 – € 3.200,- bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • 32, 36 of 40 uur dienstverband;
 • Eindejaarbonus afhankelijk van het bedrijfsresultaat;
 • 26 vakantiedagen (en mogelijkheid om er 10 bij te kopen);
 • Een pensioenregeling;
 • Een laptop & telefoonregeling;
 • Een NS Businesscard.
Solliciteren

Nieuwe avonturen wachten bij Groendus, waar we niet alleen praten over een groenere wereld, maar er ook echt voor gaan. Klaar om impact te maken? Solliciteer en groei met ons mee!

Voor meer info/vragen over de vacature, neem per mail contact op met het recruitment team via werkenbij@groendus.nl.

Na jouw sollicitatie laten we snel van ons horen! Bij een match volgt een gezellig eerste gesprek, daarna nog een tweede en wie weet stappen we samen het Groendus avontuur in!

Terug naar overzicht