Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

De ZonneBater

Tot wel de helft besparen op jouw energiekosten? Dat kan met de ZonneBater! Je profiteert van goedkope zonnestroom rechtstreeks van jouw eigen dak. En je hebt geen omkijken naar de financiering van de zonnecentrale, want die regelen wij! Zelfs in gebieden met netcongestie. Voortaan gebruik jij dus écht groene stroom voor betaalbare en voorspelbare prijzen. Bovendien houd jij je geld beschikbaar zodat je kunt groeien met dat waar jij goed in bent.

De ZonneBater
50%
besparing energiekosten
380
opgeleverde zonnecentrales
Slimme ondernemers opgelet
Zo bespaar jij flink op je energiekosten

Je zit vol ambitie. Je wilt groeien en verduurzamen. Maar je zit ook muurvast. Energieprijzen zijn hoog en onvoorspelbaar. Omdat jouw bedrijf veel energie verbruikt, vormt dat een behoorlijke kostenpost op de begroting. En zelf groene stroom opwekken op jullie dak klinkt leuk. Maar doordat je in netcongestiegebied zit, lijkt dit onmogelijk of onbetaalbaar. Een regelrechte patstelling dus.

Gelukkig kun je nu weer vooruit! Groendus helpt jou om flink te besparen op je energierekening en om een verduurzamingsslag te maken. Dat doen we door jouw dak vol te leggen met zonnepanelen. De financiering, de bouw en het onderhoud van de zonnecentrale regelen wij voor je. Dat kunnen we overal, ook in gebieden met netcongestie. De elektriciteit die je opwekt, gebruik je zelf. En dat alles voor een vast maandelijks leasebedrag per MWh. Zo profiteer jij de komende jaren maximaal van goedkope en duurzame energie.

Samen zorgen we ervoor dat je weer grip op je energiekosten krijgt. Bovendien draag je jouw steentje bij aan een duurzame toekomst. Twee vliegen in één klap! Dus maak van jouw dak een zonnige besparingskans.

Dit wil ik ook!

Waarom kies je voor de Groendus ZonneBater

De voordelen

Met de Groendus ZonneBater wek je groene stroom op zonder jezelf bloot te stellen aan extra financiële risico’s. Je verduurzaamt het stroomverbruik van jouw bedrijf slim én je draagt maximaal bij aan de energietransitie.

 • Lage en voorspelbare energiekosten
  Alle stroom die je opwekt op jouw dak, gebruik je voor een vast maandelijks leasebedrag. Dit is tot wel 50% voordeliger dan stroom inkopen bij een traditionele energieleverancier. Zo verzeker je jezelf voor de lange termijn van betaalbare en duurzame energie.
 • Financiering van een zonnecentrale in congestiegebied: het kan!
  De financiering regelen voor een zonnecentrale is behoorlijk uitdagend. Zeker in gebieden met netcongestie krijg je bijna altijd nul op rekest. Groendus durft het wél aan. Ook zonder subsidies.

 • Garantie tegen terugleverheffingen
  Wek je meer op dan je verbruikt? Dan dimmen we de opwek van jouw zonnecentrale automatisch. Voor jou dus geen terugleverboetes van de netbeheerder.

 • Eigen zon, aangevuld met andermans wind
  Combineer de voordelen van eigen opwek met rechtstreekse inkoop van groene stroom. De Groendus Energiemarktplaats koppelt je rechtstreeks aan duurzame producenten. Bijvoorbeeld aan eigenaren van windmolens, die energie opwekken op andere momenten dan jijzelf. Zo maximaliseer je jouw groene energieverbruik.
Er groeit geld op jouw dak
De ZonneBater
De Groendus ZonneBater
Slim en duurzaam kosten besparen
Zet jouw dak slim in
Lease jouw zonnecentrale

Jij hebt een groot dak én een hoog energieverbruik. Dat maakt een zonnecentrale heel interessant voor jou. De stroom die je opwekt, kun je dan namelijk direct zelf gebruiken in je bedrijfsprocessen. Groendus doet de investeringen in de zonnecentrale en regelt alles: van installatie tot onderhoud. En jij betaalt een maandelijks leasebedrag voor het gebruik van de zonnestroom. Opwek en verbruik worden achter de meter verrekend. Dat scheelt een hoop geld voor bijvoorbeeld transportkosten en energiebelasting. Zo bespaar je tot wel de helft aan energiekosten per MWh die je gebruikt.

Een duurzame business case
Onze expertise op jouw dak

Financiering vinden voor een nieuwe zonnecentrale is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in netcongestiegebied. Groendus durft het wél aan. We hebben namelijk alles in huis om goed presterende zonnecentrales te bouwen: de technische kennis en de financiële slagkracht. Waar banken vooral risico’s zien, zien wij kansen. We weten hoe we ervoor kunnen zorgen dat een zonnecentrale rendeert en hebben invloed op het hele proces. Van bouw tot slimme sturing: overal denken slimme Groendussers mee. Met de ZonneBater haal je dus niet alleen groene stroom in huis, je krijgt al onze expertise op jouw dak.

Zonnecentrales die passen
Schuin of plat. Sterk of zwak. Oud of nieuw.

Zoveel verschillende daken, zoveel verschillende zonnecentrales. Wist je dat maar liefst 60% van de bedrijfsdaken in Nederland niet sterk genoeg zijn voor een reguliere zonnecentrale? Er klinkt dus vaak een harde 'nee' wanneer je zonnepanelen wilt plaatsen op een dak met een constructiebeperking. Een gemiste kans.

Gelukkig hebben wij verschillende innovatieve oplossingen die er voor zorgen dat jij toch kunt profiteren van de zon. Met dakversterking, lichtgewicht onderbouw of innovatieve zonnecellen: elk dak kunnen we geschikt maken voor de opwek van zonne-energie. Zo komen we tot de oplossing die het best bij jouw situatie past.

Ruim 380 slimme opwekkers gingen je voor!

Er komt nogal wat bij kijken voordat jouw bedrijfsdak vol ligt met zonnepanelen. Groendus heeft in Nederland al meer dan 380 zonnestroominstallaties gebouwd, ook in gebieden met netcongestie. Dankzij onze kennis van de leveranciersmarkt en van projectrisico's voeren we projecten veel kostenefficiënter uit dan anderen. En daar pluk jij de vruchten van. Want dat zie je terug in een aantrekkelijke leaseprijs. Bovendien hebben we alles in huis om jouw bedrijf verder te verduurzamen. De toekomst heeft dus nog veel meer in petto. Doe jij mee?

Ik doe mee!

Ruim 380 slimme opwekkers gingen je voor!
Verduurzaming betaalt zich uit

De integrale oplossing van Groendus

Hoe meer zelfopgewekte stroom je rechtstreeks verbruikt, hoe lucratiever de zonnecentrale op jouw dak. Je hoeft dan namelijk minder energie in te kopen op de grillige dagmarkt. En je ontloopt transportkosten en energiebelasting. Het is dus slim om je gebruik waar mogelijk af te stemmen op je opwek. Daar helpen we je graag bij met slimme energiesturing.

En wat als je juist meer stroom nodig hebt dan jouw zonnecentrale kan opwekken? Dan kun je terecht op de Groendus Energiemarktplaats. Hier verzeker je jezelf van groene stroom tegen gunstige prijzen. Afgestemd op de momenten dat je geen eigen opwek hebt. Zon en wind vullen elkaar bijvoorbeeld mooi aan. Daarom is het vaak slim om deze twee duurzame bronnen te combineren. En op momenten dat de zon niet schijnt of het windstil is, krijg je automatisch energie geleverd van de energie groothandelsmarkt. Je komt dus nooit zonder stroom te zitten.

Groendus heeft alles in huis om jouw energieverbruik te verduurzamen. Dat is financieel slim. En het maakt je zichtbaar duurzaam. Aantrekkelijk voor jezelf, maar ook voor bestaande en nieuwe klanten.

Wil jij ook profiteren van de zon?

Ik praat je graag bij over de mogelijkheden om aan de slag te gaan met de Groendus ZonneBater. Samen ontwerpen we de beste aanpak voor jouw situatie. Laat vooral weten wanneer het je uitkomt, dan neem ik contact met je op!

Marcel Visser - New Business Developer

Contact opnemen

Wil jij ook profiteren van de zon?