Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Fossiele brandstoffen

Brandstoffen die miljoenen jaren geleden ontstaan zijn uit versteende resten van planten en dieren (fossielen).

Groendus academy

Fossiele brandstoffen zijn brandstoffen die miljoenen jaren geleden ontstaan zijn uit versteende resten van planten en dieren (fossielen). Door blootstelling aan hoge temperatuur en druk in de aardkorst zijn deze organische resten omgezet in aardolie, aardgas of steenkool. Fossiele brandstoffen bevatten koolstof die miljoenen jaren geleden door planten is vastgelegd. De koolstof kwam destijds niet vrij als CO2 omdat het onder lagen aarde terechtkwam.

Bij de verbranding van olie, gas en kool komt energie vrij die we kunnen gebruiken voor allerlei processen. Deze verbranding zorgt er echter ook voor dat de opgeslagen koolstof alsnog vrijkomt. Dit komt als CO2 in onze atmosfeer terecht. CO2 is een sterk broeikasgas en zorgt voor een te snelle opwarming van onze aarde en de daarmee gepaarde klimaatverandering.

Fossiele brandstoffen zijn bovendien eindig: ze kunnen maar één keer gebruikt worden, waardoor de voorraden op den duur op raken.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door