Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Groene stroom voor al jouw vestigingen.

Als multisite kan energie-inkoop een hele kluif zijn. Alle vestigingen van jouw organisatie hebben verschillende energiebehoeften. Gelukkig regel jij voortaan via de Energiemarktplaats alles op één plek. Je koopt elektriciteit rechtstreeks in bij duurzame producenten of je verdeelt je zelfopgewekte stroom over je eigen locaties. Dat is slim, voordelig én groen dus.

Groene stroom voor al jouw vestigingen.
Innovatief en écht duurzaam
Energie-inkoop voor al jouw vestigingen op één plek.

Met de Energiemarktplaats vergroen jij de energie-inkoop van jullie organisatie rendabel. Of jullie nu 2, 20 of 200 vestigingen hebben, het platform vindt altijd een match. Voortaan handel jij dus rechtstreeks met duurzame producenten om al jullie locaties te voorzien van groene stroom. Gemakkelijk en overzichtelijk, in één online platform.

Wek je bovendien zelf energie op met zonnepanelen op één of meer van jullie bedrijfsdaken? Dan kun je jullie eigen energieleverancier worden. Via de Energiemarktplaats verdeel je de zonnestroom moeiteloos over verschillende vestigingen. Dat levert een interessante businesscase!

Dit wil ik ook!

De Groendus Energiemarktplaats

Waar vraag en aanbod van duurzame energie samenkomen

De Groendus Energiemarktplaats in het kort:

  • Sluit elektriciteitscontracten af voor al je vestigingen
  • Zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier
  • Zowel voor grootverbruik- als kleinverbruikaansluitingen
  • Vaste of variabele contracten voor uitsluitend duurzame energie
  • Kies voor een plafond- of bodemprijs
  • Kies opwekkers uit je eigen regio
  • Combineer wind en zon voor optimale dekking
  • Lever zelfopgewekte stroom door aan je eigen locaties

Vertel mij meer!

Toetreden doe je simpel en snel
Stap 1: Jij stapt in
Ontvang een businesscase op maat

Je bent enthousiast over de Energiemarktplaats. Maar je hebt waarschijnlijk ook nog vragen over de mogelijkheden en voordelen voor jouw organisatie. Daarom ontvang je van ons een voorstel op maat met een uitgewerkte businesscase. Dit geeft je een goed beeld van wat deelname jouw organisatie oplevert.

De businesscase baseren we op een simulatie vanuit de eigen meetdata van al jullie vestigingen. Als je akkoord gaat met ons voorstel, maken we een profiel met jullie energiebehoefte aan. Nu ben je klaar om te handelen op ons platform.

Businesscase aanvragen
Stap 2: Wij zoeken de perfecte matches
Koppelingen op basis van gelijktijdigheid

Met slimme algoritmes matcht de Energiemarktplaats de energiebehoefte van jouw organisatie aan één of meerdere producenten. Daarbij zoekt het platform naar matches met een zo hoog mogelijke gelijktijdigheidsscore.

Zon en wind vullen elkaar mooi aan. Daarom is het vaak slim om deze twee duurzame bronnen te combineren. Uiteraard kies je zelf welke match(es) je accepteert. Je hebt dus volledig de regie in handen en kunt zelfstandig op ons platform handelen.

Heb je behoefte aan advies over de prijsstructuren of je inkoopstrategie? Ons portfoliodesk team staat voor je klaar!

Stap 3: Je handelt schoon
Echte groene stroom, direct en lokaal

Zodra jij en jouw matches de deal accepteren, kan de levering van start volgens jullie afspraken. Goed bezig, je handelt vanaf dat moment écht groen!

Alle uitwisselafspraken leggen wij automatisch in contracten vast. Bovendien regelen we de hele financiële administratie en facturatie. Vanaf dag één krijg je inzicht in de echte gelijktijdigheid per vestiging. En dus in hoeveel stroom je groen of grijs verbruikt. We helpen je vervolgens om je gelijktijdigheidsscore te verhogen. Dat doen we door je matches verder te optimaliseren en met aanvullende oplossingen als energiesturing en energieopslag.

Ik wil deelnemen
In 3 stappen op de Energiemarktplaats
Toetreden doe je simpel en snel

Als deelnemer van de Energiemarktplaats koop je geautomatiseerd de energie bij duurzame producenten in voor alle vestigingen van jouw organisatie. Je sluit hiervoor contracten af met opwekkers op basis van gelijktijdigheid.

Schijnt de zon niet of is het windstil?

Dan krijg je automatisch energie geleverd van de energie groothandelsmarkt.

Ik wil graag deelnemen!

Gelijktijdig groene stroom voor Deloitte kantoren

Deloitte koopt via de Energiemarktplaats groene stroom in voor verschillende vestigingen in Nederland. Hiermee zijn zij rechtstreeks gekoppeld aan duurzame energieproducenten.

Nieuw: Kleinverbruikaansluitingen op de Energiemarktplaats

Multisites opgelet!

Vanaf 2024 is het mogelijk om naast je grootverbruik- ook met je kleinverbruikaansluitingen deel te nemen aan de Energiemarktplaats. Handig voor multisites. Bijvoorbeeld om optimaal je zelfopgewekte energie te verdelen over je verschillende vestigingen. En om al je energie-inkoop bij één partij onder te brengen.

Meer informatie

Slimme strategieën voor scherpe inkoop

Aanbod en prijzen

Op de Energiemarktplaats maken opwekkers en afnemers rechtstreeks prijsafspraken met elkaar. Hierin zijn grofweg 3 smaken:

1. Vaste prijs
2. Variabele prijs, EPEX volgend
3. Variabele prijs, met een bodem en plafond

Wil je graag weten waar je aan toe bent?
Kies dan voor een vaste prijs.

Wil je gebruikmaken van de volatiliteit van de prijzen in de dagmarkt?
Kies dan voor een variabele prijs.

Of combineer!
Zet een deel vast voor zekerheid en profiteer van gunstige marktontwikkelingen met je flexibele deel. Met prijsafspraken over een bodemprijs (floor) en maximumprijs (cap) beperk je risico’s en zorgen we er samen voor dat productie van zonne- en windenergie niet onnodig stil wordt gelegd bij negatieve dagmarktprijzen.

Ons portfoliodesk team adviseert je graag over mogelijke prijs- en inkoopstrategieën.

Interessant om te weten! Bedrijven die in 2022 alle stroom groen via de Energiemarktplaats inkochten, waren gemiddeld 28% goedkoper uit.

Advies van ons portfolioteam

Wil jij de energie voor jouw bedrijf duurzaam inkopen?

Ik praat je graag bij over de mogelijkheden op weg naar een groen energieportfolio. Samen ontwerpen we de beste aanpak voor jouw situatie. Laat vooral weten wanneer het je uitkomt, dan neem ik contact met je op!

You Jong - New Business Developer

Contact opnemen

Wil jij de energie voor jouw bedrijf duurzaam inkopen?