Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Verkoop jouw groene stroom. Direct en lokaal.

Verzeker jezelf van goede prijzen voor jouw groene zonne-energie. Via de Energiemarktplaats regel jij je energieverkoop voortaan direct met afnemers uit jouw omgeving. Dat is duurzaam én lucratief. Zo verdien jij je duurzame investering vaak met gemak terug.

Verkoop jouw groene stroom. Direct en lokaal.
Een eerlijke prijs voor jouw eerlijke stroom
Eigen regie over jouw energieverkoop

Jij hebt zonnepanelen op jouw bedrijfsdak liggen. Of misschien beheer je wel een heel zonnepark. Je draagt dus je steentje bij aan de energietransitie. Omdat je ervan overtuigd bent dat schone energie de toekomst heeft. En omdat je een lucratieve investering wilt doen. Toch trek je in de huidige markt regelmatig aan het kortste eind.

Negatieve energieprijzen op de dagmarkt komen steeds vaker voor. Jij betaalt ineens voor het leveren van groene stroom. Of je zet je zonnepanelen uit om dat te voorkomen. Dat is een gemiste kans voor een schoon energiesysteem. De Groendus Energiemarktplaats zorgt dat jij loskomt van die grillige markt. Hiermee heb jij wél zekerheid over de opbrengsten van jouw zonne-energie.

Sluit rechtstreeks levercontracten (PPA’s) af met directe afnemers van jouw groene stroom. Zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier. De Energiemarktplaats koppelt jouw aanbod aan potentiële afnemers op basis van gelijktijdigheid. Samen bepalen jullie de prijs en de duur van het levercontract. Zo weet je zeker dat jij je duurzame businesscase rondkrijgt.

Slim en groen dus!

Slim en Groendus, dit wil ik ook!

De Groendus Energiemarktplaats

Waar vraag en aanbod van duurzame energie samenkomen

De Groendus Energiemarktplaats in het kort:

  • Verkoop de groene stroom die je opwekt
  • Bepaal je eigen vraagprijs
  • Sluit vaste of variabele contracten af
  • Kies voor plafond- of bodemprijzen
  • Kies afnemers uit je eigen regio
  • Lever zelfopgewekte stroom door aan je eigen locaties

Vertel mij meer!

Toetreden doe je simpel en snel
Stap 1: Jij stapt in
Ontvang een businesscase op maat

Je bent enthousiast over de Energiemarktplaats. Maar je hebt waarschijnlijk ook nog vragen over de mogelijkheden en voordelen voor jouw organisatie. Daarom ontvang je van ons een voorstel op maat met een uitgewerkte businesscase. Dit geeft je een goed beeld van wat deelname jouw organisatie oplevert.

De businesscase baseren we op een simulatie vanuit je eigen opwekdata, zelfconsumptie en kosten. Als je akkoord gaat met ons voorstel, maken we een account met jullie energieopwek aan. Nu ben je klaar om te handelen op ons platform.

Doe mij zo’n businesscase!
Stap 2: Wij zoeken de perfecte matches
Koppelingen op basis van gelijktijdigheid

Met slimme algoritmes matcht de Energiemarktplaats jouw opwek aan één of meerdere afnemers. Hierbij gaan we voor een zo hoog mogelijke gelijktijdigheidsscore.

Uiteraard kies je zelf welke match(es) je accepteert. Je hebt dus volledig de regie in handen en kunt zelfstandig op ons platform handelen.

Heb je behoefte aan advies over de prijsstructuren of je verkoopstrategie? Ons portfoliodesk team staat voor je klaar!

Stap 3: Je handelt schoon
Echte groene stroom, direct en lokaal

Zodra jij en de afnemer van jouw keuze de match accepteren, kan de levering van start volgens jullie afspraken. Goed bezig, je handelt vanaf dat moment écht groen!

Alle uitwisselafspraken leggen wij automatisch in contracten vast. Bovendien regelen we de hele financiële administratie en facturatie. We helpen vervolgens om de gelijktijdigheidsscore met afnemers te verhogen. Dat doen we door je matches verder te optimaliseren en met aanvullende oplossingen als energiesturing en energieopslag.

Ik wil deelnemen!
In 3 stappen op de Energiemarktplaats
Toetreden doe je simpel en snel

Als deelnemer van de Energiemarktplaats verkoop je geautomatiseerd de energie van jouw zonnepanelen. Je sluit hiervoor contracten af met afnemers uit je eigen omgeving.

Is er geen afnemer voor een deel van jouw opwek?

Dan lever je automatisch energie aan de energie groothandelsmarkt.

Ik wil graag deelnemen!

Gemeente Breda verkoopt zonne-energie aan bewoners en bedrijven in de omgeving

De Bavelse Berg was ooit een vuilnisstort, maar is nu een zonnepark met maar liefst 94.000 zonnepanelen. Omwonenden en bedrijven in de omgeving profiteren via de Energiemarktplaats van lokale en schone stroom.

Slimme strategieën voor scherpe handel

Aanbod en prijzen

Op de Energiemarktplaats maken opwekkers en afnemers rechtstreeks prijsafspraken met elkaar. Hierin zijn grofweg 3 smaken:

1. Vaste prijs
2. Variabele prijs, EPEX volgend
3. Variabele prijs, met een bodem en plafond

Wil je graag weten waar je aan toe bent?
Kies dan voor een vaste prijs.

Wil je gebruikmaken van de volatiliteit van de prijzen in de dagmarkt?
Kies dan voor een variabele prijs.

Of combineer!
Zet een deel vast voor zekerheid en profiteer van gunstige marktontwikkelingen met je flexibele deel. Met prijsafspraken over een bodemprijs (floor) en maximumprijs (cap) beperk je risico’s en zorgen we er samen voor dat productie van zonne- en windenergie niet onnodig stil wordt gelegd bij negatieve dagmarktprijzen.

Ons portfoliodesk team adviseert je graag over mogelijke prijs- en inkoopstrategieën.

Advies van ons portfolioteam

Wil jij jouw duurzame energie slim verkopen?

Ik praat je graag bij over de mogelijkheden om de energiemarkt te betreden met jullie zonne-energie. Samen ontwerpen we de beste aanpak voor jouw situatie. Laat vooral weten wanneer het je uitkomt, dan neem ik contact met je op!

You Jong Chow - New Business Developer

Contact opnemen

Wil jij jouw duurzame energie slim verkopen?