Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Inspiratiesessie: Lokaal en groen inkopen door zelflevering

Gemeenten willen de lokale opwek van duurzame energie in hun regio natuurlijk graag stimuleren. Bovendien willen zij zelf ook écht groene stroom afnemen. De oplossing? Zelflevering! Tijdens deze inspiratiesessie ontdek je wat zelflevering kan betekenen voor jouw gemeente.

Inspiratiesessie: Lokaal en groen inkopen door zelflevering
Zelflevering
Een kans voor de gemeentelijke begroting én de RES

Steeds meer overheden hebben de ambitie om de lokale opwek van duurzame energie te vergroten. Hiermee geven zij vorm aan de Regionale Energie Strategie. Door als overheid lokaal duurzame energie af te nemen, stimuleer je opwek in de regio. Maar hoe koop je lokaal en rechtstreeks energie in als je aanbestedingsplichtig bent?

Wat voorheen niet kon, kan nu wel: binnen de Europese aanbestedingswet, dynamisch energie inkopen van ondernemers uit eigen regio. Hoe? Ontdek het tijdens deze inspiratiesessie. Ervaringsdeskundige Rudie de Vries uit de gemeente Haarlem deelt zijn ervaring. Bovendien neemt Hansjurgen Heinen van het Klimaatverbond je mee in de ontwikkelingen onder lokale overheden op het gebied van zelflevering.

Interessant, ik meld me aan!

Ben je erbij?

Hoe, wat, waar?

Datum: maandag 9 oktober
Inloop: 13.30 – 14.00
Inspiratiesessie: 14.00 – 16.30
Borrel: 16.30 – 17.30

Voor wie: bestuurders, ambtenaren en raadsleden die betrokken zijn bij de energietransitie
Locatie: Creative Valley, Stationsplein 32, Utrecht

Ik ben erbij!

Aan het woord
Dit zijn de sprekers op 9 oktober
Hansjurgen Heinen - Adviseur, Klimaatverbond Nederland
Hansjurgen Heinen - Adviseur, Klimaatverbond Nederland

Vanuit het Klimaatverbond onderzoekt en ontwikkelt Hansjurgen vernieuwende energie-oplossingen voor lokale overheden. Hij staat gemeenten met raad en daad bij in het vormgeven van lokaal energiebeleid. Zelflevering is hierbinnen een belangrijk thema. Vanuit zijn vorige rol als energiecoördinator bij de Gemeente Ede deed Heinen bovendien rechtstreeks ervaring op met gemeentelijke zelflevering.

Hansjurgen neemt ons mee in de ontwikkelingen van lokaal en groen energiebeleid. Daarbij zoomt hij in op de strategisch inzet van energie-inkoop.

Rudie de Vries - Sr. Beleidsmedewerker Duurzaamheid, Gemeente Haarlem
Rudie de Vries - Sr. Beleidsmedewerker Duurzaamheid, Gemeente Haarlem

De gemeente Haarlem bevordert lokale innovatie om de maatschappelijke opgaven aan te pakken. Inkoop is voor hen daarin een belangrijk strategisch middel. Zo ontstond het idee om via een innovatief handelsplatform rechtstreeks groene stroom in te kopen van lokale bronnen. Haarlem startte dit initiatief samen met hun inkoopsamenwerkingsverband met 6 andere gemeenten

In deze sessie vertelt Rudie de Vries hoe zij de Groendus Energiemarktplaats als Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) inzetten om lokaal groene energie in te kopen volgens de Europese aanbestedingswet.

Paul Hauptmeijer - Partnermanager Publieke Sector, Groendus
Paul Hauptmeijer - Partnermanager Publieke Sector, Groendus

Paul spreekt dagelijks met vertegenwoordigers van gemeenten, provincies en waterschappen. Hij kent de uitdagingen van lokale overheden dus van binnen en buiten. Gelukkig heeft hij, dankzij zijn jarenlange ervaring in de energietransitie, ook een goede visie op de oplossingsrichtingen.

Tijdens de inspiratiesessie laat Paul zien hoe lokale investeringen in hernieuwbare energie, leiden tot de groei van de lokale economie. En hoe gemeentelijke energie-inkoop daar een vliegwiel voor is.

Host: Pieter Willems

Pieters hart gaat sneller kloppen van innovaties. En dan vooral van innovaties die een écht probleem oplossen voor échte mensen. Door zijn jarenlange ervaring als ondernemer in de duurzame mobiliteitssector, sprak hij tal van anderen over de uitdagingen van verduurzamen. Hij weet als geen ander de vinger op de gevoelige plek te leggen en direct mee te denken over impactvolle oplossingen. Met vlijmscherpe vragen en aanstekelijke nieuwsgierigheid host hij onze inspiratiesessie!

Contact met Pieter

Host: Pieter Willems