Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Inspiratiesessie 25 april

Eerste Hulp bij Netcongestie

Steeds vaker gooit netcongestie roet in het eten van groeiplannen. Toch betekenen beperkingen in transportcapaciteit niet automatisch dat je geen ruimte hebt voor uitbreiding van jouw business. De truc is om slim om te gaan met je bestaande aansluiting.

Eerste Hulp bij Netcongestie
Aansluitingen in netcongestiegebied slim benutten
Ruimte maken voor duurzame groei

Netbeheerders werken hard aan verzwaring van het net om de groeiende elektrificatie aan te kunnen. Maar dat verzwaren gaat nog even duren. En intussen wordt jouw bedrijf misschien geremd in groei of verduurzaming. Je krijgt bijvoorbeeld geen grotere aansluiting voor je groeiende energievraag. Of de businesscase van een nieuwe zonnecentrale komt niet rond omdat je niet mag terugleveren.

Het goede nieuws: er zijn manieren om je aansluiting beter te benutten of zelfs uit te breiden! Ook in congestiegebied.

Vier sprekers namen je op donderdag 25 april mee in de wereld van slimme energiesturing en congestiemanagement. Warmold ten Zijthoff (Stedin) gaf inzicht in de uitdagingen van netbeheerders op weg naar het energiesysteem van de toekomst. Louis Custers en Heine van Wieren (Groendus) gingen dieper in op slimme en duurzame energiesturing als oplossing voor capaciteitsproblemen. En Peter Molengraaf (Topsector Energie) sloot af met zijn inspirerende visie op samenwerking in de energietransitie.

Aan het eind van deze inspiratiesessie wist je hoe congestiemanagement werkt en wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn bij netbeheerders. De aanwezigen gingen naar huis met kennis over slimme manieren om je aansluitcapaciteit optimaal te benutten. Kortom: de aanwezigen weten nu na deze sessie hoe je toch kunt groeien én verduurzamen in netcongestiegebied.

In het kort

Datum: donderdag 25 april
Voor wie:
bedrijven in gebieden met netcongestie
(middelgrote en grote bedrijven)

Inloop: 13.30 – 14.00
Inspiratiesessie: 14.00 – 16.30
Borrel: 16.30 – 17.30

Locatie: Kinepolis Jaarbeurs
Jaarbeursboulevard 300, Utrecht
(6 min. lopen vanaf Utrecht CS)

In het kort
Wie waren er aan het woord?
Warmold ten Zijthoff
- Regiodirecteur Provincie Utrecht, Stedin

Bij Warmold ten Zijthoff staat het uitbreiden en aanpassen van het energienet elke dag op de agenda. Aan hem en zijn collega’s de uitdagende taak om energie voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te houden. Alleen inzetten op dikkere kabels is hierbij onhaalbaar en onbetaalbaar. Wat er nog meer nodig is? Samenwerking en flexibiliteit.

Warmold heeft in deze sessie uit de doeken gedaan met welke vormen van flexibiliteit Stedin pioniert. En hoe Stedin met klanten, marktpartijen, Congestie Service Providers en investeerders in energieopslag aan concrete oplossingen werkt.

LinkedIn Warmold

  Louis Custers
  - Integrated Solutions, Groendus

  Louis Custers bekijkt alles graag vanuit een integrale bril. Hij gelooft er heilig in dat alleen geïntegreerde energieoplossingen bedrijven toekomstbestendig maken. Zijn technische kennis, commerciële voelsprieten en duurzame drive maken hem een prettige gesprekspartner die visie met pragmatisme combineert.

  Louis heeft tijdens deze sessie zien hoe je slimme energiesturing lucratief inzet. Zijn inzichten zorgen ervoor dat jij weet hoe je jouw energiestromen inricht en je aansluitcapaciteit optimaal benut.

  LinkedIn Louis

   Heine van Wieren
   - Integrated Solutions, Groendus

   Heine van Wieren heeft een gedegen achtergrond in de energiesector. Hij is al meer dan 10 jaar met het ontwikkelen van energie- en congestiemanagement oplossingen bezig, en gespecialiseerd het in zoeken en realiseren van oplossingen. Hij stond aan de wieg van de ontwikkeling van Groendus Energiesturing.

   Heine heeft tijdens zijn sessie uiteen gezet welke netcongestiemanagement oplossingen er zijn – zoals capaciteitsbeperkende contracten of biedplichtcontracten – en hoe jullie organisatie én jullie netbeheerder vooruit kunnen komen.

   LinkedIn Heine

    Peter Molengraaf
    - Boegbeeld Topsector Energie

    Peter Molengraaf is voorzitter bij branchevereniging Holland Solar en boegbeeld van de Topsector Energie. Hij heeft jarenlange ervaring in de energiesector, onder andere als CEO bij netwerkbedrijf Alliander. Als geen ander weet hij wat de energietransitie nodig heeft om te slagen: méér opwek en méér flexibiliteit.

    Peter heeft een inspirerend vergezicht over het toekomstige energiesysteem gegeven. En hij heeft direct de koppeling gemaakt met wat we allemaal nú kunnen doen om die toekomst bereikbaar te maken.

    LinkedIn Peter

     Moderatie: Kirsten Barnhoorn

     Kirsten’s drive om het verschil te maken werkt aanstekelijk. Ze gelooft in de kracht van bedrijven om verandering in gang te zetten. In 2014 deed zij haar intrede in de energiesector. Bij Eneco lag haar focus al op duurzame energie. Toen Groendus op haar pad kwam, kon ze zich volledig storten op de verduurzaming van zakelijk Nederland. Inmiddels vervult Kirsten verschillende rollen binnen Groendus, waaronder die van Partnermanager. Kirsten is de aangewezen persoon om een energieke sessie te begeleiden. Heb je voorafgaand aan de sessie alvast vragen? Dan ben je bij Kirsten aan het juiste adres!

     Contact met Kirsten

     Moderatie: Kirsten Barnhoorn

     Beeldimpressie vorige inspiratiesessies

     We organiseren ongeveer 5 keer per jaar een inspiratiesessie. Ontmoeten we elkaar bij de volgende?

     Ik blijf graag bij
     Op de hoogte blijven van onze events?