Klantverhalen >

Amphia Ziekenhuis

1.744Zonnepanelen
425.000kWhOpgewekt
155Huishoudens
153tonCO₂-reductie
Hoe het begon

De uitdaging

Het Amphia Ziekenhuis heeft een relatief hoog energieverbruik. Logisch ook, als je kijkt naar alle energie die er nodig is om goede zorg te kunnen leveren. Om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis zich in kan zetten voor zowel het welzijn van de mens- als planeet zijn er samen met Groendus duurzame stappen gezet.

Amphia Ziekenhuis Breda

Hoe hebben we geholpen?

Schone energie, direct vanaf de parkeergarage

Zonne-energie

Een krachtige zonnecentrale met 1.744 zonnepanelen

Op het dak van de parkeergarage van het Amphia Ziekenhuis plaatste Groendus een zonnecentrale met 1.744 zonnepanelen. Samen wekken ze jaarlijks 425.000 kWh op. Maar hoeveel is dat nou eigenlijk? Je kunt het vergelijken met het jaarlijkse energieverbruik van 155 huishoudens.

CO₂-reductie

Minder CO₂ en meer schone energie

Dankzij de zonnecentrale op de parkeergarage wekt het Amphia Ziekenhuis nu zelf schone energie op. Deze energie wordt onder andere gebruikt voor het opladen van elektrische pendelbussen, de verlichting van de garage en de laadpalen bij het ziekenhuis. Met het gebruik van de schone energie wordt ook direct de CO₂-voetafdruk verkleind met 153.000 kg op jaarbasis. Dit staat gelijk aan 343 retourvluchten van Amsterdam naar New-York.

Amphia 5 kopieren 1 1

Meer weten?

Ook profiteren van compleet energiemanagement voor je bedrijf of organisatie?

Neem contact op