Klantverhalen >

Bloemenveiling Plantion

18.500Zonnepanelen
727tonCO₂-reductie
2,3MWpVermogen
600Huishoudens
Een langgekoesterde wens van Plantion gaat in vervulling: het realiseren van zonnepanelen.
Peter Bakker, Algemeen Directeur
Peter Bakker, Algemeen Directeur
Hoe het begon

De uitdaging

Bloemenveiling Plantion in Ede streeft naar een CO₂-neutrale bedrijfsvoering. Bij de bouw van Plantion haar nieuwe pand, is dan ook volledig gebouwd volgens duurzame principes. De enige wens die nog vervuld moest worden was de eigen voorziening in duurzame energie. Groendus heeft deze wens in vervulling gebracht met het realiseren van een van de eerste dakgebonden zonnecentrales in Nederland.


Hoe hebben we geholpen?

Een zonnecentrale goed voor bijna 40% van het eigen energieverbruik

Zonne-energie

Een zonnecentrale met 18.500 zonnepanelen

De zonnecentrale op het dak van Bloemenveiling Plantion was een van de eerste grote dakprojecten in Nederland. Het vermogen van de zonnecentrale is 2,3 MWp. Hiermee kan je een jaar lang 600 huishoudens voorzien van schone energie.

CO₂-reductie

Minder CO₂ en meer schone energie

Dankzij de zonnecentrale wekt Bloemenveiling Plantion nu bijna 40% van haar eigen energieverbruik zelf op. Door meer duurzame energie te gebruiken verkleint Plantion haar CO₂-voetafdruk met 727.200 kg op jaarbasis. Dit staat gelijk aan 1.633 retourvluchten van Amsterdam naar New York.

Peter Bakker

Algemeen Directeur

“Een langgekoesterde wens van Plantion gaat in vervulling. Het was een uitdagende zoektocht naar de beste oplossing voor het realiseren van zonnepanelen. Dat is nu gelukt.”

DJI 0114
DJI 0113
DJI 0110
DJI 0109

Meer weten?

Ook zelf opwekken wat je bedrijf of organisatie aan energie verbruikt?

Neem contact op