Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

3.500
zonnepanelen
900.000
Jaarlijkse productie
6
Laadpalen
400
Jaarlijks vermeden CO₂
Met een innovatieve aanpak, creativiteit en passie is er een samenhangend systeem van energiebronnen ontwikkeld.
Carbon6
Hoe het begon
De uitdaging

Nadat het Centraal Bureau van Statistiek een nieuwe thuisbasis kreeg, kwamen de oude kantoorruimtes leeg te staan. Walas, specialist in stedelijke ontwikkeling, geloofde in de kansen van de gebouwen en ontwierp een ambitieuze visie voor het ontwikkelen van de gebouwen. Groendus voegde het woord bij de daad en bracht de ambitieuze plannen ten uitvoer.

Hoe hebben we geholpen?
Een zonnecarport goed voor 30% van de eigen energievraagZonnecarport
Twee grote carports inclusief laadpalen

De energiehuishouding in oude gebouwen zoals Carbon6 is vaak problematisch. De eerste stap in het aanpakken hiervan, was ervoor zorgen dat er op het Carbon6 complex zelf, duurzame energie opgewekt kon worden. En wel met behulp van de zon. Na een grondige renovatie van de parkeerdekken, heeft Groendus twee zogeheten zonnecarports gerealiseerd voor Carbon6. Dit zijn overdekte parkeerterreinen, met op het dak zonnepanelen. Dankzij de zonnecarports, die in totaal 3.500 zonnepanelen tellen, kan er veilig en droog geparkeerd worden en tegelijkertijd schone energie opgewekt worden. Bovendien zijn er ook laadpalen geplaatst, waarmee elektrische auto's direct uit de zon opgeladen kunnen worden. In totaal leveren de zonnecarports jaarlijks voldoende duurzame energie om 30% van de totale energiebehoefte van Carbon6 op te vangen.

Zonnedak
Duurzame energie opgewekt vanaf eigen dak

Naast de zonnecarports, zijn ook de daken van het Carbon6 complex optimaal benut voor verduurzaming. Deze daken zijn verrijkt met ruim 1.000 zonnepanelen. Samen met de twee zonnecarports zorgen deze zonnepanelen ervoor dat Carbon6, 70% minder gebruik hoeft te maken van fossiele brandstoffen en daarnaast 63% minder gebruik maakt van het elektriciteitsnetwerk. Kortom, mooie resultaten voor zowel de energiefinanciën van Carbon6 als voor het milieu.

CO₂-reductie
Minder CO₂ en meer schone energie

Doordat Carbon6 inmiddels een aanzienlijk deel van de benodigde energie zelf, duurzaam opwekt, wordt ook direct de CO₂-voetafdruk verkleind met 400 ton per jaar. Hoeveel dat is? Je kunt het vergelijken met de uitstoot van 898 retourvluchten van Amsterdam naar New York. Een behoorlijk groene ontwikkeling dus.

Meer weten?
Meer weten?

Ook nu starten met de duurzame ontwikkeling van je bedrijventerrein?

Neem contact op