Klantverhalen >

Fletcher Hotels

€36kContract besparing
1,5FTEBesparing
Slimme energieprestaties dankzij ondersteuning van Groendus.
Danny van Gompel, Fletcher Hotels
Hoe het begon

De uitdaging

Fletcher Hotels heeft meer dan 100 hotels die moeten voldoen aan wetgeving op het gebied van de EED en de Informatieplicht. In haar zoektocht naar een partner die Fletcher Hotels kon helpen met voldoen aan de geldende eisen kwam de hotelketen bij Groendus uit.

Hoe hebben we geholpen?

Grip op de energiehuishouding en energiewetgeving proofEnergiemonitor

Inzicht in energieverbruik en besparingskansen

Groendus brengt de volledige energiehuishouding en verbruiksprofielen van alle hotels in kaart. Maandelijks ontvangt de hotelketen een helder overzicht waarin haar energieprestaties en besparingskansen worden weergegeven. Ook bespaart Fletcher Hotels €15.000,- op jaarbasis dankzij een nieuw meetdienstcontract.

EED energie-audit

Wet- en regelgeving proof

Dankzij het inzicht van de Energiemonitor kon er eenvoudig en tegen een fractie van het reguliere markttarief een EED-audit voor 100 Fletcher Hotels uitgevoerd worden. De uitkomst? Een potentiële energiebesparing van ruim 10%. Voor de hotels met een verbruik van meer dan 50.000 kWh per jaar heeft Groendus ook aan de eisen voor de Informatieplicht voldaan. Hierdoor voldoet Fletcher Hotels de komende 3 jaar aan de geldende wetgeving.

Financieel energiebeheer

Grip op energie financiën

Fletcher Hotels maakt ook gebruik van Groendus Financieel Energiebeheer. Elke maand ontvangt de hotelketen een helder overzicht van haar energiekosten. Geen verassingen aan het einde van het jaar dus.

Laadpunten

Opladen zonder eigen investering

Gasten van Fletcher Hotels gaan na een overnachting altijd opgeladen weg. En niet alleen zijzelf, maar ook hun auto. Groendus begeleide Fletcher bij het realiseren en financieren van voldoende laadpunten bij alle ruim honderd hotels.

Danny van Gompel

Fletcher Hotels

"Om onze hotels zo efficiënt mogelijk te laten presteren hebben wij de hulp van Groendus ingeroepen."

Meer weten?

Meer weten?

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over de leisuresector? Klik dan op onderstaande knop en bekijk de pagina.

Ga naar leisuresector

Meer weten?

Ook profiteren van efficiënt energiemanagement van meerdere locaties of ruimtes?

Neem contact op