Klantverhalen >

Gemeente Amersfoort

33Energiescans en subsidieaanvragen
45+Enthousiaste ondernemers
12Gerealiseerde zonneprojecten
14Projecten in ontwikkeling
De gemeente Amersfoort neemt 50% van de kosten van een energiescan op zich om ondernemers te stimuleren om te verduurzamen.
Verduurzaming stimuleren

Amersfoort in het zonnetje

Amersfoort heeft als ambitie zoveel mogelijk daken te benutten voor zonnepanelen en energie duurzaam op te wekken. Om zon op dak bij bedrijven te stimuleren biedt de gemeente via Groendus een drietal scans aan. Daarnaast geven we ondernemeres de mogelijkheid om een bedrijfsdak te verhuren of te leasen. Zodat bedrijven ook zonder eigen investering direct kunnen profiteren van zonnepanelen op hun dak.

Hoe helpen we de gemeente Amersfoort?

Ondernemers stimuleren naar schone energie

Energiescans voor Amerfoortse ondernemingen

Met 50% gemeentekorting

Samen met de gemeente Amersfoort rolden we een actie uit om bedrijven te helpen bij het verduurzamen van hun panden. Als bedrijven een energiescan laten uitvoeren dan neemt de gemeente 50% van de kosten voor haar rekening. De drie verschillende energiescans die we uitvoeren, bieden eigenaren van zakelijk en maatschappelijk vastgoed inzicht in de kansen en kosten van energieopwekking middels het plaatsen van zonnepanelen.Campagnewebsite

Energiescan Amersfoort

Om de ondernemers in Amersfoort gericht en concreet te informeren hebben we samen met de gemeente een campagnewebsite in het leven geroepen. Op www.energiescanamersfoort.nl vinden lokale bedrijven alle relevante informatie om een SDE++ subsidieaanvraag met ons in gang te zetten. En daarmee een belangrijke eerste stap te zetten om te verduurzamen!

Online informatief webinar

Zoveel mogelijk ondernemers inspireren

We zijn fan om live seminars te organiseren om ondernemers te inspireren. Door corona was dit niet mogelijk en gingen we over op een online webinar. In totaal waren er ruim 45 geïnteresseerde ondernemers. In totaal leidde het webinar en de overige informatievoorziening tot 33 energiescans en subsidieaanvragen in 2021.


Meer weten?

Ook benieuwd naar de mogelijkheden om duurzaamheid binnen jouw gemeente te stimuleren?

Neem contact op