Klantverhalen >

Gemeente Bloemendaal

5.000Zonnepanelen
30Laadpalen
2.000MWhJaarlijkse productie
800Parkeerplaatsen
Ook de omwonenden kunnen zélf de zonnestroom afnemen.
Henk Wijkhuizen, wethouder gemeente Bloemendaal
Henk Wijkhuizen, wethouder gemeente Bloemendaal
Hoe het begon

De uitdaging

De gemeente Bloemendaal heeft de wens lokaal schone energie op te wekken en vervolgens aan te bieden aan de inwoners. Het zeegebied is beschermd natuurgebied waardoor de ruimte voor schone energiecentrales beperkt is. Bouwen mag hier niet zomaar en alles moet opgaan in de omgeving. Samen met Groendus koos de gemeente daarom voor een zonnecarport

Unieke Solar Carport in Bloemendaal aan Zee

Hoe hebben we geholpen?

Lokale groene stroom voor inwoners van Bloemendaal

Zonnecarport

Opladen aan het strand

Met de zonnecarport is het parkeerterrein bij het strand, dat plaats biedt aan 800 auto’s, overdekt met zonnepanelen. De carport bestaat uit 5.000 zonnepanelen die samen stroom opwekken voor 600 huishoudens. Er zijn 30 laadpunten voor elektrische auto’s. Daardoor laden zowel de bezoekers als de auto’s op met de zon. Bloemendaal aan Zee heeft nu de eerste grootschalige publieke zonnecarport van Nederland. De carport gaat op in het gebied en zorgt voor lokale schone energie voor de inwoners! Een mooi voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik.

Henk Wijkhuizen

Wethouder gemeente Bloemendaal

“We zijn ontzettend blij met deze oplossing. In Bloemendaal hebben we veel natuurmonumenten, waar we trots op zijn, maar we hebben dus geen plek voor grote zonneparken of windturbines. Met deze oplossing kunnen we duurzame energie opwekken. Juist op deze plek, omdat er ook geen bomen omheen staan. Ook de omwonenden zijn er blij mee, zij kunnen zélf de stroom van de zonnecarport afnemen.”

Bloemendaal 1
Bloemendaal 4
Bloemendaal 3
Bloemendaal 2
Gemeente bloemendaal carport

Meer weten?

Meer weten?

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over de gemeente sector? Klik dan op onderstaande knop en bekijk de pagina.

Ga naar gemeente sector

Meer weten?

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een zonnecarport binnen je gemeente?

Neem contact op