Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Gemeente ’s-Hertogenbosch

22
Locaties
5.000+
Panelen
1,2+MWp
Vermogen
1+MWh
Jaarlijkse productie
Groendus helpt ons, onze inwoners helpen.
Gemeente 's-Hertogenbosch
Hoe het begon
De uitdaging

De Gemeente ‘s-Hertogenbosch zit boordevol duurzame ambitie. De uitdaging is echter dat er veel monumenten in de binnenstad staan, waardoor het gebied beschermd is en het plaatsen van zonnepanelen lastig is. Groendus bedacht een slimme oplossing en heeft de gemeente alsnog kunnen helpen met het invullen van haar duurzame ambities.


Hoe hebben we geholpen?
Profiteren van de zon op meer dan 20 locaties
Zonne-energie
Lokale, schone energie

Om de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente te behalen en daarbij de monumentale panden in de binnenstad hun oorspronkelijke staat te laten behouden, bedacht Groendus een plan. Als er genoeg schone energie opgewekt wordt op grote daken buiten de binnenstad, hoeft er in de binnenstad niets te veranderen. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zijn er meer dan 20 daken van grote gebouwen bedekt met zonnepanelen. Onder andere bedrijfsverzamelgebouwen, sporthallen, scholen, wijkcentra, fabriekshallen, culturele centra en musea profiteren nu van de zon.

Maatschappelijke meerwaarde
Meer schone energie en meer maatschappelijke waarde

In 2019 startte Groendus het initiatief 'Zon voor erfgoed'. We gingen op zoek naar eigenaren van grote daken om zoveel mogelijk schone energie op te kunnen wekken. De postcoderoosregeling maakt het voor inwoners in de monumentale binnenstad mogelijk om mee te profiteren van de opgewekte schone energie zonder dat zij daarvoor zelf zonnepanelen op hun dak hoeven te plaatsen.

Gemeente ’s-Hertogenbosch

"Wij helpen inwoners in de monumentale binnenstad bij de vergroening van- en besparing op hun energierekening. Groendus heeft ons hierbij geholpen"

Meer weten?
Meer weten?

Ook profiteren van compleet energiemanagement in je gemeente?

Neem contact op