Klantverhalen >

Gemeente Veldhoven

5.900Zonnepanelen
510Huishoudens
1.400MWhJaarlijkse productie
504tonCO₂-reductie
Hoe het begon

De uitdaging

De Gemeente Veldhoven had de wens om de gemeente te verrijken met een zonnepark. Niet zomaar een zonnepark, maar een zonnepark dat tevens de biodiversiteit bevordert. Samen met Groendus is er gekeken naar een duurzame oplossing op maat.

Hoe hebben we geholpen?

Een zonneweide boordevol leven

Zonne-energie

Een ecologische zonneweide met 5.900 zonnepanelen

Op een perceel van 1,6 hectare heeft Groendus een ecologische zonneweide aangelegd. De zonneweide bestaat uit 5.900 zonnepanelen, geplaats op 2 meter hoge frames. Op deze manier kan er schone energie opgewekt worden en kan het vee ongestoord onder de zonnepanelen grazen. Ook is er ruimte gelaten tussen de rijen met zonnepanelen, zodat het regenwater gemakkelijk de grond kan bereiken en gras, veldbloemen en andere plantensoorten gewoon door kunnen blijven groeien. Dubbel goed voor de planeet dus!

CO₂-reductie

Minder CO₂ en meer schone energie

Met de zonneweide wekt de gemeente jaarlijks 1.400.000 kWh aan schone energie op. Dat is te vergelijken met het jaarlijkse energieverbruik van ongeveer 500 huishoudens. Door deze energie op een schone manier op te wekken verkleint de gemeente ook direct haar CO₂-voetafdruk met 504.000 kg op jaarbasis. Dit staat gelijk aan 1.130 retourvluchten van Amsterdam naar New-York.

Veldhoven 1
Veldhoven 2
Veldhoven 3
Veldhoven 4

Meer weten?

Meer weten?

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over de gemeente sector? Klik dan op onderstaande knop en bekijk de pagina.

Ga naar gemeente sector

Meer weten?

Ook schone energie opwekken zonder daarbij natuurgebied in je gemeente aan te tasten?

Neem contact op