Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

1.976
Zonnepanelen
470MWh
Jaarlijkse productie
171
Huishoudens
169ton
CO₂-reductie
Hoe het begon
De uitdaging

Kingfish is een viskweker in Zeeland. Duurzaamheid is voor hen een belangrijke pijler. Om de vis zo duurzaam mogelijk te kunnen kweken was Kingfish op zoek naar een manier om de energiehuishouding te vergroenen. Daarbij moest rekening gehouden worden met de ligging van Kingfish. De kwekerij ligt namelijk direct aan de Oosterschelde, waar het zo nu en dan flink waait. Groendus bedacht en realiseerde een oplossing op maat.

Hoe hebben we geholpen?
Vis gekweekt op zonne-energie
Zonne-energie
Profiteren van de zon met 1.976 zonnepanelen

Op het dak van Kingfish plaatste Groendus een zonnecentrale met 1.976 zonnepanelen. In verband met de wind zijn de zonnepanelen extra stevig vastgezet. Samen wekken de zonnepanelen jaarlijks 470.000 kWh aan schone energie op. Hoeveel dat is? Hier zou je een jaar lang 171 huishoudens mee kunnen voorzien van energie.

CO₂-reductie
Minder CO₂ en duurzamere vis

Alle energie die Kingfish zelf opwekt wordt gebruikt voor de productie van duurzame vis. Door hiervoor gebruik te maken van schone energie, wordt ook direct de CO₂-voetafdruk verkleind met 169.000 kg op jaarbasis. Dit staat gelijk aan 380 retourvluchten van Amsterdam naar New-York. Op deze manier maakt Groendus het mede mogelijk om te kunnen genieten van duurzaam geproduceerde vis.

Meer weten?
Meer weten?

Ook produceren op schone energie direct vanaf eigen dak?

Neem contact op