Klantverhalen >

NDSM Loods

1.400zonnepanelen
50%van de jaarlijkse energiebehoefte afgedekt met zonne-energie
Dankzij de zonnepanelen op ons dak kunnen we de helft van onze jaarlijkse energiebehoefte zelf én schoon opwekken.
Stichting Kinetisch Noord
Hoe het begon

De uitdaging

Stichting Kinetisch Noord (SKN) wilde de NDSM loods inzetten als creatieve broedplaats en locatie voor publieksgerichte activiteiten. Een voorwaarde hiervoor was dit te doen op een manier die duurzaam is voor mens en milieu. Samen met Groendus is aan deze voorwaarde voldaan.

Hoe hebben we geholpen

Het realiseren van één van de grootste zonnedaken van Amsterdam

Zonne-energie

Profiteren van de zon met 1.400 zonnepanelen

Op het dak van de monumentale NDSM loods plaatste Groendus ca. 1.400 zonnepanelen. Daarmee is de zonnecentrale van de loods een van de grootste zonnedaken in Amsterdam. Met de duurzame energie die hier wordt opgewekt, kan de NDSM in ongeveer de helft van haar jaarlijkse stroombehoefte voorzien. En dat vanaf eigen dak!

CO₂-reductie

Minder CO₂ en meer schone energie

Dankzij de zonnepanelen op haar dak heeft de NDSM loods niet alleen direct beschikking tot schone energie. Sinds de realisatie van het zonnedak 2 jaar geleden, is de CO₂-voetafdruk van de loods met 477.600 kg verkleind. Wat dit getal zegt? Dat de NDSM loods dankzij de overstap op schone energie een hoeveelheid CO₂-uitstoot heeft vermeden die gelijk staat aan de uitstoot van 1.074 retourvluchten van Amsterdam naar New York.

NDSM loods
NDSM2
NDSM3

Meer weten?

Ook een monumentaal pand verduurzamen?

Neem contact op