Klantverhalen >

Rivas Zorggroep

1.650Zonnepanelen
182Huishoudens
180tonCO₂-reductie
500MWhJaarlijkse productie
Het gebruik van zonne-energie bespaart het ziekenhuis veel geld.
Sander Kooper, projectmanager Groendus
Hoe het begon

De uitdaging

De Rivas Zorggroep levert verschillende soorten zorg. Denk hierbij aan ziekenhuiszorg, woonzorg, verpleeghuiszorg, wijkverpleging of revalidatiezorg. Om deze topprestaties te kunnen leveren op schone energie zijn er samen met Groendus duurzame stappen gezet.


Hoe hebben we geholpen?

Zorg op 1.650 zonnepanelen

Zonne-energie

Zorg voor mens- en milieu

Groendus realiseerde in totaal 2 zonnecentrales voor de Rivas Zorggroep. Zowel het Beatrixziekenhuis- als Het Gasthuis in Gorinchem profiteren van de kracht van de zon. Over de twee locaties verdeeld zijn er 1.650 zonnepanelen geplaatst. Samen wekken de panelen een hoeveelheid schone energie op, die gelijk staat aan het jaarverbruik van 182 huishoudens. Mooie stappen in de verduurzaming van de zorg. Goed voor de mens- en voor het milieu!

CO₂-reductie

Minder CO₂ en meer schone energie

Door te profiteren van de zon kan een deel van de zorg geleverd worden op zelfopgewekte schone energie. Daarmee verkleint de Rivas Zorggroep ook direct haar CO₂-voetafdruk met 180.000 kg per jaar. Waar je deze hoeveelheid CO₂ mee kunt vergelijken? Met de uitstoot van 404 vluchten van Amsterdam naar New York. Mooie duurzame resultaten dus!

Meer weten?

Ook profiteren van compleet energiemanagement voor je bedrijf of organisatie?

Neem contact op