Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

7
locaties met zonnepanelen
+29
verwerkte factuurregels
14
schone energie
€174
jaarlijkse besparing
We willen de aarde niet slechter achterlaten voor volgende generaties.
Jan Fidder - voorzitter Raad van bestuur
Hoe het begon
De uitdaging

Hoe kun je duurzame zorg leveren op grote schaal? Dé vraag die ’s Heeren Loo continu bezighield. Het antwoord op deze vraag is gevonden in een samenwerking met Groendus. Samen zijn er sinds 2018 al heel wat duurzame stappen gezet.

Case video 's Heeren Loo
Hoe hebben we geholpen?
De weg naar 100% schone energie voor ’s Heeren Loo
Zonne-energie
7 zorglocaties met zonne-energie van eigen dak

Groendus plaatste op het dak van 7 verschillende 's Heeren Loo locaties zonnepanelen. Een belangrijk aandachtspunt bij de plaatsing van de zonnepanelen was het veroorzaken van zo min mogelijk overlast voor de medewerkers en bewoners. En dat is gelukt. Samen zijn we weer een stap dichter bij 100% schone energie gekomen.

Besparen
Factuurstromen structureren en automatiseren

In 2020 lag de focus op het financieel energiebeheer. Alle processen voor het controleren, verwerken en boeken van facturen voor alle verschillende zorglocaties zijn door Groendus geherstructureerd. Met Groendus Financieel Energiebeheer is een volledig op maat gemaakt factuurproces ingericht. Dit nieuwe proces verwerkt nu 29.528 factuurregels. Geautomatiseerd, dus niet meer met de hand. En dankzij de Groendus Energiemonitor heeft ’s Heeren Loo ook direct inzicht in- en grip op haar energie-uitgaven.

In- en verkopen
Schone energie via de Groendus Energiemarktplaats

In de zoektocht naar de meest duurzame en rendabele stappen voor 's Heeren Loo heeft Groendus verschillende opties afgewogen. De voorkeur van ’s Heeren Loo lag onder ging uit naar het afnemen van échte groene stroom. Groendus heeft deze voorkeur gefaciliteerd met behulp van de Groendus Energiemarktplaats. Via deze marktplaats neemt 's Heeren Loo energie af van een zonne- en windpark. 14 GWh aan volledig schone energie om precies te zijn. Met deze overstap op schone energie vermijdt 's Heeren Loo jaarlijks de uitstoot van ruim 7.000 ton CO₂. Dit staat gelijk aan maar liefst 15.730 retourvluchten van Amsterdam naar New York. Bovendien bespaart 's Heeren Loo € 174.000,- per jaar op haar energierekening. Hoe dat kan? Dankzij de Groendus Energiemarktplaats kan de zorggroep energie inkopen zonder de tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf.

De Groendus Energiemarktplaats voor ondernemers
In- en verkopen
De Groendus Energiemarktplaats voor ondernemers

De Groendus Energiemarktplaats is een volledig geautomatiseerd online handelsplatform waar opwekkers en afnemers van duurzame energie elkaar vinden. Hét antwoord op de uitdagingen in de energietransitie.


De energie die wordt aangeboden via het platform is lokaal duurzaam opgewekt. Zo weet je zeker dat de stroom echt groen is. Is er geen duurzame stroom van zon of wind beschikbaar? Dan levert onze Energiemarktplaats je automatisch grijze stroom van de dagmarkt.

Ontdek de Groendus Energiemarktplaats

Meer weten?
Meer weten?

Ook slim besparen, opwekken, schone energie inkopen én minder betalen?

Neem contact op