Klantverhalen >

’s Heeren Loo

7locaties met zonnepanelen
+29kverwerkte factuurregels
14GWhschone energie
€174kjaarlijkse besparing
We willen de aarde niet slechter achterlaten voor volgende generaties.
Jan Fidder - voorzitter Raad van bestuur
Hoe het begon

De uitdaging

Hoe kun je duurzame zorg leveren op grote schaal? Dé vraag die ’s Heeren Loo continu bezighield. Het antwoord op deze vraag is gevonden in een samenwerking met Groendus. Samen zijn er sinds 2018 al heel wat duurzame stappen gezet.

Case video 's Heeren Loo

Hoe hebben we geholpen?

De weg naar 100% schone energie voor ’s Heeren Loo

Zonne-energie

7 zorglocaties met zonne-energie van eigen dak

Groendus plaatste op het dak van 7 verschillende 's Heeren Loo locaties zonnepanelen. Een belangrijk aandachtspunt bij de plaatsing van de zonnepanelen was het veroorzaken van zo min mogelijk overlast voor de medewerkers en bewoners. En dat is gelukt. Samen zijn we weer een stap dichter bij 100% schone energie gekomen.

Besparen

Factuurstromen structureren en automatiseren

In 2020 lag de focus op het financieel energiebeheer. Alle processen voor het controleren, verwerken en boeken van facturen voor alle verschillende zorglocaties zijn door Groendus geherstructureerd. Met Groendus Financieel Energiebeheer is een volledig op maat gemaakt factuurproces ingericht. Dit nieuwe proces verwerkt nu 29.528 factuurregels. Geautomatiseerd, dus niet meer met de hand. En dankzij de Groendus Energiemonitor heeft ’s Heeren Loo ook direct inzicht in- en grip op haar energie-uitgaven.

In- en verkopen

Schone energie via de Groendus Energiemarktplaats

In de zoektocht naar de meest duurzame en rendabele stappen voor 's Heeren Loo heeft Groendus verschillende opties afgewogen. De voorkeur van ’s Heeren Loo lag onder ging uit naar het afnemen van échte groene stroom. Groendus heeft deze voorkeur gefaciliteerd met behulp van de Groendus Energiemarktplaats. Via deze marktplaats neemt 's Heeren Loo energie af van een zonne- en windpark. 14 GWh aan volledig schone energie om precies te zijn. Met deze overstap op schone energie vermijdt 's Heeren Loo jaarlijks de uitstoot van ruim 7.000 ton CO₂. Dit staat gelijk aan maar liefst 15.730 retourvluchten van Amsterdam naar New York. Bovendien bespaart 's Heeren Loo € 174.000,- per jaar op haar energierekening. Hoe dat kan? Dankzij de Groendus Energiemarktplaats kan de zorggroep energie inkopen zonder de tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf.

Whats App Image 2020 09 10 at 16 03 35 1
Foto 25 10 19 13 59 09
In- en verkopen

De Groendus Energiemarktplaats voor ondernemers

In- en verkopen

De Groendus Energiemarktplaats voor ondernemers

De Groendus Energiemarktplaats transformeert de energiemarkt. Producent en afnemer handelen hier eenvoudig en direct met elkaar, zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf. Dit zorgt voor hogere inkomsten voor producenten en lagere kosten voor de afnemer. Bovendien ben je verzekerd van écht schone energie. Via de Groendus Energiemarktplaats koop je namelijk duurzame energieproducten op uurbasis. Je gebruikt de stroom dus ook daadwerkelijk op het moment dat het opgewekt wordt. Met de marktplaats zorgen we ervoor dat heel zakelijk Nederland optimaal gebruik kan maken van lokale schone energie, zonder prijsopslag.

Óok als je nog een lopend energiecontract hebt is de marktplaats voor jouw bedrijf nú al interessant. Ontdek de Groendus Energiemarktplaats en kom erachter hoe je onderneming kan mee profiteren.

Meer weten?

Ook slim besparen, opwekken, schone energie inkopen én minder betalen?

Neem contact op