Klantverhalen >

Spanbeton

500MWhJaarlijkse productie
182Huishoudens
840kWpVermogen
1,8tonCO₂-reductie
Spanbeton streeft naar een goede balans tussen mens, milieu en winstgevendheid.
Spanbeton
Hoe het begon

De uitdaging

Spanbeton produceert beton voor verschillende oplossingen. De laatste jaren is de vraag naar duurzaam geproduceerd beton flink toegenomen. De overheid eist bijvoorbeeld steeds vaker dat bruggen en viaducten op een duurzame manier gebouwd worden, dus ook met duurzame materialen. Samen met Groendus zette Spanbeton stappen om de productie van haar beton te verduurzamen.

Hoe hebben we geholpen?

Beton drogen op zonne-energie

Zonne-energie

Een zonnecentrale waar je 182 huishoudens mee zou kunnen voorzien

Op het dak van Spanbeton plaatste Groendus een zonnecentrale met een vermogen van 840 kWp. Jaarlijks wordt hier 500.000 kWh aan schone energie opgewekt. Mocht dit getal je niets zeggen? In gewonemensentaal betekent dit: voldoende schone energie om het jaarverbruik van 182 huishoudens op te vangen.

CO₂-reductie

Minder CO₂ en meer schone energie

Dankzij de zonnecentrale kan Spanbeton haar beton nu ook elektrisch drogen. Hiermee wordt de CO₂-voetafdruk ook direct met 180.000 kg op jaarbasis verkleint. Met de verduurzaming heeft Spanbeton het voor elkaar gekregen om hoger te scoren op de CO₂-prestatieladder.

Spanbeton

''Wij zijn ervan overtuigd dat alleen door een goede balans tussen mens, milieu en winstgevendheid de continuïteit van Spanbeton op de lange termijn is gewaarborgd.''

Meer weten?

Ook slim gebruik maken van de zon om duurzaam te kunnen produceren?

Neem contact op