Klantverhalen >

Ziekenhuis Gelderse Vallei

4.742Zonnepanelen
18%Eigen verbruik
648tonCO₂-reductie
1.450RetourAmsterdam New York
Samen met Groendus hebben we onze duurzaamheid naar een hoger niveau getild.
Arjen Hakbijl, Lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei
Arjen Hakbijl, Lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei
Hoe het begon

De uitdaging

Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert al langere tijd in duurzaamheid. De volgende duurzame wens was het opwekken van eigen schone energie. Uit onderzoek bleek dat het direct plaatsen van een zonnecentrale geen mogelijkheid was. Groendus bedacht een oplossing en hielp met het zetten van de benodigde stappen.

Ziekenhuis Gelderse Vallei voorziet in eigen energie

Hoe hebben we geholpen?

18% van de zorg op schone energie

Zonne-energie

Schone energie voor de zorg met 4.742 zonnepanelen

Om zonnepanelen te kunnen plaatsen voor Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft Groendus een speciale dakconstructie op de parkeergarage gebouwd. Op de dakconstructie plaatste Groendus vervolgens 4.742 zonnepanelen. Samen wekken de panelen jaarlijks 1.800.000 kWh aan schone energie op. Je kunt deze hoeveelheid energie vergelijken met het jaarverbruik van meer dan 650 huishoudens.

CO₂-reductie

Voor het welzijn van de mens en planeet

Dankzij de zonnecentrale kan Ziekenhuis Gelderse Vallei nu een deel van de zorg leveren op schone energie. Hiermee wordt ook de CO₂-voetafdruk met 640.000 kg op jaarbasis verkleint. Dit staat gelijk aan de CO₂-uitstoot van 1.450 retourvluchten van Amsterdam naar New York. Kortom, een mooi voorbeeld van zorg mede mogelijk gemaakt door de zon.

Arjen Hakbijl

Lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei

‘’We investeren al langere tijd in duurzaamheid. Samen met Groendus hebben we onze duurzaamheid naar een hoger niveau kunnen tillen en een goede stap kunnen zetten in de eigen voorziening van energie, een mooi stuk zorg op zonne-energie.’’

DJI 0441
DJI 0440
DJI 0439
DJI 0438

Meer weten?

Ook duurzame zorg leveren met de hulp van de zon?

Neem contact op