Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Gemeente Amersfoort en Groendus verduurzamen samen lokale ondernemers

Op 3 maart startte de gemeente Amersfoort een nieuwe actie gericht op het verduurzamen van bedrijfspanden. De actie bestaat uit een daken- of energiescan waarbij de gemeente de helft van de kosten voor haar rekening neemt. De scan, uitgevoerd door Groendus, biedt een eigenaar van een bedrijfspand inzicht in de kansen en kosten van zonnepanelen op het dak en andere energiemaatregelen.

“Veel bedrijven en instellingen in Amersfoort zijn kritisch op hun energieverbruik en leggen zonnepanelen op hun daken omdat het op redelijk korte termijn rendeert. Juist in deze tijd willen we als gemeente graag wat extra hulp bieden en is deze stimuleringsregeling een mooie win-win voor Amersfoort”, aldus Astrid Janssen, wethouder Duurzaamheid.


Verschillende scans

Amersfoort werkt met bewoners en bedrijven aan een gezonde duurzame toekomst. Een van de ambities is energie besparen en duurzaam opwekken door zoveel mogelijk daken te benutten voor zonnepanelen. Om zon op dak bij bedrijven en instellingen te stimuleren biedt de gemeente verschillende scans aan. De energiescans variëren van een haalbaarheidsonderzoek naar zonnepanelen tot een uitgebreide energiescan voor besparingen op het gebied van elektriciteit, gas en warmte. Op deze manier krijgt iedere ondernemer een heldere business case voor zijn/haar pand. De onderzoeken zijn maatwerk en zijn online of op locatie. De gemeente betaalt 50% van de kosten voor de scan.

Samenwerking met energiecoöperaties aantrekkelijk

Naast het uitvoeren van de scan, biedt Groendus ook hulp bij de uitvoering van de maatregelen. Daarnaast kunnen ze advies geven over kansen om een bedrijfsdak te verhuren of te leasen aan een Amersfoortse energiecoöperatie. Dat betekent dat bedrijven wel hun dak beschikbaar stellen voor duurzame opwek, maar niet hoeven te investeren in de aanleg van de panelen.

» Groendus helpt gemeenten graag verduurzamen: Bekijk onze aanpak voor gemeenten.