Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

SnowWorld combineert zonne- en windenergie

Indoor skiën in eigen land, hoe duurzaam kan dat eigenlijk? SnowWorld heeft acht sneeuwbanen in Europa, waarvan vijf in Nederland. SnowWorld werkt hard aan een zo duurzaam mogelijke exploitatie. Dankzij 16.000 zonnepanelen, twee windmolens én de Energiemarktplaats van Groendus wordt SnowWorld alsmaar groener.

Innovatieve energiedeductie
Innovatieve energiedeductie

Denk je aan indoor skiën, dan denk je aan SnowWorld. De toonaangevende speler in de skibranche werkt hard aan het verduurzamen van haar sneeuwbanen. Ze sloeg de handen ineen met Groendus en dankzij 16.000 zonnepanelen en twee windmolens wordt de milieu-impact flink verkleind.

Bekijk de video

Zo groen mogelijk skiën op Nederlandse bodem: zo doet SnowWorld het.

Streven naar gelijktijdigheid

“Het slim inzetten van zonne- en windenergie stelt ons in staat om tot 80% van de energiebehoefte van onze grote locaties te voorzien”, vertelt CEO Wim Hubrechtsen van SnowWorld. “En nog belangrijker is dat we daar ook nog eens tot wel 6.000 ton CO2 uitstoot mee vermijden op jaarbasis.”

Daarnaast streeft SnowWorld naar een gelijktijdigheid van 50%. Dat betekent dat de helft van hun energieverbruik plaatsvindt op het exacte moment dat de duurzame energie wordt opgewekt. Op zonnige dagen profiteert SnowWorld daardoor van haar panelen en als het bewolkt is, komen de windmolens goed van pas.


Volledig klimaatneutraal in 2030

Waarom SnowWorld deze duurzame stappen zet, is voor Hubrechtsen zo klaar als een klontje: “We streven naar een groenere toekomst en willen een bijdrage leveren aan het milieubewustzijn binnen de skibranche.” En dus zet SnowWorld alle zeilen bij. “Ons doel is om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat er nog wel wat werk te verzetten is, maar samen met Groendus gaan we daar vast in slagen.”

WimHubrechtsen_Samenwerking_Groendus

Grondige verbruikanalyses

SnowWorld en Groendus werken al jaren samen, maar sinds kort gebruikt SnowWorld ook de Energiemarktplaats van Groendus. Dit geeft SnowWorld toegang tot de twee windmolens die speciaal voor de sneeuwbanen energie opwekken. En SnowWorld is nog lang niet klaar met verduurzamen. “De aankomende tijd analyseren we samen met Groendus ons verbruikpatroon”, vertelt Commercial Director Remko Klein. “Zo kunnen we nog betere keuzes maken over wanneer we bijvoorbeeld sneeuw produceren en onze apparatuur opladen. Als we daar een goede inzage in krijgen, kunnen we slimmere besluiten nemen.”

SnowWorld Groendus Energiemarktplaats windmolen
Meer weten over zonne- en windenergie via de Groendus Energiemarktplaats?

Ben jij benieuwd naar een optimale mix van duurzame energie voor jouw organisatie? Je leest er meer over via onderstaande knop.

Meer over de Groendus Energiemarktplaats

Meer weten over zonne- en windenergie via de Groendus Energiemarktplaats?