Duurzaam innoveren >

De Groendus Energiemarktplaats

Verduurzamen en vooroplopen. Deze twee doelstellingen combineer je slim als je deelneemt aan de Energiemarktplaats. Hier maken we directe en lokale handel in duurzame energie mogelijk. Als deelnemer koop je geautomatiseerd energie voor jouw bedrijf in van duurzame producenten in je eigen omgeving. Zo ben je verzekerd van écht schone zonne- en windenergie. Benieuwd?

Direct contact
<small>De Groendus </small> Energiemarktplaats
69%gemiddelde gelijktijdigheid
75GWhgeleverde groene stroom
310aansluitingen

De Groendus Energiemarktplaats

Waar vraag en aanbod van duurzame energie samenkomt.

De Groendus Energiemarktplaats
Meer groene stroom, minder hoge energieprijzen

Een transparante energiemarkt

Airbnb veranderde de hotelbranch. De mobiliteitssector is niet meer hetzelfde sinds de opkomst van Uber. Wij zetten samen met onze deelnemers de energiemarkt op z’n kop!

De Groendus Energiemarktplaats is een volledig geautomatiseerd online handelsplatform waar vraag en aanbod van duurzame energie samenkomt. Hét antwoord op de uitdagingen in de energietransitie.

De energie die wordt aangeboden via het platform is lokaal duurzaam opgewekt. Zo weet je zeker dat de stroom echt duurzaam is. Is er geen duurzame stroom van zon of wind beschikbaar? Dan levert onze energiemarkt je automatisch grijze stroom. We maken precies inzichtelijk hoe groen en grijs je stroomverbruik is. Met dit inzicht zetten we samen stappen om je groene stroomverbruik te maximaliseren.

Dat is goed voor de planeet en je portemonnee!

Meer weten?

De Groendus Energiemarktplaats

Waar vraag en aanbod van duurzame energie samenkomen

1. De weg naar 100% écht schone energie

2. Energie in- en verkopen via ons online handelsplatform

3. Zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf

Ontdek onze Energiemarktplaats in de praktijk:

Bekijk webinar

In 3 stappen op de Energiemarktplaats

Toetreden tot de marktplaats doe je simpel en snel

Als deelnemer van de Energiemarktplaats koop je geautomatiseerd de energie voor jouw bedrijf in van een duurzame producent in je eigen omgeving. Schijnt de zon niet of is het windstil? Dan krijg je automatisch energie geleverd van de energie groothandelsmarkt.

Stap 1: Jij stapt in

Ontvang een business case op maat

Je ontvangt van ons een voorstel op maat. Hierin leggen we de werking van de Energiemarktplaats goed uit. En we maken de business case voor je op. Deze baseren we op een simulatie met je eigen meetdata. Als je akkoord gaat, stellen we een verbruiksprofiel voor jullie op en voeren die in als energiebehoefte.

Stap 2: Wij zoeken de perfecte match

Koppeling op basis van gelijktijdigheid

Met slimme algoritmes matcht de Energiemarktplaats de energiebehoefte van je bedrijf met één of meerdere producenten. We zoeken naar matches met een zo hoog mogelijke gelijktijdigheidsscore. Uiteraard kiezen jullie zelf welke match je accepteert. Alle uitwisselafspraken leggen wij automatisch contractueel vast.

Stap 3: Je koopt schoon in

Echte groene stroom, direct en lokaal

Na acceptatie start de levering. Je krijgt direct inzicht in de echte gelijktijdigheid. Wij verzorgen de hele financiële administratie en facturatie. Facturen betalen we automatisch aan de producent vanuit jullie handelstegoed.

Zo profiteren gemeenten van de Energiemarktplaats

Via een DAS lokaal groene stroom inkopen

Via een DAS lokaal groene stroom inkopen
Zo profiteren gemeenten van de Energiemarktplaats

Via een DAS lokaal groene stroom inkopen

Steeds meer gemeenten hebben, mede vanuit de invulling van de Regionale Energie Strategie, de ambitie om de lokale opwek van duurzame energie te vergroten. Wat voorheen niet kon, kan nu wel; binnen de Europese aanbestedingswet, dynamisch energie inkopen van ondernemers uit eigen regio. 7 gemeenten in Noord-Holland gingen je al voor. Daar schreven we eerder dit nieuwsbericht over. Zij kopen voortaan via een dynamische aankoopsysteem op de Groendus energiemarktplaats duurzame energie van lokale opwekkers. Benieuwd?

Lees snel verder

Zo profiteert Deloitte van de Energiemarktplaats

Het energiesysteem van de toekomst in de praktijk

Deloitte koopt voor drie van haar Nederlandse vestigingen rechtstreeks stroom in bij verschillende duurzame energieproducenten. Groendus koppelt deze producenten aan Deloitte op basis van het verbruik van de vestigingen om zoveel mogelijk uurlijkse gelijktijdigheid te realiseren.

Zo profiteert Medux van de Energiemarktplaats

Verduurzamen en besparen

Verduurzamen en tegelijkertijd de energiekosten verlagen? Medux deed dit met behulp van Groendus. Medux wekt stroom op en verkoopt deze aan haar eigen vestigingen in het land. Dat is écht duurzaam, en flink voordeliger.

Zo profiteert Hedin van de Energiemarktplaats

Dé perfecte match tussen Hedin Automotive & Boer Jan

Groendus helpt Hedin Automotive (voorheen Stern) via haar Energiemarktplaats met deze vernieuwende vorm van duurzaam energieverbruik. De puzzelstukken van het verduurzamingsvraagstuk, waar de partijen samen al ruim 16 jaar aan werken, vallen daarmee steeds meer op hun plek.

Benieuwd wat de Energiemarktplaats jullie kan opleveren?

Plan een afspraak

Plan een afspraak

We vertellen je graag over de meerwaarde van onze Energiemarktplaats. Voor jouw bedrijf en voor de energietransitie in Nederland. We kijken uit naar een kennismaking.

Vertel mij meer

Demo inplannen

Demo inplannen

In een demo van 60 minuten nemen we je mee door ons platform. Zo ontdek jij hoe de Energiemarktplaats werkt. En wat dit innovatieve platform voor jullie organisatie kan betekenen.

Bekijk agenda

Vraag een prijsindicatie aan

Vraag een prijsindicatie aan

Benieuwd wat je betaalt als afnemer op de Energiemarktplaats? Vraag een prijsindicatie aan.


Prijsindicatie aanvragen

Nieuw: Energiemarktplaats alert

Wil jij op de hoogte blijven van aanbod of afnemers in jouw regio?

Meld je aan! We sturen je een update als er nieuw aanbod bij jou in de buurt is.

Ik wil me aanmelden

Op weg naar 100% écht schone energie

Grijze stroom, groen verkocht. Niet bij Groendus!

Van het stroomverbruik in Nederland is nu meer dan de helft verkocht als groene stroom, terwijl we maar een kwart zelf opwekken. Of je het nou greenwashing of sjoemelstroom noemt, het komt erop neer dat grijze stroom onterecht groen wordt verkocht door de internationale handel in Garanties van Oorsprong (GvO's). Met de Energiemarktplaats bieden wij dé oplossing voor dit probleem.

We transformeren de energiemarkt samen met onze klanten van vraaggestuurd (fossiel) naar aanbodgestuurd (duurzaam). Dat doen we door:

1. Gelijktijdigheid stimuleren
Je neemt energie af op het moment dat het wordt geproduceerd. Hoe hoger de gelijktijdigheidscore tussen partijen, hoe groener de stroom. Lukt dit ook nog lokaal? Dan lossen we nog een ander belangrijk probleem op: overbelasting van het elektriciteitsnet.

2. Schone energie optimaal gebruiken
Je krijgt inzicht in jouw groene en grijze energieverbruik. En in de stappen die je kunt nemen om je energievraag zoveel mogelijk te verplaatsen naar het moment dat groene stroom beschikbaar is. Dat is duurzaam en bespaart kosten.

Ruim 100 grootverbruikers gingen je voor

Enkele voorbeelden

De Groendus Energiemarktplaats

Duurzame energie uitwisselen. Zonder tussenkomst van een energieleverancier.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met een van onze adviseurs op.

Neem contact op

Bekijk ook eens deze opties

Deze producten optimaliseren de weg naar 100% schone energie.

Zon op Dak

Bespaarplan

Laadpalen