Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

70
Gelijktijdigheid
4
Windturbines
2
Zonneparken
3
Locaties
Wij zijn erg blij met de samenwerking met Groendus. In toenemende mate adviseren we onze klanten over hun verduurzamingsstrategie
Eric Vennix

Samenwerking met Deloitte

Deloitte koopt voortaan voor drie van haar Nederlandse vestigingen rechtstreeks stroom in bij verschillende duurzame energieproducenten. Groendus koppelt deze producenten aan Deloitte op basis van het verbruik van de vestigingen om zoveel mogelijk uurlijkse gelijktijdigheid te realiseren.

Gelijktijdigheid is de toekomst
Gelijktijdigheid is de toekomst

Zowel Deloitte als Groendus hebben een sterke visie op de transitie van fossiele naar hernieuwbare energie. Hierin staan ideeën over peer-to-peer energielevering en het bevorderen van gelijktijdigheid van opwek en verbruik centraal. Met de samenwerking brengen zij deze ideeën in praktijk.

Groendus ontwikkelde de innovatieve Energiemarktplaats: hier worden vraag en aanbod van groene stroom op basis van uurlijkse gelijktijdigheid gekoppeld, zonder tussenkomst van traditionele energieleveranciers. Deloitte treedt nu toe tot de Energiemarktplaats met de vestigingen in Eindhoven en Utrecht en met hun datacentrum in Amsterdam.

Via de marktplaats bereikt Deloitte naar verwachting 70% gelijktijdigheid door een mix in aanbod van zonne- en windenergie. Dit betekent dat dit aandeel van de stroom wordt verbruikt op de momenten dat deze ook daadwerkelijk wordt opgewekt. De Energiemarktplaats biedt Deloitte een duidelijk beeld van deze verhouding tussen verbruik en opwek. Met dit inzicht kijken de partijen samen welke aanpassingen in energieverbruik de uurlijkse matching verder verhogen.

Transformatie van het energiesysteem
Transformatie van het energiesysteem

Met een integrale aanpak bouwt Groendus aan een toekomstbestendig energiesysteem. De overgang naar het gebruik van hernieuwbare energiebronnen is hierin cruciaal. Omdat het aanbod van groene stroom veranderlijk is, is het belangrijk dat we de energiemarkt transformeren van vraaggestuurd naar aanbodgestuurd.

René Raaijmakers, CEO Groendus:
“We zijn trots dat we Deloitte mogen verwelkomen als deelnemer op onze Energiemarktplaats. Een mooie stap waarmee Deloitte zich onderscheidt als koploper in het versnellen van de energietransitie. Dit gaat veel verder dan het inkopen op basis van garanties van oorsprong om tot een CO2 neutrale bedrijfsvoering te komen. Met de focus op gelijktijdigheid bouwt Deloitte mee aan een écht duurzaam energiesysteem.”

Faciliteren van de energietransitie
Faciliteren van de energietransitie

Deloitte adviseert veel bedrijven over verduurzaming en het verkleinen van de CO2 voetafdruk. Door toetreding tot de Energiemarktplaats brengen zij hun eigen adviezen over peer-to-peer energielevering in de praktijk. Bovendien verkennen Deloitte en Groendus hoe ze bedrijven samen kunnen inspireren en faciliteren in de energietransitie.

Eric Vennix, Partner Deloitte:
Wij zijn erg blij met de samenwerking met Groendus. In toenemende mate adviseren we onze klanten over hun verduurzamingsstrategie en het verkleinen van hun CO2 footprint. Graag nemen we hierin dan ook zélf het voortouw. Daarom treden we nu toe tot de Energiemarktplaats waar we peer-to-peer stroom afnemen bij duurzame producenten in Nederland.”

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over de zakelijke dienstverlening sector? Klik dan op onderstaande knop en bekijk de pagina.

Ga naar zakelijke dienstverlening sector

Meer weten?
Meer weten?
Meer weten?

Ook profiteren van compleet energiemanagement voor je bedrijf of organisatie?

Neem contact op