Groendus Batterijen

We zitten middenin de transitie van een centraal fossiel energiesysteem naar een decentraal duurzaam energiesysteem. Dit zorgt voor een groeiend aantal momenten waarop er heel veel of juist heel weinig energie beschikbaar is.

Energie opslaan is een belangrijke stap op weg naar 100% schone energie. Hiermee maak je groene stroom beschikbaar op de momenten dat de zon niet schijnt of de wind niet waait.

Groendus Batterijen
Waarom energie opslaan in een batterij?

Optimaal gebruikmaken van schone energie

Met fossiele brandstof wek je energie op wanneer dat nodig is. De opwek van duurzame energie is lastiger te sturen. We bepalen niet wanneer de zon schijnt of hoe hard het waait. Daarom moeten we naar een energiesysteem waarin we energie verbruiken wanneer het er is. Blijft er duurzaam opgewekte energie over? Dan slaan we dat op voor een later moment. Opslag maakt het mogelijk om tijdens donkere uren de opgeslagen zonne-energie van overdag te gebruiken. Of om tijdens windstille momenten toch van windenergie te profiteren.

Balans tussen vraag en aanbod
Batterijsystemen slaan opgewekte energie op. Dankzij batterijen komen vraag en aanbod van hernieuwbare energie in evenwicht. De opgewekte stroom zet je in wanneer binnen je organisatie de energiebehoefte het aanbod overstijgt. Er zijn uiteenlopende typen batterijen en veel verschillende toepassingen. Je koopt of huurt een batterij. Groendus helpt je bij het maken van een passende en rendabele keuze.

Meer over de business case van een batterij

De voordelen van Groendus Batterijopslag

Minder afwachten, meer vooroplopen

1. Voortaan heb jij op alle momenten beschikking over 100% schone energie.

2. Van advies tot realisatie: Groendus ontzorgt je in alles.

3. Samen zorgen we voor een rendabele business case.

Kennismaking

Een goede kennismaking is het halve werk

We beginnen met een kennismaking. Op locatie nemen we de wensen, mogelijkheden en het proces door. Het is mogelijk een batterij op vele manieren in te zetten. Ligt de focus meer op verduurzamen of meer op financieel rendement? Maar denk ook aan inzet van batterijen bij beperkte netaansluitingen, back-up power of als noodstroom op locatie. Samen komen we tot de beste oplossing voor jouw situatie.

Advies en begeleiding

Aan de slag met energieopslag

Groendus adviseert en begeleidt bij de integratie van het batterijsysteem. We focussen ons op het realiseren van batterijen tussen de 0,5MW tot 10MW. We rekenen uit wat de batterij je oplevert en inventariseren de technische randvoorwaarden. Een batterijoplossing is al mogelijk door een 10 ft container op je terrein te plaatsen en op een transformator aan te sluiten. Vergunningen en toestemming van alle betrokken partijen nodig? Ook dat regelen we.

Financiering

Verschillende financieringsopties

Op basis van de technische specificaties, de ruimte op de netaansluiting en de toepassing van de batterij stellen we een business case op. Vervolgens kies je of jijzelf de investering doet of dat je Groendus de financiering uit handen laat nemen. Is de financiering rond? Dan gaan we aan de slag!

Batterij plaatsen

Realisatie

De handen gaan uit de mouwen. Veilige uitvoering van alle werkzaamheden en afstemming met alle betrokken stakeholders zijn essentieel. Denk aan de leveranciers, installateurs en verzekeringsmaatschappij en jou als klant zelf natuurlijk. We zorgen dat de batterij geen risico’s oplevert. Dit betekent dat plaatsing geen of minimale hinder veroorzaakt voor jouw organisatie.

De realisatie en oplevering van deze innovatieve vorm van energieopslag is een mooi moment dat gevierd moet worden. Samen zorgen we voor de officiële opening, met genodigden en bijvoorbeeld lokale pers. En we schieten mooie beelden die je met trots kunt delen.

Exploitatie en beheer

Verspilde energie voorkomen

Na oplevering en aansluiting op het energienet wordt de batterij actief beheerd. Wij verzorgen op een transparante manier de gehele exploitatie. Samen met partners zorgen we ervoor dat de batterij optimaal presteert. We monitoren het laden en ontladen van de batterij en verzorgen het onderhoud. Storingen en afwijkingen betekenen gemiste kansen. Die verhelpen we dus zo snel mogelijk. Benieuwd naar wat de batterij heeft gedaan? Dit wordt inzichtelijk weergegeven in je eigen dashboard in Mijn.Groendus.

Samenwerking

In verschillende vormen

Samenwerking is mogelijk op verschillende manieren. Groendus ondersteunt je bij jouw batterijprojecten. Maar je kunt ook álles aan ons overlaten: het voorbereiden, financieren, plaatsen en beheren. Energieopslag zonder investering is geen utopie. Laten we samenwerken!


Zet Groendus aan in je bedrijf

Toegang tot een eigen datagestuurde omgeving

Je krijgt toegang tot Mijn.Groendus. Daarmee heb je altijd inzicht in je reis naar 100% schone energie. Mijn.Groendus is een datagestuurd platform als persoonlijke gids naar een duurzame toekomst. Benieuwd? Zet Groendus aan in je bedrijf.

Mijn GROENDUSS
De rendabele business case van batterijen
Nóg meer weten over batterijen?

De rendabele business case van batterijen

In een ideale wereld is schone energie de hele dag beschikbaar. Maar helaas, de zon schijnt niet altijd en soms is het windstil. Daarom is energieopslag een onvermijdelijke voorwaarde voor een goed functionerend en duurzaam energiesysteem. Hoe dit precies zit lees je in ons uitgebreide artikel.

Lees het volledige artikel

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met één van onze adviseurs op.

Start vandaag

Bekijk ook eens deze opties

Deze producten optimaliseren de weg naar 100% schone energie

Zon op Dak

Laadpalen

Energiemarktplaats