EED-audit


De druk om de Europese klimaatdoelstellingen te halen is hoog. De overheid heeft daarom een extra maatregel in het leven geroepen om bedrijven sneller te laten verduurzamen: de Energie Efficiëntie Richtlijn (EED). Samen met Groendus maak je van deze verplichte audit een kans.

EED-audit
De EED-audit is verplicht én biedt je kansen

Als Groendus de audit voor je uitvoert:

  • Bespaar je tijd omdat wij je het omvangrijke proces uit handen nemen.
  • Weet je welke fiscale regelingen en subsidies voor jou gelden.
  • Krijg je zicht op al je kansen om te verduurzamen en om geld én energie te besparen.
  • Voldoe je aan alle regelgeving.

Over de EED-audit

Iedere 4 jaar een verplichte energie-audit. Zie het als een kans.

De EED-audit is een maatregel vanuit de overheid om duurzaam ondernemen aan te moedigen. De maatregel is verplicht voor ondernemers met een jaaromzet van meer dan €50 miljoen én een jaarlijks balanstotaal van meer dan €43 miljoen. (voor kleinere organisaties geldt de informatieplicht energiebesparing).

De EED stelt dat je aan de overheid moet laten zien wat je doet om energie te besparen. Dit doe je met het auditverslag. Het verslag bestaat uit een scan van alle energiestromen binnen jouw onderneming en een overzicht van de mogelijke energiebesparende maatregelen voor de komende 4 jaar. Om de 4 jaar moet je een nieuwe audit uitvoeren. De uitkomst van de audit rapporteer je aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Besparings- en verduurzamingskansen

Met de audit creëer je bewustzijn én breng je mogelijke besparings- en verduurzamingskansen in kaart te brengen. Je weet precies hoe jouw onderneming ervoor staat op het gebied van duurzaamheid en welke volgende stappen er gezet moeten worden. Vaak zijn er bovendien subsidies en fiscale regelingen beschikbaar voor het doorvoeren van de vervolgstappen uit de audit.

Bespaar waardevolle tijd

Veel ondernemers besteden het uitvoeren van de EED Energie-audit volledig uit. Het is namelijk een tijdrovende klus. Groendus heeft veel ervaring en kan in korte tijd de audit met jouw team doorlopen. Van inspectie tot het indienen van de rapportage en zelfs het implementeren van nieuwe besparingsmogelijkheden: jouw audit is bij ons in betrouwbare handen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Neem contact op

Bekijk ook eens deze opties

Deze producten helpen jou op weg naar 100% schone energie!

Laadpalen

Energiemarktplaats

Slim beheren