Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Energie-Efficiency Richtlijn (EED)

Europese richtlijn met als doel het verminderen van energiegebruik van grote bedrijven. Hier vloeit de verplichte EED-audit uit voort.

Groendus academy

De Energie-Efficiency Richtlijn – ook wel Energy Efficiency Directive (EED) – is in 2012 door de Europese Unie in het leven geroepen. Doel van deze richtlijn is om het energieverbruik te verlagen. Om dit te bereiken bevat de richtlijn zowel verplichtingen voor de Europese lidstaten zelf, als voor de bedrijven in die lidstaten.

Voor bedrijven gelden er twee verplichtingen die voortkomen uit de Energie-Efficiency Richtlijn:

  1. een Energie-audit
  2. een kosten-baten analyse warmtevoorziening

De Energie-audit (of EED audit) geldt voor bedrijven met meer dan 250 fte in dienst of met een jaaromzet van meer dan €50 miljoen én een jaarlijks balanstotaal van meer dan €43 miljoen.

Aan de hand van een auditverslag rapporteer je aan de Nederlandse overheid wat je als bedrijf doet om energie te besparen. Het verslag bestaat uit een inventarisatie van alle energiestromen binnen jouw onderneming en een overzicht van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Je moet de audit elke 4 jaar uitvoeren.

Lees hier meer over de EED audit.

De kosten-baten analyse warmtevoorziening geldt voor nieuwe of ingrijpend te renoveren industriële installaties met een totaal thermisch inputvermogen van meer dan 20 MW en bij een nieuw of ingrijpend te renoveren stadsverwarmings- of koelingsnetwerk.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door