Zelf opwekken > Verduurzamen met subsidie

SDE++

De energiemarkten staan onder grote druk. Dit zorgt voor extreem hoge energieprijzen. Met jouw eigen zonnecentrale op je bedrijfsdak of – terrein word je onafhankelijker van de energiemarkt en bespaar je direct op je energierekening. Het is dus een interessante investering, zeker als je gebruik maakt van de SDE++ subsidie. Benieuwd hoe dit precies werkt? Neem direct contact op of lees verder.

Direct contact
SDE++

Financieel aantrekkelijk verduurzamen met de SDE++ subsidie

Met de SDE++-subsidie stimuleert de overheid de productie van duurzame energie. SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie. Dankzij deze subsidie wordt het voor ondernemers en organisaties mogelijk zelf hernieuwbare energie te produceren en minder CO₂ uit te stoten.

Een SDE++ subsidieaanvraag is een belangrijke stap om rendabel je eigen groene stroom op te wekken. Deze aanvraag nemen wij op ons en is geheel vrijblijvend. Na toekenning van de subsidie heb je minstens 2 jaar de tijd om de plannen uit de aanvraag op te starten. Blijkt de projectrealisatie niet mogelijk of wenselijk? Dan trekt de overheid de subsidie in zonder verdere gevolgen. Wij brengen in dat geval ook geen kosten in rekening.

Wij hebben ruim 10 jaar ervaring en al meer dan 300 zonnecentrales in Nederland gebouwd. Bovendien bieden wij de optie om de investering op ons te nemen, zodat een zonnecentrale je niets kost. Wil je meer weten? download dan alvast ons SDE++ 2023 factsheet!

Download de SDE++ Factsheet 2023

Doe de gratis SDE++ dakscan!

Ben jij benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en of je dus in aanmerking komt voor SDE++ subsidie? Doe de dakscan! Het invullen is vrijblijvend en binnen 2 minuten afgerond.

Start de dakscan!

Met een SDE-subsidie werd het voor ons mogelijk om ruim 27.000 krachtige zonnepanelen te plaatsen. Daarmee is onze CO₂-voetafdruk op jaarbasis verkleind met 3.171 ton.
Marcel Orth, Operations Excellence Manager Arvato Bertelsmann

Zo pakken we het aan!

De stappen richting een succesvolle SDE aanvraag op een rijtje

Stap 1: Legplan

Met een legplan berekenen we het aantal panelen dat we kunnen plaatsen en hoeveel duurzame energie jullie dit oplevert.

Stap 1: Legplan
Stap 1: Legplan

Stap 2: Bespreken

We bespreken het legplan telefonisch zodat we zeker weten dat het aansluit op al jullie (toekomstige) wensen en plannen.

Stap 2: Bespreken
Stap 2: Bespreken

Stap 3: Machtiging

Jullie machtigen ons om een aanvraag in te dienen met een machtigingsformulier van de RVO,

Stap 3: Machtiging
Stap 3: Machtiging

Stap 4: Indienen

Wij schrijven de subsidieaanvraag, zorgen dat alle stukken in orde zijn en dienen de aanvraag in.

Stap 4: Indienen
Stap 4: Indienen

Stap 5: Vervolgstappen!

Binnen 13 weken horen we of de aanvraag is toegekend. We plannen een afspraak om een geslaagde aanvraag te vieren en de vervolgstappen te bespreken!

Stap 5: Vervolgstappen!
Stap 5: Vervolgstappen!

Meer weten? Kijk het webinar terug!

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een zonnecentrale op je bedrijfsdak of -terrein? Op dinsdag 19 april organiseerden we een webinar waarin You Jong en Marcel alles uitleggen over de SDE++ subsidie.

Terugkijken webinar

Laat jouw duurzame wens uitkomen

Waarom zou ik mijn subsidieaanvraag uitbesteden?

Waarom zou ik mijn subsidieaanvraag uitbesteden?
Laat jouw duurzame wens uitkomen

Waarom zou ik mijn subsidieaanvraag uitbesteden?

Bij het aanvragen van subsidie komt meer kijken dan je denkt. Is er al een haalbaarheidsstudie uitgevoerd? Heb ik de juiste vergunningen? En beschik ik wel over voldoende capaciteit voor teruglevering? Allemaal vragen waar wij je bij helpen. Kies je ervoor om ons de aanvraag in te laten dienen?

Dan kies je voor:

  1. Een gegarandeerd correcte en tijdige subsidieaanvraag
  2. Besparing van veel tijd en uitzoekwerk
  3. Een verhoogde kans op subsidie toekenning
  4. Een partner die direct de zonnecentrale op je dak of terrein kan realiseren
  5. Én ook direct een partner om te helpen met al je andere duurzame oplossingen

Nieuwe subsidieronde: 2023!

Nieuwe subsidieronde: 2023!

Wil je de kans op goedkeuring van je SDE++-aanvraag zo groot mogelijk maken? Wij dienen kosteloos je aanvraag in. Honderden ondernemers gingen je al voor. Neem contact met ons op, dan gaan we samen aan de slag!

Plan een afspraak

Bekijk ook eens deze opties

Deze producten optimaliseren de weg naar 100% schone energie

Zon op Dak

Zonnecarports

Energiemarktplaats