Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Zon op Dak

Voor niets gaat de zon op. Een onuitputtelijke bron van duurzame energie. Een zonnecentrale op het dak van jouw organisatie draagt bij aan een beter klimaat, is een interessante investering én is aantrekkelijk voor klanten, relaties en medewerkers. Bovendien hoeft een zonnecentrale je helemaal niets te kosten, het kan je juist geld opleveren.

Zon op Dak
Energie voor de toekomst
4 x voordelen van Zon op Dak

Hier wil ik over doorpraten!

Een zonnecentrale op jouw dak is een slimme zet!

1. Jouw bedrijf draait voortaan op 100% échte schone energie.
2. Zelf opwekken is voordeliger dan inkopen.
3. Duurzaam groeien, zelfs in netcongestie gebieden.
4. Van subsidieaanvraag tot realisatie: Groendus ontzorgt je in alles.

100% groene stroom, 100% zelf opgewekt
Een zonnige business case

SDE++ subsidie

Word je eigen energieleverancier

De energiemarkten staan onder druk. Maar gelukkig stel je met je eigen zonnecentrale jouw energielevering zeker. Bovendien bespaar je direct op je energierekening.

Wil je zelf schone energie opwekken en je CO₂ uitstoot terugdringen? Met behulp van de SDE++-subsidie komen we áltijd tot een aantrekkelijke business case. Wij regelen de subsidieaanvraag van A tot Z voor jou. Deze subsidieregeling stopt na 2025, dus maak er gebruik van nu het nog kan!

Advies op maat
Zonnecentrales die passen

Vertel me meer

Schuin of plat. Sterk of zwak. Oud of nieuw.

Zoveel verschillende daken, zoveel verschillende zonnecentrales.

Groendus is ervaren in het onderzoeken van de haalbaarheid van veel verschillende toepassingen. We zetten de kansen en risico’s voor eigen opwek en efficiënt verbruik op een rij. We schetsen bovendien het volledige financiële plaatje. Daar doen wij niet geheimzinnig over.

Blijkt een project na het onderzoek (nog) niet haalbaar? Dan bekijken we samen andere mogelijkheden die wel bij jouw situatie passen. Vaak ligt de nadruk op wat er allemaal niet kan. Wij kijken juist naar wat er wél mogelijk is. Zo realiseerden we al meer dan 350 zonnecentrales in Nederland.

Laat de dakconstructie jou niet beperken

Een lichtgewicht oplossing

Innovatie op jouw dak
Lichtgewicht zonnefolie

Wist je dat maar liefst 60% van de bedrijfsdaken in Nederland niet sterk genoeg zijn voor een reguliere zonnecentrale? Er klinkt dus vaak een harde 'nee' wanneer je zonnepanelen wilt plaatsen op een dak met een constructiebeperking. Een gemiste kans.

Gelukkig heeft Groendus de oplossing: flexibel en extreem lichtgewicht zonnefolie. Zo hoeft een constructiebeperkt dak jouw groene groeiambities niet in de weg te staan!

Meer over innovatief zonnefolie

Jouw route naar verduurzaming

1. Financiële en technische haalbaarheid
Maak een slim investeringsbesluit

Je krijgt inzicht in de technische en financiële haalbaarheid van een zonnecentrale. Door ons duidelijke en persoonlijke advies maak jij een slimme investering.

Een rendabele zonnecentrale realiseer je met de SDE subsidie. Wij regelen de subsidieaanvraag van A tot Z voor je. Met een legplan en een haalbaarheidsstudie verzamelen we alle benodigde informatie.

Vergunningen en toestemming van alle betrokken partijen? Ook dat regelen we. We stellen alles in het werk zodat de kans op toekenning van de subsidie het grootst is. Want toekenning is ons startsein: we kunnen aan de slag!

2. Samenwerkingsvorm bepalen
Verduurzaam met of zonder eigen investering

Wij bieden verschillende samenwerkings- en financieringsvormen. Investeer jij zelf in je zonnedak? Of verhuur je jouw dak liever van ons? In alle gevallen bieden we volledige ontzorging.

Samenwerkingsvormen
3. Zonnecentrale realiseren
De eerste zonnestralen omzetten in schone energie

De handen gaan uit de mouwen. Veilige uitvoering van alle werkzaamheden en afstemming met alle betrokken stakeholders zijn essentieel. Denk aan de leveranciers, installateurs, omwonenden en verzekeringsmaatschappij. We zorgen dat de zonnecentrale geen risico’s oplevert. Dit betekent dat plaatsing geen of minimale hinder veroorzaakt voor jouw organisatie.

De realisatie en oplevering van de zonnecentrale is een mooi moment dat gevierd moet worden. Samen zorgen we voor de officiële opening, met genodigden en lokale pers. En we schieten mooie luchtbeelden die je met trots kan delen. Na aansluiting op het energienet worden de eerste zonnestralen omgezet in elektriciteit. Laat de zon maar schijnen!

4. Onderhoud en beheer
Voorkom verspilde energie

Een zonnecentrale plaatsen is één. Maar goed onderhoud en beheer is net zo belangrijk. Ons Asset Management Team zorgt ervoor dat jullie zonnecentrale optimaal presteert. We monitoren de energieproductie en verzorgen het onderhoud. Storingen en afwijkingen betekenen verspilde schone energie. Die verhelpen we dus meteen.

Benieuwd hoeveel schone energie je centrale oplevert? De opbrengst van de panelen is inzichtelijk in je eigen dashboard in Mijn.Groendus.

Stap voor stap
Op weg naar 100% groene stroom

Van eerste idee tot een volledig werkende en goed onderhouden zonnecentrale. Wij zorgen ervoor dat jouw energieproject als een zonnetje loopt. Stap voor stap werken we samen aan jouw groene ambities.

Loop voorop in de energietransitie

De Energiemarktplaats

Rechtstreeks en lokaal
In- en verkoop van groene stroom via de Energiemarktplaats

Door zelf groene stroom op te wekken, draag je direct bij aan een duurzamer Nederland. Maar waar blijft de zonnestroom als je meer opwekt dan je nodig hebt? En wat als je juist meer stroom nodig hebt dan jouw zonnecentrale kan opwekken? Daarvoor kun je terecht op onze innovatieve Energiemarktplaats. Daarmee kun je opgewekte energie zélf leveren aan je andere vestigingen of verkopen aan bedrijven in de omgeving. Zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier.

Word je eigen energieleverancier met echt groene stroom voor een eerlijke prijs!

Meer over de Energiemarktplaats

Benieuwd naar de beste aanpak voor jouw organisatie?

Ik praat je graag bij over de mogelijkheden om te besparen én te verduurzamen. Samen ontwerpen we de beste aanpak voor jouw situatie. Laat vooral weten wanneer het je uitkomt, dan neem ik contact met je op!

Derk Jepma - New Business Developer

Start vandaag!

Benieuwd naar de beste aanpak voor jouw organisatie?