Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Waarom Groendus?

Om onze planeet leefbaar te houden zijn er twee dingen nodig: actie én een nieuw energiesysteem.

Hoe werkt het?
Klaar? Actie!
Niet morgen, maar vandaag

Iedereen weet dat we moeten verduurzamen. Ondernemers en bestuurders wíllen graag, maar daar komt veel bij kijken. Want wat is er allemaal mogelijk? Welke stap zet je wanneer? En bij wie kun je waarvoor terecht?

Groendus is jouw alles-in-één duurzame energiepartner. Samen gaan we voor 100% schone energie, op elk moment en voor iedereen. We bouwen met al onze klanten aan een nieuw, toekomstbestendig energiesysteem. Door vooruit te denken én vooruit te doen.

We werken met jou samen en brengen je energiehuishouding op orde, verduurzamen je bedrijf écht en verhogen ook nog eens je rendement. Wie zich aansluit bij ons netwerk kan oprecht zeggen: “Ik heb mijn bedrijf rendabel verduurzaamd. Zo bescherm ik mijn marktpositie en draag ik bij aan het leefbaar houden van onze planeet.”

Door aan de slag te gaan, ontdekken veel ondernemers dat verduurzamen zinvoller en leuker is dan vooraf gedacht. We vertalen de duurzame ambities van organisaties naar mogelijkheden en een helder plan. Zo maken voor elke organisatie inzichtelijk welke stappen zij kunnen maken. We combineren besparen, opwekken en duurzaam in- en verkopen in een persoonlijke routekaart naar 100% schone energie. Geen vage belofte, maar een concreet aanbod, waarin we het niet bij een plan laten, maar ook tot actie overgaan. Op een verantwoord tempo, maar we beginnen vandaag.

Omdat het slimmer kan en moet
Een nieuw energiesysteem
Omdat het slimmer kan en moet

Energie uit fossiele brandstof is makkelijk te reguleren. Door een gas- of kolencentrale harder of zachter te zetten kun je via het elektriciteitsnet voldoen aan de wisselende vraag van het moment. Duurzame energie is niet te reguleren. We kunnen de wind of zon niet aan- of uitzetten. We kunnen centrales uitzetten, maar dan verspillen we duurzame energie die we juist hard nodig hebben.

Het huidige energiesysteem is niet ingericht op de continu veranderende omstandigheden. Daarom is het tijd voor een nieuwe energiesysteem, waarbij aanbod en verbruik optimaal in balans komen.

We koppelen duurzame energieproductie direct aan gebruik. En we maken voor elke organisatie een 'perfecte match'. Hierin spelen elementen als wind- en zonne-energie, batterijen, data, besparing en slimme technologie een onmisbare rol. Met onze eigen Groendus Energiemarktplaats transformeren we de markt van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd; een toekomstbestendige oplossing voor een duurzaam energiesysteem.

Onze inspiratie
The pale blue dot

De inspiratie achter ons blauwe logo is een quote van astronoom Carl Sagan. Carl wilde de ruimtesonde Voyager 1, die op weg was het zonnestelsel te verlaten, een foto op maximale afstand van de aarde laten maken. Deze foto, die op ruim 6 miljard kilometer afstand is gemaakt, laat de aarde als een minuscuul blauw stipje zien. Deze populaire foto uit 1990 kreeg van Sagan het volgende onderschrift:

That’s here
That’s home

On it everyone you love
Everyone you know
Everyone you’ve ever heard of

Every human being who ever was

Dat blauwe kwetsbare bolletje heeft ons geïnspireerd. Die blauwe stip is nu ons logo. Daar moeten we zuinig op zijn. Niet morgen, maar vandaag. Niet te veel vooruit denken, maar nu vooruit doen. Doe je mee?




To me, it underscores our responsibility to deal more kindly with one another, and to preserve and cherish the pale blue dot, the only home we've ever known.
Carl Sagan - astronoom