Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Voedingsindustrie

Bedrijven in de voedingsindustrie hebben vaak een grote behoefte aan energie. Voor het zelf opwekken van energie is daarom al snel een overtuigende business case te maken. Hetzelfde geldt voor het rechtstreeks inkopen van duurzame energie. En voor het slim afstemmen van energieverbruik op momenten van duurzame opwek. Ontdek hoe je geld kunt besparen door jullie energieverbruik te verduurzamen.

Voedingsindustrie
Van zelf opwekken tot slimme energiesturing
Duurzame oplossingen voor een toekomstbestendige voedingsindustrie

We helpen ondernemers in de foodindustrie op weg naar 100% duurzame energie. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, laadoplossingen, energieopslag en energiesturing. Of met onze Energiemarktplaats, waar producenten en verbruikers groene stroom met elkaar verhandelen. Goed nieuws: zit je in een gebied dat kampt met netcongestie? Dan is dat wat ons betreft geen belemmering. Onze energie oplossingen bieden juist in netcongestiegebieden vaak uitkomst.

Bekijk ons aanbod

Zorgeloos zelf energie opwekken
Profiteren van de zon
Zorgeloos zelf energie opwekken

Lagere energiekosten én aantoonbaar duurzamer? Dat kan! We helpen jou zoveel mogelijk energie zelf op te wekken. En de resterende energie kun je direct inkopen bij duurzame producenten. Dat levert niet alleen een lagere energierekening, maar ook nog eens een aantoonbare lager CO2-uitstoot op: een belangrijke reden voor consumenten om jullie producten te verkiezen boven die van bedrijven met een hogere uitstoot. Zelfs als het net vol is en je geen stroom kunt terugleveren, kun je profiteren van de voordelen van de zon.

Hier wil ik meer over weten!

Energieopslag en -sturing
Nu opwekken, later gebruiken
Energieopslag en -sturing

Energieopslag is een belangrijke stap om dag in dag uit aan de slag te kunnen met 100% schone energie. Een batterij helpt je bijvoorbeeld om op de zonnige momenten van de dag overtollige energie op te slaan. Zo kunt je ook ’s nachts je koelingen op zonnestroom laten draaien. Je maakt groene stroom dus voor elk moment beschikbaar en vangt de pieken of tekorten in duurzame energie op.

Energieopslag combineren we altijd met slimme sturing. We helpen de puzzel leggen om al je energie-intensieve apparatuur goed op elkaar af te stemmen. Dat doen we met ons energiemanagementsysteem (EMS).

Dat klinkt interessant!

De Groendus Energiemarktplaats
Eerlijke stroom tegen eerlijke prijzen
De Groendus Energiemarktplaats

Heb je een dak vol zonnepanelen en wek je meer stroom op dan je verbruikt? Of heb je juist groene stroom nodig om je bedrijf duurzaam te laten draaien? Dan biedt de Energiemarktplaats uitkomst.

Bied bijvoorbeeld jouw energie uit zonnepanelen aan via ons platform. Of gebruik de energie van de windmolens die verderop in het dorp staan. Wij gebruiken slimme algoritmes om jouw energievraag te koppelen aan duurzame opwek van aanbieders, zonder tussenkomst van dure energieleveranciers. Goed voor de planeet én je portemonnee!

Meer over onze Energiemarktplaats

Drie cases waarin deze oplossingen in de praktijk naar voren komen:
Akkerbouwbedrijf De Jonge en de Energiemarktplaats

Met een windmolen wekt Akkerbouwbedrijf De Jonge in Zeewolde groene stroom op. De energie die het akkerbouwbedrijf niet direct verbruikt, verkopen ze via de Groendus Energiemarktplaats. Op het platform kunnen afnemers zien hoeveel stroom De Jonge beschikbaar heeft en op welke momenten. Dat maakt in één oogopslag duidelijk in hoeverre het opwekprofiel van de windmolen overeenkomt met hun verbruiksprofiel. Drie ondernemers uit de regio vonden de match interessant en zijn nu afnemer van de windmolen van De Jonge.

Lees meer

Energieopslag bij Holland Food Service Wijchen

Horecaleverancier voor zorginstellingen Holland Food Service in Wijchen heeft een zonnecentrale met een capaciteit van 715kWp, maar mag maximaal 300kW terugleveren. Het overschot slaan ze op in de vrieshallen. Als ze te veel stroom produceren, kunnen ze ‘doorkoelen’. Door te spelen met de temperatuur van de vrieshallen, fungeren bevroren producten zoals kroketten als energieopslag. Zo stuurt Holland Food Service hun energie.

Lees meer

Hessing Supervers in Venlo

Hessing Supervers wilde de duurzaamste versfabriek van Europa neerzetten. Bijna 12.000 zonnepanelen legden wij op hun dak. Mooi natuurlijk. Maar door netcongestie was op dat moment geen terugleververmogen beschikbaar. Terugleveren zou tot hoge boetes leiden. Wat te doen?

Het is vooral zaak voor Hessing om zoveel mogelijk energie zelf te gebruiken op het moment dat het wordt opgewekt. En ook voor de overtollige zonnestroom is een oplossing. Daarmee brengt Hessing de temperatuur van twee ijswatersilo’s overdag een paar graden extra naar beneden. ’s Nachts gebruikt Hessing deze koeling om het pand koel te houden, zonder energie te verbruiken. Een sterk staaltje opslag en sturing.

Lees meer

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met één van onze adviseurs op.

Start vandaag